Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρίσι, Λονδίνο, Αθήνα

Yesterday, Today & Every Day!


Νίκος Κοντομήτρος

Πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου. Απίστευτο. Δε μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Να το διανοηθώ. Να το πιστέψω. Ο τελευταίος καλοκαιρινός μήνας του ’19 μας καλοδέχεται. Αλλά, αυτό δεν πρέπει να σε πτοεί. Και η Αθήνα έχει τα ωραία της. Τα πολύ ωραία της. (Σου) λέω εγώ.

Ξεκινώ τη βόλτα και κατηφορίζω προς την παντοτινά, δροσερή, Πλάκα. Στην καλοκαιρινή καρδιά της Αθήνας. Αφού περπατήσω στους δρόμους, θαυμάσω τα καλαίσθητα και μαγικά, από άποψη αρχιτεκτονικής, Νεοκλασικά, βοηθήσω δύο τουρίστες (οι οποίοι θα με ρωτήσουν: «Where Is Acropolis?»), λέω να καθίσω στο πολύχρωμο Café Plaka. Στην ταράτσα του. Με τα φυτά της, τα παραδοσιακά τραπεζάκια, τους άνετους καναπέδες, τα πεντανόστιμα φαγητά της. Ατενίζοντας από - όχι πολύ- ψηλά την περαντζάδα της Τριπόδων και της Μνησικλέους, απολαμβάνω τα πιο γλυκά pancakes της Πλάκας. Με τη σοκολάτα που κυλάει από το πιάτο να ανεβάζει τη διάθεση μου. Παράλληλα, αναπνέω. Μεταφορικά, γιατί επιτέλους βρήκα μία ηλιαχτίδα χαλάρωσης μέσα στην υπερβολικά γεμάτη καθημερινότητα μου. Κυριολεκτικά, επειδή δίπλα μου (ακριβώς) ξεπροβάλλουν τα λουλουδιασμένα πεζούλια.

Σχετική εικόνα

 

Κρατώ αυτή τη μυρωδιά, όσο ο ήλιος μας αποχαιρετά, για να έρθει στη θέση του το λαμπερό φεγγάρι. Σχεδόν αυτόματα, περπατώ στα Αθηναϊκά σοκάκια και φθάνω στην πιο παριζιάνικη γωνιά της πόλης. Στο Cine Paris. Συντροφιά μου η μαγική θέα της Ακρόπολης, όταν πέφτει πάνω της το φως των προβολέων. Ανεκτίμητη.

Θα δω το «Yesterday». Κάτι ανάλαφρο για βράδυ Παρασκευής, αλλά με θέμα που αγαπώ και με αφορά (πολύ).

«Οι Beatles είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και διαχρονικά συγκροτήματα όλων των εποχών. Κάποτε όλοι τους ήξεραν! Σήμερα όμως μόνο ο Τζακ Μάλικ τους θυμάται. Ο Τζακ είναι ένας είναι ένας αποτυχημένος τραγουδοποιός που ζει σε ένα Αγγλικό προάστιο. Ο μόνος που πιστεύει στο ταλέντο του ήταν η παιδική του φίλη και μάνατζερ του, η οποία του κλείνει συναυλίες ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο του. Ύστερα από ένα ατύχημα μας ο καταρρακωμένος τραγουδοποιός  ξυπνά στο νοσοκομείο σε ένα κόσμο όπου οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ. Έτσι, παίρνει την απόφαση να παίξει τα τραγούδια της μπάντας σαν δικά του. Ο δρόμος για τη δόξα είναι πλέον ανοιχτός. Όσο η διασημότητα του ξεφεύγει επικίνδυνα, η σχέση του με την αληθινή του φίλη θα δοκιμαστεί.»

Πριν η οθόνη δείξει «Happy End», σε χαιρετώ και σου εύχομαι Καλό ΣΚ! Απόλαυσε το! FIN!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.