Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σεληνιακά polaroids

Ολ πάσεντζερς αρ κάιντλι ρικουέστεντ



Ασημί βροχή υπερσελήνης..τα sonar ήδη στο on. 

Reperage διαστημικά και σκοτεινά μαζί.. λίγοι κόκκοι αλατιού ανακατεμένοι με περιέργεια, για την υδροηλεκτρική ενέργεια στα κύτταρα πληρώματος κι επιβατών, αιθερικό σώμα με πομπούς νευροδιαβιβαστές προπονημένους, hard core ζογκλέρ, υπηρέτες της ανασφάλειας. 
Κάτω απ το κάθισμα σου θα βρεις σκούρα μπλε αστερόσκονη, και μια σταξιά ερωτικής ανατάραξης.
Με αστρομπαλετικό  battement glisse από την έκλειψη σελήνης, κάνουμε φου στις φωτεινές επιγραφές. Γειά σου γη…pure magic..φύγαμε για την σελήνη…
Λύσε τώρα την ζώνη ασφαλείας σου…
O θερμοστάτης πάνω- κάτω, η έκλειψη και η πανσέληνος παίζει με την πραγματικότητα μας αλλά εμείς πατάμε το “on” στα φώτα ναυσιπλοίας.. 
Seajet διαθέσεις ικανές ν απασφαλίσουν μέχρι και αποσπάσματα ερωτικού λόγου. Κατά την διάρκεια της πτήσης σερβίρεται κρασί γεννημένο από φεγγάρια, vinsanto υπονοούμενα που ναζάρουν, τρεμοπαίζουν βλέφαρα, σκέψεις, αναβοσβήνουν ρυθμικά μαζί με τα αστέρια στην ουρά της πυραυλάκατου. 
Βγαίνουμε από τα στόρυ μας για ένα λεπτό και κάνουμε check in στο Αpollo 11.
Do the math.

aaaacanin.jpg

Εδώ γίνονται ακόμα κάποιες ρυθμίσεις σχετικά με τη ζώνη που βρίσκεσαι η ψηφιακή μου ένδειξη και δείχνει τη διαφορά Γεωγραφικού με Μαγνητικού Βορρά, εκφρασμένη σε τραγούδια υπερσελήνης.
Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται και στο μάνιουαλ μου παρατηρείται πάντα μαγνητική απόκλιση  μεταξύ λογικής και συναισθήματος και έτσι πας πάλι στην αφετηρία σου.
Με καινούρια πυξίδα πλέον που να σου βγάζει 40 αζιμούθια, το control σου φωνάζει απ’ τα μεγάφωνα: “Ground control to major Tom. Eίσαι για αλλαγές πάλι captain” τι ωραία ετοιμάζομαιιιι ενώ  προσθέτει “και να μην είσαι ποτέ directionless..μόνο directionfull”

aaaaavsm.jpg

Πάει να βραδιάσει κι ανεβαίνω στο Λόφο Νυμφών, στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για VIP Tour και Νυχτερινή Ξενάγηση αλλά και  για ν’ ακούσω μοναδικά λόγια  από τον κ. Διονύση Σιμόπουλο, επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Θα μας μιλήσει για την εξερεύνηση του διαστήματος και θα  μοιραστεί με μας την προσωπική του εμπειρία.  50 χρόνια πριν σαν ανταποκριτής, βρέθηκε στο ακρωτήριο Canaveral και παρακολούθησε την εκτόξευση του Apollo 11 προς τη Σελήνη!
Και στην συνέχεια θα χαζέψω και θα ονειρευτώ όσο θέλω πάνω στους  πλανήτες  Δία και  Κρόνο από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδης.

Ακολουθώ  νοητά το ταξίδι του Apollo 11 από την εκτόξευσή του (16 Ιουλίου 1969) έως την προσελήνωσή του (20 Ιουλίου 1969) και τα πρώτα βήματα του Neil Armsrtong στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου.
Αυτό το ντεμί, νανουριστικό «περίμενε» το χαν πολύ τα ‘60ς αν και  γενικότερα, δεν του αρέσει του καλοκαιριού. Δεν έχει «μισό λεπτό να βάλω το κασκόλ μου», σε όποια του γωνία και να ψάξεις πουθενά δεν θα βρεις εκείνα τ αγιασμένα δεύτερα στην ανηφόρα του βραστήρα για την χώρα του τσαγιού. Εκείνο το περίμενε που σε γαργαλά στον αυχένα και συ σκέφτεσαι τα αγαπημένα σου χρώματα και τα όνειρά σου. Περνάνε σαν πύραυλοι απ το κεφάλι σου, οι πόλεις που ποτέ δεν πάτησες το πόδι σου, ο αέρας απ τα μέρη που οι πνεύμονες σου δεν είχαν την ευκαιρία να εισπνεύσουν. Ακόμα, λες και κλείνεις το μάτι στον καθρέπτη.
Γιατί η μνήμη δεν σ’ απατά καθόλου. ..κι άμα ξεχνάς εσύ τις λέξεις, απ το συνεχές κρυφτούλι, εκείνη βάζει το σώμα σου να θυμηθεί. 
Όλες μα όλες οι on demand επιθυμίες φορτώνονται να προβληθούν στο θερινό full screen σινεμά σου.
Κι εδώ, τώρα σ αυτήν την στιγμή του χρόνου, τα λόγια δεν είναι κοψίματα στα χείλη σου, θραύσματα στα νύχια σου και χτυπήματα στο στήθος. Και μπορεί η καρδιά να ξεφύγει σ’ ένα σκίρτημα της, αλλά τα πράγματα που λέμε και κάνουμε καλοκαιριάτικα είναι πιο easy, σχεδόν βρεγμένος βάζεις το τι- σερτ και φεύγεις..πιο πολαρόιντ. Εχουν όλα την διάρκεια του χρόνου που θέλει το παγάκι για να λιώσει στο ποτήρι σου. Κι αλήθεια πόσο χρονομετριέται το «πάμε θάλασσα».  Ε, πόσο;

«Ladies & Gentlemen, kids καλύτερα, it's been a privillege  rocketing  with you»..και μην ξεχνάς: “Η ζωή είναι ένα προκλητικό παιχνίδι. Παίξτο”..
Να χεις χαρά τόσο μεγάλη σε έκταση όσο μια Γη ή μια Σελήνη ή την απόσταση μεταξύ τους!

https://www.youtube.com/watch?v=tRMZ_5WYmCg

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department