Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ουζερί του Μήτσου: τρώμε ψάρια στο βουνό!

Ουζερί του Μήτσου. Δεν χρειάζεται να πας στη θάλασσα για να φας (φρέσκα) ψαράκια και θαλασσινά


Μελίνα Αδαμοπούλου

ΤΡΕ-ΛΑΙ-ΝΟ-ΜΑΙ για ψάρια! Και για θαλασσινά. Αλλά είμαι παιδί ΒουΠου και θέλω να απολαμβάνω και στη "γειτονιά" μου φρέσκο ψαράκι. Αν  κι εσύ λατρεύεις  τα εδέσματα  που... μυρίζουν θάλασσα, αλλά  μένεις πολύ μακριά από αυτήν ή δεν θέλεις (ή δεν έχεις) να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να τα απολαύσεις, σήμερα θα σε πάω  για καλό και φτηνό ψάρι στις... βουνίσιες συνοικίες της (όμορφης) πόλης μας!  

Τι λες, φύγαμε; 

 Προορισμός πρώτος Χαλάνδρι και συγκεκριμένα η πλατεία που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου. Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια θα βρεθείς σε μία σειρά από μοντέρνες ταβέρνες και fashionable κοκτεϊλάδικα. Για σήμερα, θα τα αγνοήσεις όοολα και θα κατευθυνθείς σ’ εκείνο το μικρό μαγαζάκι, που απέξω του έχει σχηματιστεί ουρά κόσμου, περιμένοντας υπομονετικά για ένα τραπέζι. Στην ταμπέλα γράφει "Ουζερί του Μήτσου" (Πλατεία Ελευθερωτών 8) και θα σου εξηγήσω αμέσως προς τι όλος αυτός ο πανικός. Ο "Μήτσος" είναι εκεί τα τελευταία 50 χρόνια (όταν το Χαλάνδρι ήταν χωριό και όχι hot spot) και έχει διατηρήσει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ύφος μέχρι και σήμερα. Ολόφρεσκο ψάρι (σε νορμάλ τιμές), άφθονο ούζο και "μαμαδίστικοι" πεντανόστιμοι μεζέδες, σε ένα παραδοσιακό ουζερί που αποτελεί ίσως την πιο σταθερή αξία και σημείο αναφοράς των κατοίκων του Χαλανδρίου.

aaaaacariain.jpg

Επιλογή 2η: Ανεβαίνουμε λίγο πιο πάνω, και συγκεκριμένα στα Μελίσσια. Σ' έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους τους, στην Ελ. Βενιζέλου, στον αριθμό 19, στεγάζεται το "Ψαροκόκαλο". Τι εστί "ψαροκόκαλο" θα μου πεις και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσεγμένη ταβέρνα, με ωραίο περιβάλλον, εξαιρετικό σέρβις και ακόμα πιο εξαιρετικό φαγητό -και όλα αυτά, ναι, σε προσιτές τιμές. Πεντανόστιμοι μεζέδες, από ολόφρεσκα θαλασσινά, μαγειρεμένοι με ξεχωριστή μαεστρία: τέλεια μύδια, ολόφρεσκος γαύρος, μοναδικά καλαμαράκια, μυδοπίλαφο, γαριδομακαρονάδα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια είναι μερικά μόνο απ'όσα θα βρεις στο πλούσιο μενού του. ΥΓ: Να είσαι προετοιμασμένη να "πέσεις" πάνω σε... εγχώριους celebrities, καθώς το μαγαζί είναι ένα από τα στέκια των (επώνυμων) κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

aaaaacariains.jpg

Ανεβαίνουμε ακόμα πιο πάνω, και φτάσαμε σχεδόν Πεντέλη (οκ, σύνορα με Άνω Βριλήσσια), για να συναντήσουμε μια ψαροταβέρνα πασίγνωστη -και μάλιστα, καθόλου τυχαία, καθώς οι "παροχές" της είναι πολλές. Ναι, ναι, στη "Νησιώτισσα" (Λεωφ. Πεντέλης 168) αναφέρομαι, που ενδεχομένως να την έχεις πετύχει στα... social media, καθώς είναι στέκι καλλιτεχνών κι επωνύμων. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο, του οποίου -κυριολεκτικά- όλα τα λεφτά είναι η αυλή/μπαλκόνι του, που έχει και δροσιά και θέα. Όσο για το μενού; Δοκίμασε χταπόδι και αχνιστά μύδια, σαλάτα βρασμένων λαχανικών και οπωσδήποτε φρέσκο ψάρι. Εννοείται ότι θα τα συνοδεύσεις με ένα (από τα πολλά) ουζάκι. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα