Στο Ζάππειο μια μέρα…

Bόλτα στην φθινοπωρινή Art Αthina 

Τζίνα Σπάρτακου

Δεν ξέρω γιατί με γοητεύει τόσο πολύ αυτή η Art Athina. Ίσως γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς όλες τις σημαντικές γκαλερί της χώρας και κάποιες από το εξωτερικό, ίσως για την ατμόσφαιρα γιορτής και αισοδοξίας που κάθε φορά ξεχειλίζει.

Με γοητεύει το ότι μπορείς να απολαύσεις ένα έργο τέχνης, μια φωτογραφία, ένα video, ή ένα γλυπτό, που καμιά φορά σε περιοδικές εκθέσεις δεν προλαβαίνεις. Με γοητεύει ότι μπορεί να πιάσεις κουβέντα με έναν σπουδαίο γκαλερίστα και ίσως και να συναντήσεις τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Μπορείς να απολαμβάνεις με τις ώρες όλη αυτή την ενέργεια και τα μηνύματα που σου μεταφέρουν τα έργα τέχνης και συχγρόνως να χαζεύεις το στιλ και τα ντυσίματα των επισκεπτών, που κι ᾽αυτά πολλές φορές είναι αριστούργημα!

Γενικά όλη η ατμόσφαιρα, είναι ότι πιο κοντινό μπορείς να πετύχεις στην Ελλάδα και να σου θυμίζει φουάρ του εξωτερικού και για μένα αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα πολιτισμού, μέσα στο περιβάλλον που έχουμε υποχρεωθεί να ζούμε…

2

36 γκαλερί, άλλες πιο δυνατές και προχωρημένες, άλλες πιο mainstream, πάντως όλες με την ίδια διάθεση: να μπει ο επισκέπτης σε μια διαδικασία ανακάλυψης των Ελλήνων καλλιτεχνών, να διεισδήσει στην σκέψη και την  ματιά τους, κάτι που εμένα τουλάχιστον, δεν παύει να με εκπλήσσει και να με γοητεύει.

Πολλές και ενδιαφέρουσες και οι παράλληλες εκδηλώσεις ακόμη και για παιδιά και εφήβους με τον αισιόδοξο τίτλο: We are the future.

Κι επειδή όλο το Σαββατοκύριακο οι αέρηδες, οι δουλειές και τα τρεξίματα με καθυστέρησαν και σήμερα είναι η τελευταία μέρα της αγαπημένης μου foire, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ζάππειο.

Foto: Art Athina, elculture.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares