Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο Ζάππειο μια μέρα…

Bόλτα στην φθινοπωρινή Art Αthina 


Τζίνα Σπάρτακου

Δεν ξέρω γιατί με γοητεύει τόσο πολύ αυτή η Art Athina. Ίσως γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς όλες τις σημαντικές γκαλερί της χώρας και κάποιες από το εξωτερικό, ίσως για την ατμόσφαιρα γιορτής και αισοδοξίας που κάθε φορά ξεχειλίζει.

Με γοητεύει το ότι μπορείς να απολαύσεις ένα έργο τέχνης, μια φωτογραφία, ένα video, ή ένα γλυπτό, που καμιά φορά σε περιοδικές εκθέσεις δεν προλαβαίνεις. Με γοητεύει ότι μπορεί να πιάσεις κουβέντα με έναν σπουδαίο γκαλερίστα και ίσως και να συναντήσεις τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Μπορείς να απολαμβάνεις με τις ώρες όλη αυτή την ενέργεια και τα μηνύματα που σου μεταφέρουν τα έργα τέχνης και συχγρόνως να χαζεύεις το στιλ και τα ντυσίματα των επισκεπτών, που κι ᾽αυτά πολλές φορές είναι αριστούργημα!

Γενικά όλη η ατμόσφαιρα, είναι ότι πιο κοντινό μπορείς να πετύχεις στην Ελλάδα και να σου θυμίζει φουάρ του εξωτερικού και για μένα αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα πολιτισμού, μέσα στο περιβάλλον που έχουμε υποχρεωθεί να ζούμε…

2

36 γκαλερί, άλλες πιο δυνατές και προχωρημένες, άλλες πιο mainstream, πάντως όλες με την ίδια διάθεση: να μπει ο επισκέπτης σε μια διαδικασία ανακάλυψης των Ελλήνων καλλιτεχνών, να διεισδήσει στην σκέψη και την  ματιά τους, κάτι που εμένα τουλάχιστον, δεν παύει να με εκπλήσσει και να με γοητεύει.

Πολλές και ενδιαφέρουσες και οι παράλληλες εκδηλώσεις ακόμη και για παιδιά και εφήβους με τον αισιόδοξο τίτλο: We are the future.

Κι επειδή όλο το Σαββατοκύριακο οι αέρηδες, οι δουλειές και τα τρεξίματα με καθυστέρησαν και σήμερα είναι η τελευταία μέρα της αγαπημένης μου foire, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ζάππειο.

Foto: Art Athina, elculture.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός