Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Νέο μπουκάλι, νέα πνοή, παλιό κρασί

Κλείσε τα μάτια κι εμπιστεψου με


Βασιλεία Μαξακούλη

Σε βλέπω, μην κλέβεις! Δεν έχεις κάτι να δεις εδώ. Μια αίσθηση σου θα χρειαστείς μονάχα.
Μύρισε εκείνο το κρασί. Πώς σου φαίνεται; Σου θυμίζει, λες, εκείνο το κορίτσι που μοίραζε χαμόγελα στη στάση κάτω από έναν ουρανό που βροντούσε για ζωή ή την πολύχρωμη πεταλούδα που έπεσε πάνω σου τυχαία. Πού να ήξερε πως σε γέμισε με αύρα μαγική κι έδιωξε αμέσως όλο το γκρι. Πάμε τώρα σε άλλη αίσθηση.
Μια τρικυμία από την αφρώδη γλυκιά πανδαισία κατακλύζει τους γευστικούς σου κάλυκες. Να ‘χα μια θάλασσα δική μου, να τη γευόμουν συνεχώς. Πολλές εικόνες, κι ας είναι σκοτάδι. Υπομονή, σε λίγο ανοίγεις τα μάτια.
Ως τώρα, συντροφιά σου κρατούσε η βουή της πόλης, ο αχός του (σχεδόν βωβού) χορού ανάμεσα στο φεγγάρι και τη λάμπα του δρόμου, που (φοβισμένη)τρεμοσβήνει στο σκοτάδι. Μα κάτι αλλάζει! Μια διέγερση ακουστική, μια μελωδία μεθυστική. Μόλις στη νότα έστεψαν κορώνα, ήσουν (πια) σίγουρη πως δεν έφταιγε το κρασί.



 Το δέρμα σου ανατριχιάζει από ευχαρίστηση. Σήκω. Θα σε προσέχω εγώ. Νοιώσε τη μουσική. Το σώμα σου είναι ένα με τον ρυθμό, κάθε εικόνα έχει διαλυθεί. 
 Ανοίγεις τα μάτια. Η τρίπτυχη αρμονία αποκτά μορφή. Με μελωδίες από την Δέσποινα Δρανδάκη (φωνή), τη Νικολέττα Γιαμά (φωνή) και τον Αλέξανδρο Αφολτέρ (φωνή). Τη λίμνη που συνοδεύει τους τρεις κύκνους δημιουργούν ο Αλέξανδρος Λυκοθανάσης (πιάνο), ο Μάνος Λούτας (μπάσο) κι ο Σεραφείμ Μπέλλος (drums leader).
Δεν είναι πως δεν είχες ξανά πιει κρασί. Απλά, αλλάζεις οπτική. Νέο μπουκάλι, νέα πνοή, νέες χορδές να αγκαλιάζουν το γυαλί. .
Γιορτάζοντας τις Ντίβες της Τζαζ: SERA BELLOS
Στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου, 19 Σεπτέμβρη, 9 μ.μ.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.