Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια reset εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Απ' τα κορίτσια του νέου allyou δεν ξεφεύγει τίποτα



Την Δευτέρα η Τζίνα, βολτάρει στην φθινοπωρινή Art Αthina, στο Ζάππειο.

Δεν ξέρει γιατί την γοητεύει τόσο πολύ αυτή η Art Athina. Ίσως γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς όλες τις σημαντικές γκαλερί της χώρας και κάποιες από το εξωτερικό, ίσως για την ατμόσφαιρα γιορτής και αισοδοξίας που κάθε φορά ξεχειλίζει.
36 γκαλερί, άλλες πιο δυνατές και προχωρημένες, άλλες πιο mainstream, πάντως όλες με την ίδια διάθεση: να μπει ο επισκέπτης σε μια διαδικασία ανακάλυψης των Ελλήνων καλλιτεχνών, να διεισδύσει στην σκέψη και την  ματιά τους, κάτι που αυτήν τουλάχιστον, δεν παύει να την εκπλήσσει και να την γοητεύει. 
 
Την Τρίτη η Τόνια θέτει το ερώτημα “Τι είναι τελικά αυτό που κάνει κάποιον Αθηναίο;” 
Η απάντηση για την ίδια είναι μια:
«Η αγάπη και ο σεβασμός στην πόλη του, αλλά και τους συμπολίτες του»...
(Αλλά και το πόσο καλά γνωρίζει την πόλη του). Μιας και το δημοσιογραφικό  της δαιμόνιο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε ‘’έξαψη’’ βγήκε στους δρόμους και ρώτησε ‘’Αθηναίους’’ να της πουν ποια είναι τα αγαπημένα τους μέρη για βόλτα στην πόλη.
«Εν Αθήναις λοιπόν, ποια είναι τα καλύτερα μέρη (είτε μαγαζιά είτε όχι) για να περάσεις όμορφα τον χρόνο σου»;
https://www.instagram.com/p/B1TZ0_aITal/ 
https://www.instagram.com/p/_qvjorinkk/
https://www.instagram.com/p/_mDxWminja/
-«Εξαρτάται τι θες». Της απαντάει ένας.
Πες αυτό που σου έρχεται πρώτα στο νου, του λέει η Τόνια..
-« Αγαπώ το κέντρο βασικά. Αθήνα για μένα σημαίνει καφές στο ‘’360 μοίρες ‘’ με την γνωστή θέα ( της Ακρόπολης) και ινδικό σουβλάκι από το Mirch στο Μοναστηράκι!
-«Αγαπημένη βόλτα στην Αθήνα εε;; Χμμ… Μπουζούκια! Δαγκωτόοο. Οποιαδήποτε μπουζούκια!»
Η επόμενη δεσποινίς μας είπε τα εξής:
-«Βουλιαγμένη!» (Γιατί όμως Βουλιαγμένη;)
-« Γιατί είναι κοντά στο σπίτι μου, έχει θάλασσα, δεν είναι το χάος που έχει το κέντρο και έχουμε και πολλά μαγαζιά». (Και ποιο είναι το αγαπημένο σου από τα μαγαζιά της Βουλιαγμένης);
-«Το Waffle House, έχει τέλεια γλυκά»!
 
Την Τετάρτη η Ζωή μας το ξεκαθαρίζει από την αρχή. “Δεν είμαι vegan (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). 'Εχω όμως vegan φίλους που κατά καιρούς με πηγαίνουν στις πιο gourmet γωνιές βιγκανικής διατροφής της πόλης. Σε μερικές από αυτές πάω πια από επιλογή γιατί πραγματικά υπάρχουν χορτοφαγικά πιάτα και vegan street food απολαύσεις που λαχταράς να ξαναγευτείς”.
Και βολτάρει στα πιο ελιτίστικα vegan πατώματα του κέντρου.
Ζηλέψαμε πάντως με το Vegan Beat, της Πανδρόσου ...Στην καρδιά του Μοναστηρακίου, το καλύτερο vegan burger. Τοπ βιολογική λεμονάδα και ζήστε zen στιγμές σε ένα ευχάριστο eco chic περιβάλλον. Oι τουρίστες που έρχονται διαβασμένοι σε θέματα vegan εστίασης το έχουν ήδη εκτιμήσει. 
 
Την Πέμπτη η Βασιλεία μας παρακινεί να κλείσουμε τα μάτια και να την εμπιστευτούμε. 
“Σε βλέπω, μην κλέβεις! Δεν έχεις κάτι να δεις εδώ. Μια αίσθηση σου θα χρειαστείς μονάχα”. “Μύρισε εκείνο το κρασί. Πώς σου φαίνεται; Σου θυμίζει, λες, εκείνο το κορίτσι που μοίραζε χαμόγελα στη στάση κάτω από έναν ουρανό που βροντούσε για ζωή ή την πολύχρωμη πεταλούδα που έπεσε πάνω σου τυχαία. Πού να ήξερε πως σε γέμισε με αύρα μαγική κι έδιωξε αμέσως όλο το γκρι. Πάμε τώρα σε άλλη αίσθηση.
Μια τρικυμία από την αφρώδη γλυκιά πανδαισία κατακλύζει τους γευστικούς σου κάλυκες. Να ‘χα μια θάλασσα δική μου, να τη γευόμουν συνεχώς. Πολλές εικόνες, κι ας είναι σκοτάδι. Υπομονή σου λέει, σε λίγο ανοίγεις τα μάτια.
Ως τώρα, συντροφιά σου κρατούσε η βουή της πόλης, ο αχός του (σχεδόν βωβού) χορού ανάμεσα στο φεγγάρι και τη λάμπα του δρόμου, που (φοβισμένη)τρεμοσβήνει στο σκοτάδι. Μα κάτι αλλάζει! Μια διέγερση ακουστική, μια μελωδία μεθυστική. Μόλις στη νότα έστεψαν κορώνα, ήσουν (πια) σίγουρη πως δεν έφταιγε το κρασί. “ Ναι Βασιλεία, είμαστε σίγουρες!
 
Την Παρασκευή η Λένα ταχτοποιεί....γενικώς! Κατεβάζει βαλίτσες στην αποθήκη, προσαρμόζεται ξανά στην ασφάλεια (κι άλλα πολλά) της πόλης, κάνει λίστες φθινοπωριάτικες... 
Για το απογευματόβραδο έχει πρόγραμμα! Θα πάει στο ΠΙΟ αγαπημένο της στέκι, την ΠΙΟ αγαπημένη της συνήθεια -οκ, περίπου- και τους ΠΙΟ αγαπημένους της ανθρώπους. Το ραντεβού της, λοιπόν, το δίνει -για άλλη μια φορά- στον "κήπο" του 6 d.o.g.s. (Αβραμιώτου, 6-8), 
Όπως πάντα, έτσι κι απόψε, κάθεται στην μπάρα. Παραγγέλνει τα "συνηθισμένα"και  -όπως πάντα- θα συνοδεύσει το ποτό της με άπειρα γέλια αλλά και με αναμνήσεις από το καλοκαίρι μας(γεμάτο με παγωμένες τσικουδιές στα Κουφονήσια ) αλλά και με σχέδια για τον χειμώνα  (γεμάτο με ζεστούς καφέδες ,με απολογισμούς για όσα πέρασαν αλλά και με σχέδια για όσα θα έρθουν). 
 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30