Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια προκλητική εβδομάδα που της βγάλαμε γλώσσα

 

Από τα κορίτσια του allyou δεν ξεφεύγει τίποτα! 


Ρόμυ Μελάνι

Την Δευτέρα η Τζίνα έκανε yoga στο Δελφίνι για να ξεκινήσει η εβδομάδα με ευεξία και ηρεμία!
Μας μιλάει για τον εμπνευστή της Dolphin Yoga Society, τον Αντώνη, πρώην art director αλλά και διευθυντή ανδρικού περιοδικού, ο οποίος αποφάσισε να παρατήσει την αγχωτική ζωή και να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά αγαπάει, τη yoga.
Ανακάλυψε έναν μικρό και πάρα πολύ συμπαθητικό χώρο στο Μοναστηράκι, που παλιά στέγαζε μια βιοτεχνία, τα περίφημα ‘‘Μαγιό Δελφίνι’’. Έτσι έμεινε στον χώρο η ταμπέλα και το όνομα Δελφίνι, μόνο που μέσα, έχει μετατραπεί χάρη στα άξια χεράκια του, στον απόλυτο ναό της yoga.
Η Τζίνα ήταν η πρώτη του μαθήτρια και 3 χρόνια μετά εξακολουθεί κάθε Δευτέρα να ανεβαίνει στον πρώτο όροφο της οδού Μιλτιάδου 11, να ανεβαίνει στο στρωματάκι της και όπως μας λέει να "απογειώνεται".  
 
Την Τρίτη η Τόνια βρέθηκε στο αγαπημένο της Παγκράτι. 
Ξεκίνησε την ξενάγηση της  από το "Tre Sorelle” (Αρχελάου 19). Την πιο chic πιτσαρία! Έχει και μια μίξη από παλιό παραδοσιακό καφενείο μέσα στην μοντέρνα και σύγχρονη αισθητική της. Και όταν vintage στοιχεία ‘’μιξάρονται’’ με μοντέρνα διακόσμηση το αποτέλεσμα επιτυγχάνει και είναι ονειρεμένο. Θα βρούμε γνήσια ιταλική κουζίνα, κυρίως πίτσες και σαλάτες τα οποία συνοδεύονται με απίστευτα spritz και aperitifis.
Η γευστική επιλογή της Τόνιας, ήταν πίτσα με τρούφα! Λεπτή ζύμη, τραγανή, ‘’τέλειο ψωμάκι’’ στο τέλος και γευστική μοτσαρέλα. Όσο για drink μας προτείνει aperol, με μοσχάτο du’sti και grapefruit soda.
Η ξενάγηση μας συνεχίζεται στο "Ohh Boy". Η Τόνια με την παρέα της, έκλεισαν τη βόλτα τους όμορφα, με συζητήσεις, ιστορίες, όμορφες φιλίες αλλά και brownies, chocolate cheesecake (μας άνοιξε και την όρεξη).
 
Την Τετάρτη, λίγο η αλλαγή του καιρού, λίγο η ψιχάλες μας έβαλαν σε σπιτικό mood, και μαζευτήκαμε όλες, καθισμένες στον καναπέ και βλέποντας το 1ο επεισόδιο του Λόγω Τιμής, γιατί την Δευτέρα δεν προλάβαμε!
 
 
Την Πέμπτη η Μελίνα μας "ταξίδεψε" στις Νύχτες Πρεμιέρας. 
Στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας τα 25α τους γενέθλια αντανακλώνται στην αφίσα τους. "Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν, βάζοντας την πόλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο να σχηματίζει τον επετειακό αριθμό τους. Ένα παιχνίδι αντανάκλασης που μας θυμίζει ότι ο ίδιος ο κινηματογράφος είναι γεμάτος εικόνες διαφορετικών αναγνώσεων αρκεί να αλλάξεις την οπτική σου», λέει ο Βασίλης Μέξης περιγράφοντας τη βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό της επετειακής αφίσας του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, που ξεκίνησαν  στις 18 Σεπτεμβρίου με τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο, την ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.
Η Μελίνα είδε την τσέχικη ¨Κοιλάδα με τις μέλισσες", τη γαλλο-χιλιανή  "Οροσειρά των ονείρων" και  την αργεντίνικη "Όσα δεν έγιναν στάχτη". Και όπως μας είπε..."Τρεις ταινίες σ' ένα απόγευμα, τόσες κουλτούρες, πού ξέρεις, μπορεί να βάλουν σε "τάξη" πολλά από τα δικά μου "άτακτα" θέματα..". Ίσως και να έχει δίκιο...
 
Την Παρασκευή, λίγο πριν το Σαββατοκύριακο, η Ζωή απολαμβάνει εκδρομή...στην πόλη!
Η διαδρομή της ξεκινά από τον Υμηττό. Εκεί ψηλά, το αισθητικό δάσος είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία μονοήμερης εκδρομής προσβάσιμη εύκολα και για όσους μένουν στα ΒΑ προάστια αλλά και για όσους κατοικούν downtown. Η πρόταση της Ζωής; Nα περπατήσουμε έως το δάσος της Καισαριανής ως εκεί που σταματά ο θόρυβος της πόλης...
Συνεχίζουμε στον Κεραμεικό. Τα κοιμητήριο της αρχαίας Αθήνας είναι ένας μέρος που ως Αθηναίοι ίσως να μην είχαμε ποτέ σκοπό να επισκεφτούμε, αλλά αποτελεί όμως ένα μοναδικό μέρος του ιστορικού κέντρου. Ο χώρος είναι μεγάλος και το μάτι "ανοίγει" σε μια βόλτα στο παρελθόν. Μετά μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στην ταράτσα του Μουσείου Ισαλαμικής Τέχνης. Η θέα είναι μοναδική!  
Από την εκδρομή στην πόλη δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε την Πλάκα. Είναι άκρως τουριστική, αλλά έχει γωνιές που σε ξεγελούν και νιώθεις ότι βολτάρεις στα στενά των Κυκλάδων. Εκτός από τη βόλτα στα Αναφιώτικα, η all time classic στάση στην Πλάκα είναι στο γραφικό καφέ Κλεψύδρα, που κάθε ηλιόλουστο μεσημέρι και απόγευμα λούζεται στο φως. Ο,τι πρέπει για να λιαστείς (πριν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια) και να πιάσεις φιλοσοφικές συζητήσεις με τις ώρες. Καμιά φορά μέχρι το ηλιοβασίλεμα.
 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.