Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στην Αθήνα…

…μέσα από την ματιά του φωτογράφου Πάνου Κοκκινιά 


Τζίνα Σπάρτακου

Όλες οι φίλες και συνάδελφοι που κυνηγάνε τις avant garde εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με το που πέρασαν το κατώφλι της οδού Σοφοκλέους 4,  της έκθεσης ‘‘ Έργο στην πόλη, Stock Images  Πάνος Κοκκινιάς´´, μπουμπούνησαν τους ινσταγκραμικούς και φεϊσμπουκικούς τους λογαρισμούς με τα πλάνα της γοητευτικής εισόδου και βέβαια με τα έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη, κάνοντάς με να στεναχωρηθώ πολύ, που δεν κατάφερα να παρευρεθώ στο opening.

 

Η πρωτοβουλία, ανήκει στον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ, που εδώ και έξι χρόνια με το πρόγραμμα ‘‘Έργο στην πόλη’’, αναθέτει  σε έναν καλλιτέχνη την δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του προγράμματος και εκτός από την εξαίρετη επιλογή του καλλιτέχνη, θεωρώ κίνηση ματ την επιλογή του χώρου ( ο τρίτος ορόφος μιας πολυκατοικίας στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας που στα χρόνια της δόξας του χρηματιστηρίου στέγαζε γραφεία και που εδώ και μια δεκαετία δεν λειτουργούν πια).

Η ματιά του Κοκκινιά τώρα, ενός καλλιτέχνη που είναι πολλά χρόνια στο χώρο της εικαστικής φωτογραφίας και του ντοκινακτέρ και ο τρόπος που αποκωδικοποιεί την Αθήνα και τους κατοίκους της με μαγεύει. Τα κοντινά στα πρόσωπα, η βαρεμάρα της έφηβης μέσα στο βαγόνι του μετρό, η μοναξιά του χιονισμένου αγάλματος του Ελευθέριου Βενιζέλου στο πάρκο Ελευθερίας και κυρίως το σημείο της λήψης, τα πρόσωπα των γυναικών, η πόλη την νύχτα, η θέα της από ψηλά και η αθέατη πλευρά της κάτω από τις γέφυρες και τις υπόγειες διαβάσεις. Νομίζω δεν υπάρχει λήψη σε αυτή την δουλειά του Κοκκινιά που να μην με γοητεύει!

Stock Images Πάνος Κοκκινιάς, έως 03.11.2019

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Σοφοκλέους 4, Στοά Αθηνών Αθήνα, 3 ος όροφος

www. neon.org.gr

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς