Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Mια cherchez la femme εβδομάδα

Tόσο τολμηρή όσο  τα κορίτσια του allyou


Ρόμυ Μελάνι

Άλλη μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και θυμόμαστε τις βόλτες που κάναμε στις γειτονιές της Αθήνας!

Η Τζίνα τη Δευτέρα, είδε την πόλη μέσα από την ματιά του Πάνου Κοκκινιά, στην έκθεση "Έργο στην πόλη". 
Η πρωτοβουλία, ανήκει στον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ, που εδώ και έξι χρόνια με το πρόγραμμα ‘‘Έργο στην πόλη’’, αναθέτει  σε έναν καλλιτέχνη την δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Αυτό που μάγεψε τη Τζίνα σε αυτή την έκθεση είναι ο τρόπος που αποκωδικοποιεί ο Κοκκινιάς την Αθήνα, αλλά και τους κατοίκους της. Τα κοντινά στα πρόσωπα, η βαρεμάρα της έφηβης μέσα στο βαγόνι του μετρό, η μοναξιά του χιονισμένου αγάλματος του Ελευθέριου Βενιζέλου στο πάρκο Ελευθερίας και κυρίως το σημείο της λήψης, τα πρόσωπα των γυναικών, η πόλη την νύχτα, η θέα της από ψηλά και η αθέατη πλευρά της κάτω από τις γέφυρες και τις υπόγειες διαβάσεις.
Ωστόσο, πολύ βασικό ρόλο παίζει και ο χώρος της έκθεσης. Ο τρίτος όρoφος μιας πολυκατοικίας στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας που στα χρόνια της δόξας του χρηματιστηρίου στέγαζε γραφεία και που εδώ και μια δεκαετία δεν λειτουργούν πια! Αξίζει να περάσετε μία βόλτα! Σοφοκλέους 4, Στοά Αθηνών Αθήνα, 3 ος όροφος.
https://www.instagram.com/p/B16OOlpI3vd/

Η Τόνια την Τρίτη μας αφηγήθηκε πως μπορείς να απολαύσεις μία Κυριακή στην πόλη! Να σταθείς για λίγο και να δεις την επίσημη παρέλαση της προεδρικής φρουράς, η οποία ξεκινάει μπροστά από την Βουλή και φτάνει μέχρι τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με τους εύζωνες να υψώσουν την σημαία. Στη συνέχεια να απολαύσεις έναν μερακλίδικο ελληνικό καφέ στη χόβολη, στο Σερσέ λα Φαμ. Ένα παραδοσιακό, ρετρό καφενείο στη Μητροπόλεως. Αν πάλι πεινάσεις μπορείς να απολαύσεις και πολλές παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.
https://www.instagram.com/p/B3EfleDoV_H/

Την Τετάρτη μαζευτήκαμε όλες στο σπίτι της Μελίνας φτιάξαμε ποπ κορν και είδαμε θηλυκή classic ταινία: "Breakfast at Tiffany's". Πολλά χαρτομάντηλα λέεεμεεε!!



Την Πέμπτη η Λένα είχε όρεξη για βόλτα στην πόλη. Θα μπορούσαμε να το πούμε και τουρισμό με τόσες γειτονιές που επισκέφθηκε... Πετράλωνα, Κολωνάκι, Κουκάκι, Πλατεία Αγίας Ειρήνης...
Ξεκίνησε τη βόλτα της από τα Κάτω Πετράλωνα και το Alice Cakewitch. Το τρομερό γλυκατζίδικο γεμάτο με ζωγραφιές παραμυθένιες! 
Στη συνέχεια πέρασε από το Apivita Experience Store, στη Σόλωνος, ένα πενταώροφο κτίριο και τη μαγική του βιτρίνα που είναι γεμάτη δεντρολίβανα, αλόη και λεβάντες. Μπορείς ακόμα και να δοκιμάσεις τα φυσικά προϊόντα Apivita.
Το μεσημέρι, για να κάνει κάτι για τη λιγούρα, βρέθηκε στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στο Kalamaki Bar (Δράκου 18), για χειροποίητο σουβλάκι-καλαμάκι!
Για τη χώνεψη, βρέθηκε περπατώντας στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, ανάμεσα σε μουσικές ανακατεμένες με γέλια, ήχους από σέικερ και μυρωδιές από άφιλτρα στριφτά!
Στο ZAF αποφάσισε να απολαύσει ένα κοκτέιλ GoodFellas.
Μουσικές, χρώματα, χαλαρότητα...έτσι αποφάσισε να τελειώσει τη μέρα της και να προετοιμαστεί για το Σαββατοκύριακο που έρχεται...
https://www.instagram.com/p/B21e9mtB3VO/

Tην Παρασκευή η Βασιλεία επιχειρεί μια "άλλη" βόλτα στην πόλη της, την Αθήνα. Eμπνευσή της η αναμονή στο λεκιασμένο ύφασμα του καθημερινού μετρό της. Κοιτάζει χαμηλά. Κοίτα ψηλά (της ψιθυρίζει), λέγοντας, "νομίζουν πως λυπάσαι, πως δεν αγαπάς αρκετά τον μοναδικό και πολύτιμο εαυτό σου. Μα εκεί το βλέμμα σου μαγνητίζει τα μάτια εκείνου του αγοριού, και ποιος ξέρει τι θα νομίζει αν καρφώνεις τα παράθυρα σου για τον κόσμο πάνω στα δικά του; Δεν θα κοιτάζει κανείς από τους δυο σας πια τον ωκεανό, δεν θα ανασαίνετε το αλμυρό αεράκι, παρά θα ασφυκτιάτε για λίγο χώρο να συλλογιστείτε όλα εκείνα τα τρελά που σε κανέναν δεν εκμυστηρεύεστε". Και κλείνει την πόρτα στην εβδομάδα με λυρισμό και πολύτιμη φαντασία! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα