Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Feyrouz: μια μικρή Ανατολή στο κέντρο της Αθήνας

Το "αλμυρό" -που μου αρέσει να λέω- Feyrouz έχει πάντα κόσμο που περιμένει υπομονετικά σε ουρά (ειδικά το Σ/Κ) για να πάρει στο χέρι τα καλύτερα λαχματζούνια της πόλης...


Ζωή Γκόρου

Στο ιστορικό κέντρο, πάνω στην Αιόλου θα διακρίνεις ένα μικρό στενάκι, την οδό Καρόρη. Εκεί, σε αυτό το ήσυχο δρομάκι, σε δύο αντικριστές γωνίες χωράει όλη η γευστική κουλτούρα της Ανατολής. Η Κωνσταντινούπολη, o Λίβανος, η Συρία, η Κύπρος και η Αντιόχεια είναι ο γευστικός προορισμός που μόλις έφτασες.

Που βρίσκεσαι; Στα Δύο Feyrouz, τη νεά street food συνήθεια της πόλης.

 

 

Το "αλμυρό" -που μου αρέσει να λέω- Feyrouz έχει πάντα κόσμο που περιμένει υπομονετικά σε ουρά (ειδικά το Σ/Κ) για να πάρει στο χέρι τα καλύτερα λαχματζούνια της πόλης, πατζαρόσουπα που δεν παίζεται, αλλά και πεϊνιρλι "κουσμπάσι". Εάν είσαι vegan είναι must το ναζίκ μπαϊλντι μια εκδοχή του γνωστού σε εμάς ιμάμ μπαϊλντι και άλλα πιάτα που θα σε ενθουσιάσουν παρόλο που δεν βρίσκεσαι σε vegan εστιατόριο.

  

Αντικριστά του θα βρεις το "γλυκό" Feyrouz για να ικανοποιήσεις, στο τσακ μπαμ, το πάθος σου για κάτι γλυκό. Και τι γλυκό! Ψαγμένες καταστάσεις. Σε περιμένει ένα ακόμα τριπ με μοναδικά ρυζόγαλα, καζάν ντιπί και άλλα κολασμένα γλυκίσματα που περιέχουν όλη την αυθεντική τέχνη και την ειλικρίνεια των γλυκών της Ανατολής. Άλλωστε η σεφ του Feyrouz είναι από την Κωνσταντινούπολη.

 

Εάν είναι πρωϊ ή απόγευμα και θες να νιώσεις ακόμα περισσότερο ότι "φεύγεις μακριά" τότε να παραγγείλεις ένα τούρκικο καφέ με μαστίχα ή ένα τσάι με λεβάντα. Κάθισε στα σκαμπό με την ανατολίτικη μουσική να παίζει στα αυτιά σου και κάνε ένα πρωϊνό διαλογισμό κοιτώντας έξω από τη βιτρίνα την ήσυχη "δραστηριότητα" της οδού Καρόρη.

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.