Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

I love myself!

Τσάι με κανέλα, μυρωδιές υπέροχες  και κοκτέιλ


Λένα Γρηγορίου

Αυτές οι μέρες είναι... κάπως.. Ούτε κλαίνε, ούτε γελάνε. Κι ας έχουν έναν ήλιο ναααα, τόσο  μεγάλο. Το νοιώθεις ή  μόνο εγώ το αισθάνομαι; Όπως και να ’ναι, οι  βόλτες είναι ένα ισχυρό αντίδοτο. Δίνουν χρόνο να σκεφτείς, να μιλήσεις, να εκφραστείς, ανοίγουν το μυαλό, σε ξελαμπικάρουν, σε ζωντανεύουν. Αν δεν κάνουμε δώρο στον εαυτό μας και μια βόλτα στην πόλη, ε, αυτό σημαίνει πως ούτε μας υπολογίζουμε, ούτε μας αγαπάμε!

Για σήμερα, που όλη η μέρα είναι δική μου (και δική σου), λέω να σε πάω βόλτα αλλά και να σε κεράσω τσάι με κανέλα και γαρίφαλο στην παλιά μου γειτονιά, στη Γαργαρέτα, στο Κουκάκι.

Εκεί, στην Ερεχθείου 2, είναι ένα μπιστρό που το 'χω λατρέψει. Η Βανίλια. Την ανακάλυψα τυχαία, σε μια βόλτα στην παλιά μου γειτονιά, στο δρόμο που ερωτεύτηκα, που κρύφτηκα, που έπαιξα... Στην Ερεχθείου. Ψάχνοντας για το φαρμακείο, που το ήξερα και το θυμόμουνα γωνία Βεΐκου και Ερεχθείου, είδα τη Βανίλια. Μπήκα μέσα απο περιέργεια, κι αυτό ήταν. Την αγάπησα. Κι αυτήν και τη μουσική της, και τα γλυκά της και το τσάι της και τις πίτες της!

Σε κερνάω τσάι και δεν θα το ξεχάσεις, βάζω στοίχημα. Κανέλα, γαρίφαλο, μήλο, πορτοκάλι.

H προσωπική μου φροντίδα και περιποίηση έχουν σειρά!

Λέω, μια που χειμώνας μπαίνει και όλα αλλάζουν να εξοπλιστώ με τα απολύτως απαραίτητα. Και όταν λέω "απαραίτητα" εννοώ κρεμούλες απαλές και μυρωδάτες , τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα.

" Αγαπημένο Body Shop  (εκεί στο Σύνταγμα, στην Ερμού) άνοιξε την αγκαλιά σου και περίμενε με"! Έχω έτοιμη τη λίστα με τα  προϊόντα που αγαπώ και η επίθεση θα είναι χωρίς έλεος!

Μετά λέω να  ανηφορίσουμε προς τα πάνω. Στην Πανόρμου θα συναντήσουμε την "ιστορική" Santa Botella (Πανόρμου 115). Δεν ξέρω αν πρέπει να σου χαρακτηρίσω την Santa Botella ως bar. Γιατί δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένας χώρος φιλικός, ζεστός, οικείος. Μου αρέσει, αγαπώ τα ποτά της, τη χαλαρότητα που με κάνει να νιώθω μόλις μπαίνω, τις μουσικές της, τον κόσμο της, τα κοκτέιλ της. Μου αρέσει να τελειώνω εκεί τη μέρα μου.

Την επόμενη Πέμπτη, πάλι μαζί θα ανακαλύψουμε τα ωραία, τα παράξενα και τα καινούργια.

Φιλιά!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department