Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Μαρίνα, μια πολύμορφη φωλιά

Εσύ τι διάθεση έχεις;


Βασιλεία Μαξακούλη

Μια Μαρίνα κρύβει τις χάρες όλων των τόπων, που ονειρεύεσαι να επισκεφτείς. Μια Μαρίνα σε πάει βόλτα στον Θερμαϊκό, στο Αιγαίο-για εσένα που αγαπάς τη λευκή πέτρα που περιπαίζει τον γαλάζιο κρύσταλλο- ή στο Ιόνιο,αν είσαι λάτρης του πράσινου οξυγόνου. Μια Μαρίνα ανάβει τα λαμπάκια της ψυχής σου σε τόνους κίτρινους, σαν μια Νέα Υόρκη δίχως ουρανοξύστες. Μια Μαρίνα σου χαϊδεύει απαλά τα χείλη, κι ύστερα το στομάχι με γεύσεις ποικίλες ευρείας καταγωγής. Μια Μαρίνα είναι το αεράκι που δεν μπορείς να δεις, το οξυγόνο που δεν μπορείς να αντέξεις, ο μαγικός κήπος που τρέχεις να κρυφτείς. Μια κρυψώνα πολυπληθής, με συζητήσεις φύσεως… προσωπικής!

Ποιος δεν περπάτησε στο στρωτό χρωματιστό δρομάκι δίπλα στο λιμάνι φωνάζοντας: «Αχ, πάλι εδώ ο μπαμπάς μου». Το σκάφος που πάντα θαυμάζαμε, με την παρέα που χαμογελούσαμε και το παγωμένο γιαούρτι που τόσο λαχταρούσαμε. Ένα ανοιχτό φυσικό διαμέρισμα για οποιοδήποτε δωμάτιο έχεις ανάγκη να σταθείς.
https://www.instagram.com/p/B3kUYa3HmFX/
https://www.instagram.com/p/B3eZO9bF-9W/
Ζωγράφισε σιωπή στη μοναξιά σου κάνοντας ποδήλατο δίπλα στην μοναχική, μα τόσο αγαπητή μπλε φωτισμένη αντανάκλαση του ουρανού. Ταυτίσου με τους προβολείς που την χτυπούν, κλέψε λίγη από την αισιοδοξία που της χαρίζουν. Τρέξε ανάμεσα στα δέντρα, ρεμβάζοντας τους περαστικούς, σιγοτραγουδώντας παρέα με τα πουλιά.



Αν η διάθεση σου είναι λιγότερο νοσταλγική, με vibes ‘φοιτητής το Σαββατόβραδο’, τότε τα δάχτυλα σου δεν χωρούν για να μετρήσεις τις επιλογές σου. Ξενύχτι μέχρι πρωίας με κιθάρες, φωνές θολωμένες από το ποτό και τα ξεσπάσματα γέλιου, μάτια που λάμπουν μετά τα μεσάνυχτα. Bars, που αγναντεύουν το λιμάνι ζηλεύοντας λίγο την εικόνα από τα σκάφη, που πυροδοτούν συζητήσεις για τα όνειρα στο μέλλον παρά φιλοσοφικές ανησυχίες του τύπου: «Πού οδηγεί τόσο γαλάζιο χάος; ».  Street food, όπως sandwich ή hot dog, Αμερικανική κουζίνα-TGI Friday’s- κι Ιταλικό εστιατόριο για να στολίσεις κι εσύ το Instagram feed σου με όλες τις διατροφικά aesthetic τάσεις. Να μην ξεχάσεις φυσικά το παγωμένο γιαούρτι, το οποίο σπανίζει ομολογώ στα Νότια Προάστια. Στη Μαρίνα, όμως οι επιλογές είναι δύο.
Θα την αγαπήσεις, θα τη ζηλέψεις, θα την ονειρευτείς. Ένα πάρκο για το μυθιστόρημα σου, ένα μονοπάτι για τη χαρά σου, μια λιχουδιά πλάι στη γειτονιά σου.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός