Στον Νέο Κόσμο, αδελφές μου, στον Νέο Κόσμο!

Η Λένα, σήμερα, βλέπει θέατρο, διαβάζει και ... απολαμβάνει  το καλύτερο κεμπάπ της πόλης! 

Λένα Γρηγορίου

Τι μέρες ζούμε;  Πόσο ταραγμένες και παράξενες; Κάνω ευχή κάθε στιγμή, κάτι ν’ αλλάξει: ο Ταγίπ, ο Ντόναλντ, η λογική που έγινε παρανοϊκή,  η στάση των "μεγάλων", το δικό μας βόλεμα, οι θέσεις τους, η σκέψη μας, εμείς, οι άλλοι… Ψάχνω τρόπους να χαρώ. Του βρίσκω και σε μια στιγμή τους χάνω.

Σήμερα, είπα να… αδειάσω λίγο. Να κατέβω σε χώρους και στέκια που με κάνουν να αισθάνομαι, σ’ ένα μεγάλο κομμάτι, ο εαυτός μου. Έτσι, αποφάσισα πως μετά το γραφείο, θα πάρω το μετρό και θα πάω στον Νέο Κόσμο. Εκεί που ήταν η μεγάλη μου βόλτα όταν ήμουν πιτσιρίκα. Και θα πάρω μαζί μου και την έκπληξη της ημέρας μου. Ένα βιβλίο. Μου το  χάρισαν λες και μέσα από κόσμους νοερούς, κάποιοι διάβασαν τη σκέψη μου.  «Η Τέχνη της Ηρεμίας»* είναι ο τίτλος του βιβλίου και τo ’χει γράψει ένας πολυταξιδεμένος, άγνωστος σ’ εμένα, Βρετανός συγγραφέας, ο Pico Iyer. Απ’ότι πρόλαβα να διαβάσω στο οπισθόφυλλο, ο Pico ταξιδεύοντας από τα νησιά του Πάσχα και την Αιθιοπία ως την Κούβα και το Κατμαντού, ερευνώντας τις ζωές των ανθρώπων, αλλά και έχοντας απρόσμενες συναντήσεις, όπως για παράδειγμα με τον Λέοναρντ Κοέν, ανακάλυψε πως λίγες μόνο στιγμές ηρεμίας σ’ ένα δωμάτιο, μπορεί να αποτελούν την απόλυτη περιπέτεια. Μια περιπέτεια χωρίς κίνηση! Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και παίρνω μαζί μου στη βόλτα μου τον Pico ως αντίδοτο κατά του στρες!

texniiremias.jpg

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου απόψε έχει πρεμιέρα ! Εκεί θα με βρεις το βράδυ,  κατά τις 21.00μμ. Εκεί (Αντισθένους 7 & Θαρύπου), για την πρεμιέρα ενός έργου ιδιαίτερου και παράξενου; του "Mute". Το περιμένω καιρό το "Mute" 

Μου μίλησε γι αυτό ο άνθρωπος που είχε την ιδέα του έργου, ένας άνθρωπος που θαυμάζω και που μπορεί ( ξέρει) να με εκπλήσσει (σχεδόν πάντα) . Ο "άνθρωπος" είναι ο ευφυής, γοητευτικός  και ταλαντούχος κύριος Γιώργος Χρυσοστόμου. 

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί, ο ίδιος σκηνοθετεί (τον εαυτό του) μαζί με τη Σοφία Πάσχου. "Θα είναι μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις...  Ένας άνθρωπος που κυνηγάει το μυαλό του, ο ήρωας. Ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις...".  Δεν σου κρύβω πως είμαι πολύ, μα πολύ, περίεργη να δω , ν' ακούσω, να μαντέψω, να φανταστώ, να θαυμάσω, να εκπλαγώ!

Μετά την παράσταση έχω αποφασίσει να γευτώ το καλύτερο κεμπάπ της πόλης! Στον Tomas! Eίναι δυο βήματα απ’ το θέατρο, σ’ ένα στενό του Νέου Κόσμου (Σαρκουδίνου 49) και «δημιουργός» του είναι ο Αρμένης Τόμας. Ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και τώρα συνεχίζει ο γιος του ο Μάριος. Από δίπλα κι ο Τόμας, φιλόσοφος της γαστριμαργίας! Το «πειραγμένο» λιβανο-αρμένικο κεμπάπ του, είναι,  λένε,  το πιο νόστιμο, το πιο ψαγμένο, αλλά και το πιο ελαφρύ!  Θα το δοκιμάσω και θα σου πω!

kebab.jpg

Ως την άλλη μας βόλτα, θέλω να πιστεύω πως θα έχει γίνει και κάτι καλό σ’ αυτό τον κόσμο μας.

Φιλιά

*Εκδόσεις KEY BOOKS

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares