Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σε μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή

Μια παρέα έλιωσε τα παγάκια σου


Βασιλεία Μαξακούλη

Σε μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή, μετά το απολύτως τετραγωνισμένο μάθημα στεκόσουν στις  κερκίδες, κάνοντας αγγελάκια στο σκληρό δάπεδο. Κυνηγούσες την ελευθερία, νόμιζες πως θα λύγιζες το τσιμέντο αν το είχες θελήσει πολύ κι έτσι θα ζάρωνες τα όνειρα σου για να τα φθείρεις. Κι ας ξέρεις πως αν τα φθείρεις παύουν να είναι τόσο μοναδικά κι εντυπωσιακά.

Σε μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή, μετά το απολύτως μοναχικό μάθημα, συναντούσες την παρέα  που αγωνιάς να ψυχαναλύσεις, μήπως και αργότερα το βράδυ καταφέρεις να ψυχαναλύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
https://www.instagram.com/p/BtQpr9-FlV8/
Σε μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή, ένοιωσες πως μια όμορφη φωνή έχει τη δύναμη να σε ανατριχιάσει λίγο περισσότερο κι ας έσπασε η καρδιά σου σε παγάκια από τον κρύο αέρα που σε έλουζε. Αντίκρισες το ταλέντο στην πιο αγνή μορφή του, προτού ο κόσμος το γεμίσει αγκάθια, όταν ακόμα ανθίζει.

Σε μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή, ξαγρύπνησες ως το πρωί, γελώντας με τις ιστορίες που έβαζαν με μανία μια ...τάπα πάνω σου, κλαίγοντας για όλα εκείνα  που μοιράζονται δύο ξένοι μετά τα μεσάνυχτα,  με μια μικρή δόση αλκοόλ να κυλά στο αίμα τους.  τάραζε τα 
Όμως, αν είχες αρνηθεί να μείνεις για λίγο σε εκείνη την πλατεία, δεν θα είχες διδαχθεί μια νέα δύναμη, πραγματικά μοναδική και πιο ανθρώπινη από καθετί

Η ανθρώπινη επαφή είναι αρκετή για να εξαφανίσει τον παγετώνα, να σου ποτίσει με τα παγάκια την καρδιά, να σε γλυκάνει και ύστερα, να σε αφήσει με  ερωτήματα αναπάντεχα. Τώρα ξέρεις  πως οι γωνίες του τετραγωνισμένου μαθήματος καμιά φορά πληγώνουν τα όνειρα σου, ενώ ένας κύκλος μεγαλώνει συνεχώς για να χωρέσει εκατομμύρια όνειρα για  εκατομμύρια ανθρώπους.
https://www.instagram.com/p/B4lYd5oqKo2/

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM