Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Τα κορίτσια του allyou 24/7  στο πέρα - δώθε 


Ρόμυ Μελάνι

Tην Δευτέρα η Τζίνα  βρίσκεται στην Λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου στου Ζωγράφου για ένα μάθημα. Κάθε φορά παρκάρει  μπροστά από το Μητροπολιτικό πάρκο αλλά ποτέ δεν είχε αποφασίσει να μπει. Και το επιχείρησε. Περπάταγε σαν υπνωτισμένη από τις μυρωδιές του πράσινου, τα υπέροχα δέντρα. Χάζευε τις παιδικές χαρές, με τις ξύλινες κατασκευές και τον τρισδιάστατο ανάγλυφο χώρο τους. Το υπαίθριο γυμναστήριο με τα όργανα γυμναστικής που βραδιάτικα ήταν όλα γεμάτα με κόσμο. Την ειδική πίστα για σκέϊτ, το ανοιχτό υπόστεγο επίσης γεμάτο με παρέες παιδιών που χασκογελούσαν, τα τυχερά σκυλάκια που έκαναν κι αυτά την βολτούλα τους, το μικρό εκκλησάκι που στολίζει το πάρκο και απ᾽ότι διάβασε στο Google maps, είναι ο “Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου.”

Την Τρίτη η Ζωή εθεάθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ηταν εκεί για την  πρωτοποριακή παράσταση σύγχρονου χορού "The Tread" κι από την πρώτη νότα της μουσικής του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου κατάλαβε ότι  πολύ καλά έπραξε . Κι αυτό γιατί από τα πρώτα, κιόλας, λεπτά ένιωσε ότι είναι παρούσα σε μια εντελώς θεραπευτική εμπειρία σύγχρονου χορού που κέρδισε -επάξια- τις διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ Επιδαύρου. Ενας διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της Ελληνικής ιστορίας, με την αρχή του νήματος να ξεκινά από την Μινωική Κρήτη και να ξεδιπλώνεται ως τη νεότερη Ελληνική παράδοση.



Τετάρτη και ρολόι:  7.30π.μ Η Τόνια αγαπά τα πρωινά, είναι μια μικρή, καινούργια αρχή γι αυτήν. Kανένα δεν της μοιάζει με κάποιο άλλο. Τα ζει όλα  σα να τα ζει πρώτη φορά. «Τα πράγματα που κάνεις καθημερινά λένε, να τα κάνεις λες και είναι η πρώτη σου φορά. Με τέτοιο ενθουσιασμό»
Carpo, για καφέ. Ο γνωστός αγαπημένος της πωλητής, απέναντί της.. Για καφέδες θα μπορούσα να σου γράφω όλη μέρα. ''Καυτό ε'';  της  λεει... ''Ναι, ναι όπως  κάθε φορά'' απαντά. Σε όσους καφέδες ήταν  πραγματικά εκεί, κανένας δεν ήταν ίδιος. Μετά πάντα παίρνει και μερικές  σοκολάτες για το δρόμο, γιατί την χαρά να την μοιράζει την έχει η Τόνια.
https://www.instagram.com/p/B0NikMGAYgz/
https://www.instagram.com/p/BzTEZrdgwMD/

Αυτή η Πέμπτη ήταν μία μέρα δύσκολη για τη Λένα. Με πολύ τρέξιμο, πολλή δουλειά και πολλές δημιουργικές... εντάσεις. Ξέρεις κι εσύ από τέτοιες μέρες! Μετά από τις ατέλειωτες ώρες στο γραφείο, απόψε λέει να πάει σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία της γειτονιάς της στο Χαλάνδι. Σ' ένα ήσυχο στενάκι του Χαλανδρίου, πολύ κοντά στην Πλατεία Κένεντι, υπάρχει μία πανέμορφη αναπαλαιωμένη μονοκατοικία, με έναν κουκλίστικο μικρό κήπο, στολισμένο με λευκά φωτάκια. Και το όνομα αυτού "Μπεμπέκα. H συνέχεια; chips κολοκυθιού  λαχανοντολμάδες αυγολέμονο κι αυτά βέβαια, με συνοδεία καλού κόκκινου κρασιού.

Την Παρασκευή η Βασιλεία έτσι όπως περιδιαβαίνει στην πόλη, σκέφτεται πως το στιγμιότυπο είναι ξεκάθαρο. «Η εικόνα μοιάζει όμως θολή. Οι πρωταγωνιστές τρέχουν συνεχώς να βρουν το επόμενο κομμάτι. Τους είπαν, βλέπεις, πως το νόημα είναι να λύσουν το πάζλ. Για ποιο πάζλ μιλούν ποτέ δεν κατάλαβα, μα ακόμα κι αν το ολοκληρώσουν, μετά τι; Εξοικειώσου με την φυσική σου πυξίδα, το εσωτερικό σου ρολόι κι αν η αναζήτηση σε φέρει σε τόπους γεμάτους γκρίζους, σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις».
Τώρα είσαι έτοιμη να συνεχίσεις. Θα μείνεις ή θα σε φτιάξεις από την αρχή;

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

INTERVIEW

«Είχα την υπομονή να “δυσκολευτώ” λίγο παραπάνω, αλλά να υπάρξω μουσικά όπως θέλω και μου ταιριάζει» Βασιλική Μιχαλοπούλου

Λίγο πριν το live της στο Faust, η Βασιλική Μιχαλοπούλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο allyou.gr και την Αγγελική Λάλου

CELEBS

Met Gala 2024: Οι εμφανίσεις που εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί

Jennifer Lopez, Gigi Hadid και Kim Kardashian, τράβηξαν πάνω τους τα φλας