Ένας Γάλλος Chef Patissier στην Αθήνα

Ο μετρ του γλυκού στο κέντρο της πόλης μας

Τόνια Τζαφέρη

Είμαι από αυτές που μόλις ακούν για γαλλική γαστρονομία, πόσο μάλλον γαλλική ζαχαροπλαστική, έχω στον νου μου τα πιο ονειρεμένα γλυκά … Έχοντας τις προσδοκίες μου πιο ψηλά από ποτέ, πηγαίνω για δοκιμή των νέων Χριστουγεννιάτικων γλυκών που κατέφθασαν στην Αθήνα, από τα χέρια του Γάλλου patissier-chocolatier, Arnaud Larher.

View this post on Instagram

La nouvelle collection de macarons pour @hotelgrandebretagne à athens est lancé ! @larher_paris_tokyo_athens #macaronstagram #macarons #parfums #grece #plaisir #savoirfaire #mof

A post shared by Arnaud Larher (@larher_paris_tokyo_athens) on



Βρισκόμαστε στο GB Corner Gifts & Flavors στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και η υποδοχή είναι πιο θερμή από ποτέ. Τα γλυκά σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια καθώς και η διακόσμηση του χώρου δεν μπορούν, παρά να σε κάνουν να αισθανθείς τόσο γιορτινά και ζεστά. 
Για αρχή γνωρίζουμε τον σεφ… 
Ο λόγος για τον βραβευμένο Chef Patissier Arnaud Larher. Ανταλάσσουμε τα λίγα Γαλλικά που γνωρίζω και ένα πλατύ χαμόγελο μέχρι τα αυτιά υπάρχει στα πρόσωπα και των δυο μας. Γλυκύτατος,  με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το αντικείμενο του, ο σεφ. Άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις, πως αν κάτι ξέρει να κάνει καλά, αυτό είναι  να δημιουργεί εκπληκτικά γλυκά που ‘’μαγεύουν’’ τον ουρανίσκο. Mιλά για τα γλυκά του και τα μάτια του λάμπουν...

View this post on Instagram

Mont Blanc en place à athens pour les fêtes de fins d’années @hotelgrandebretagne @larher_paris_tokyo_athens #montblanc #meringue #cremechantilly #savoirfaire #emotions #partage #gout #texture #marron #paris #athens #tokyo #mof

A post shared by Arnaud Larher (@larher_paris_tokyo_athens) on



Στο κόρνερ της Μεγάλης Βρετανίας, θα βρεις λοιπόν αυθεντικά Γαλλικά μακαρόν απευθείας από το Παρίσι σε διάφορες γεύσεις. Προσωπικά δεν είμαι fan αλλά αυτό με το κάστανο, έχω να το θυμάμαι…



Εκτός από μακαρόν θα βρείς και λαχταριστούς κορμούς με γεύση κάστανο, φουντούκι ή λεμόνι, χριστουγεννιάτικες μπάλες από σοκολάτα με γέμιση από gelifié βατόμουρο και μους σοκολάτας-καραμέλας, χριστουγεννιάτικα δέντρα από σοκολάτα και πολλές ακόμη εκπληκτικές πραλίνες! Ήταν ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα γευστικά μου ταξίδια των τελευταίων χρόνων.
Έμφαση στην ποιότητα και την τεχνική, έμπειρα χέρια στην ζαχαροπλαστική και πολύ πάθος, δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι άψογο.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares