Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Η κρυφή ζωή των δέντρων"

Βόλτα στη Δημητσάνα


Βασιλεία Μαξακούλη

 

Όταν  άκουσα για τον Ξενώνα ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΣ στη Δημητσάνα, ήμουν ήδη λίγο προϊδεασμένη. Ένοιωσα πως πρόκειται για ένα μέρος, που το πρωί θα μου προσφέρει ελευθερία, ενώ το βράδυ θα με κρατά αιχμάλωτη στη μαγεία του.

 Το μέρος αυτό έχει βέβαια κι ένα παραμύθι να σου διηγηθεί για το όνομα του. "Λέγεται", λέει "πως οι Αρκάδες φύτρωσαν στα βουνά της περιοχής αυτής από πολύ παλιά. Για αυτό και ονομάζονται ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ. Έτσι συμβαίνει και με τον ξενώνα. Δεν γνωρίζει κανείς πότε φύτρωσε στη Δημητσάνα, μα οι ρίζες του έχουν πια βυθιστεί για τα καλά στο χώμα".



Πρόκειται για ένα παλιό παραδοσιακό Δημητσάνικο σπίτι, που μετατράπηκε σε παραδοσιακό ξενοδοχείο 4 αστέρων. Τα υπέροχα δωμάτια είναι φτιαγμένα από μαρμαρόπετρα, έτσι που αισθάνεσαι μια οικειότητα, μια ζεστασιά και γίνεσαι και λίγο... ρετρό ενώ θαυμάζεις  τις αντίκες γύρω σου. 

Στο ισόγειο θα έχεις στη διάθεση σου τζάκι, home cinema, Netflix κι επιτραπέζια - για τους σπιτόγατους- αλλά και bar για εκείνους που επιθυμούν μια πιο fun χειμερινή περιπέτεια. Αν είσαι βιβλιόφιλος, μπορείς να χαθείς μέσα στις μυρωδιές των σελίδων και να ταξιδέψεις με τις ιστορίες των αμέτρητων βιβλίων της βιβλιοθήκης.
Α, και να μην ξεχάσω! Ο χώρος διαθέτει εσωτερική αυλή για να σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο πιο κοντά στο φεγγάρι, μα πάντα πατώντας στη γη.
Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ εδώ.

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις ,λοιπόν, όπως εγώ,  στην πανέμορφη Δημητσάνα, τότε αυτό το μέρος θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Όμως, δεν θα σου μιλήσω μόνο για αυτό.
Αφού αποφάσισες πού θα κοιμάσαι τις νύχτες, ήρθε η ώρα να σου προτείνω από πού να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις της περιοχής. 
Ένα δημοφιλές εστιατόριο είναι "Το Καπηλειό των Αθανάτων", όπου μεσογειακή κουζίνα κι όμορφη θέα δίνουν μια νέα αύρα στις γιορτινές σου διακοπές. Παραδοσιακές γεύσεις και  ιδιαίτερη αισθητική σε ιδανικό συνδυασμό.. Έχεις ξαναδεί πανσέτα πλεξούδα; Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα!



Tσέκαρε το εδώ.

Και τώρα ήρθε η ώρα για το highlight της εκδρομής σου. Θυμάσαι που σου είπα πως στη φύση τίποτα δεν είναι τυχαίο; Το ίδιο συμβαίνει και με τα δέντρα μας, τους πνεύμονες της γης μας. Κάπου εκεί κρυφά κάτω από το χώμα, οι ρίζες τους κάνουν παρέα κι αποκαλύπτουν όλα τα συναρπαστικά τους μυστικά, εκείνα που δεν μπορούν να εμπιστευτούν σε εμάς. Άλλωστε, ποιος θα καταλάβαινε;
Να, όμως, που μια γυναίκα έμαθε γι αυτή τη σκοτεινή πλευρά στη ζωή των δέντρων κι αποφάσισε να τη γεμίσει με φως, να την χαράξει με χρυσό και να της δώσει χρώμα.  Σου μιλώ για τη ζωγράφο Αναστασία Γκλαβά, που με τα έργα της  αγγίζει τη φύση, πλαισιώνοντας την σε έναν καμβά, έτσι που η τέχνη να γίνεται ακόμα ομορφότερη από την αυθεντική υφή.

Με εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, αλλά και την Αθήνα, η Αναστασία δίνει μια νέα αισθητική σε αυτά που ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα και καθημερινά. Η χρυσή τεχνοτροπία μετατρέπει τα συνηθισμένα, σε μαγικά. 
https://www.instagram.com/p/Bxd7WaBIMXw/
https://www.instagram.com/p/BrgMnkEFJSy/
"Αυτά τα Χριστούγεννα, η καρδιά μου ξαναχτυπά στη Δημητσάνα, την αρχόντισσα της Αρκαδίας. 10 χρόνια μετά την πρώτη μου έκθεση στον ίδιο χώρο, μια ενότητα από δέντρα (το αγαπημένο μου θέμα) στήνεται στην ολόφωτη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Δημητσάνας, περιμένοντας να την ανακαλύψετε. Θα χαρώ πολύ να τη διαβούμε μαζί" λέει η ίδια.

INFO

Η έκθεση της Αναστασίας Γκλαβά με τίτλο "Η Κρυφή Ζωή των Δέντρων" θα διαρκέσει ως τις 7 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας (11π.μ.- 9μ.μ).  





Ρίξε μια ματιά σε όσα πρόκειται να παρακολουθήσεις αν βρεθείς στην έκθεση, σε εκείνα τα βγαλμένα από παραμύθια, τα ονειρικά, τα απολύτως φυσικά, μα καθόλου αληθινά.








Bρες την εκδήλωση εδώ.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης