Στο διαμέρισμα ενός συλλέκτη

Μια βόλτα διαφορετική από τις άλλες

Τζίνα Σπάρτακου

Στο υπέροχο αυτή τη φορά περιοδικό της Aegean, στην ηλιόλουστη πτήση για την Κω, πρόλαβα να φτάσω μέχρι την σελίδα 28. Τόσο σύντομη ήταν η πτήση. Στις πρώτες σελίδες, μαζί με όλα όσα αξίζει να κάνει και να δει κανείς στην Αθήνα, ξεχώρισα μια βόλτα στην gallery της Ρεβέκκας Καμχή στο Μεταξουργείο, που έκλεινε μέσα της με τρόπο εμπνευσμένο και δημιουργικό, όλα όσα αγαπώ.

Τα παλιά έπιπλα, την μοντέρνα τέχνη, τα έργα του Κακανιά και της Ναν Γκόλντιν, τα “Σινιάλα” του Takis, τις ταπισερί και τα κεντήματα της Πάτμου που έρχονται από τον 18ο αιώνα, τα σκρίνια που κάποτε ζούσαν σε ένα Κερκυραϊκό παλάτσο, τα design έπιπλα και αντικείμενα που τόσο ευχάριστα καταφέρνουν να “συνομιλούν” με τις αντίκες.

Κι όπως πάντοτε παθαίνω όταν κάτι με ενδιαφέρει πολύ, μόλις πάτησα στην στεριά, έψαξα περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση που φέρει τον ευφάνταστο τίτλο “L’ appartement dy collectionneur”. Η Ρεβέκκα Καμχή και η αντικέρ Ελένη Μαρτίνου, ιδιοκτήτρια του Παλαιοπωλείου “Μαρτίνος”, διαμόρφωσαν απο κοινού τον χώρο της gallery στην οδό Λεωνίδου 9, έτσι ώστε να μοιάζει με το διαμέρισμα ενός συλλέκτη και οι επισκέπτες να αισθάνονται σαν να μπήκαν στο σπίτι ενός φίλου τους.

Αν αυτή η εβδομάδα αυτή υπόσχεται ωραίες λιακάδες και ηλιόλουστες ημέρες όπως λένε τα δελτία καιρού, νομίζω είναι τέλεια ιδέα να πεταχτώ μέχρι το Μεταξουργείο και την gallery της Ρεβέκκας, γιατί εκτός από την μοναδική έκθεση, έχω ξετρελλαθεί και με τα υπέροχα κοσμήματα που μπορεί κανείς να βρει στο μικρό κατάστημα του ισογείου. Ειδικά με  αυτά τα τριανταφυλλένια μενταγιόν και τα δαχτυλίδια νεκροκεφαλές! Δεν είναι τέλεια για δώρα;

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares