Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο διαμέρισμα ενός συλλέκτη

Μια βόλτα διαφορετική από τις άλλες


Τζίνα Σπάρτακου

Στο υπέροχο αυτή τη φορά περιοδικό της Aegean, στην ηλιόλουστη πτήση για την Κω, πρόλαβα να φτάσω μέχρι την σελίδα 28. Τόσο σύντομη ήταν η πτήση. Στις πρώτες σελίδες, μαζί με όλα όσα αξίζει να κάνει και να δει κανείς στην Αθήνα, ξεχώρισα μια βόλτα στην gallery της Ρεβέκκας Καμχή στο Μεταξουργείο, που έκλεινε μέσα της με τρόπο εμπνευσμένο και δημιουργικό, όλα όσα αγαπώ.

Τα παλιά έπιπλα, την μοντέρνα τέχνη, τα έργα του Κακανιά και της Ναν Γκόλντιν, τα “Σινιάλα” του Takis, τις ταπισερί και τα κεντήματα της Πάτμου που έρχονται από τον 18ο αιώνα, τα σκρίνια που κάποτε ζούσαν σε ένα Κερκυραϊκό παλάτσο, τα design έπιπλα και αντικείμενα που τόσο ευχάριστα καταφέρνουν να “συνομιλούν” με τις αντίκες.

Κι όπως πάντοτε παθαίνω όταν κάτι με ενδιαφέρει πολύ, μόλις πάτησα στην στεριά, έψαξα περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση που φέρει τον ευφάνταστο τίτλο “L’ appartement dy collectionneur”. Η Ρεβέκκα Καμχή και η αντικέρ Ελένη Μαρτίνου, ιδιοκτήτρια του Παλαιοπωλείου “Μαρτίνος”, διαμόρφωσαν απο κοινού τον χώρο της gallery στην οδό Λεωνίδου 9, έτσι ώστε να μοιάζει με το διαμέρισμα ενός συλλέκτη και οι επισκέπτες να αισθάνονται σαν να μπήκαν στο σπίτι ενός φίλου τους.

Αν αυτή η εβδομάδα αυτή υπόσχεται ωραίες λιακάδες και ηλιόλουστες ημέρες όπως λένε τα δελτία καιρού, νομίζω είναι τέλεια ιδέα να πεταχτώ μέχρι το Μεταξουργείο και την gallery της Ρεβέκκας, γιατί εκτός από την μοναδική έκθεση, έχω ξετρελλαθεί και με τα υπέροχα κοσμήματα που μπορεί κανείς να βρει στο μικρό κατάστημα του ισογείου. Ειδικά με  αυτά τα τριανταφυλλένια μενταγιόν και τα δαχτυλίδια νεκροκεφαλές! Δεν είναι τέλεια για δώρα;

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;