Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όλα όσα είναι η Αθήνα

Χάος ή παράδεισος;



Κάποιοι την αγαπούν, άλλοι την μισούν. Κάποιους τους μαγεύει και άλλους τους απογοητεύει. Η Αθήνα.
Είναι βράδυ Κυριακής και έχουμε συμφωνήσει με την παρέα να πιούμε όσα ποτά δεν ήπιαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια. Τελευταίο έτος στην σχολή βλέπεις και τρέχουμε να αναπληρώσουμε... 
Ακούω μετά βίας από την τόσο δυνατή μουσική το ''Hellooo'' ενός ξανθού, γαλανομάτη με άψογο στιλάκι. 

Καταλήγουμε να συζητάμε για την Αθήνα. Την πόλη που o ξανθός Γερμανός βρίσκει τόσο cool. 
Έχει ακόμη 2 ημέρες στην Αθήνα και ζητάει τα best place to visit in Athens. Δύσκολη ερώτηση... Έχει τόσα πολλά αυτή η πόλη. Για τόσα γούστα. Και τότε συλλογιέμαι: ''Αν είχα 24 ώρες στην Αθήνα, πού θα πήγαινα'';

" Listen" του απαντώ...
To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι μια ''αλλιώτικη'' κάβα τόσο ''Αθηναϊκή''.
Brettos. Στην Πλάκα. Με τα ρούμια, τα λικέρ μαστίχας, λικέρ με γεύση φουντούκι, βανίλια, τις ρακές, τους γλυκάνισους, τα αρωματικά κρασιά. ''Ποτάδικο'' το είχα πει την πρώτη φορά που είχα πάει. Μπορεί να μην μου αρέσει το αλκοόλ αλλά εκεί πάντα απολαμβάνεις το ποτό. Είναι και το κλίμα τόσο ζεστό. Σε ''τραβάει'' να πιεις. Πάντα με μέτρο όμως ε; Το νου σου!

https://www.instagram.com/p/B5IMBULBfzo/

Note: To ''ποτάδικο'' αυτό, έχει  κοσμήσει ουκ ολίγες φορές τις σελίδες του ελληνικού και ξένου τύπου, με άξια αναφοράς τη Guardian και το National Geographic. 

Είναι, θα έλεγα, τόσο-όσο παραδοσιακό και απόλυτα Αθηναϊκό. Ιδανικό για να πας τους ξένους φίλους σου.

https://www.instagram.com/p/B7Lhtz0h2OI/

''Αφού θα κάνεις τις κλασικές αλλά εξίσου μαγευτικές βόλτες στα σοκάκια της Ακρόπολης, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το Θησείο'' του λέω, δεν μπορείς να φύγεις από την Αθήνα χωρίς να φας σουβλάκι. 

Ακόμη σε εσύ που είσαι ντόπιος δώσε προσοχή. Είναι στο Κολωνάκι, ένα μαγαζί με πολύ ''τίμιο'' σουβλάκι. Καιρό έψαχνα καλό σουβλάκι στο κέντρο και νομίζω πως το έχω βρεί. Είναι εκεί στην Πατριάρχου Ιωακείμ δίπλα στο Malconis. Αν περάσεις από τον δρόμο αυτό, θα το δεις σίγουρα. Μικρό, παραδοσιακό με ''τίμιο'' όπως είπα φαγητό και τόσο ευχάριστο προσωπικό! 

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα στην Αθήνα για να νιώσεις την μαγεία της. Αρκεί μόνο να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να την απολαύσει. Μπορεί ναι, να είναι ένα χάος, αλλά είναι ένα όμορφο χάος. Με τόσο διαφορετικούς ανθρώπους. Αλλά και με τόσο ίδιους ανθρώπους. Μπορεί ναι, να είναι ακατάστατη αλλά είναι και''τόσο cool''την ίδια στιγμή. Σε κάθε στενό, θα βρεις κάτι αξιόλογο. Μαγαζιά τα οποία σίγουρα θα έχουν μια ιστορία να σου πούν. Μια ιστορία που αξίζει να μάθεις και να την βάλεις στην συλλογή των αναμνήσεων σου.

Καλές βόλτες!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών