«Το να ανοίγεις μαγαζί την εποχή του κορωνοϊού...».

Γιατί η ζωή οφείλει να συνεχιστεί…

Τόνια Τζαφέρη

 

Όμορφο συναίσθημα ο θαυμασμός.
Προσπαθώ να τον συναντώ καθημερινά. Τακτικά. Σε μικρές καθημερινές δόσεις και να αντλώ την έμπνευση μου. Δύναμη. Την θαύμαζα στους ανθρώπους από μικρή. Όσους δεν φοβόντουσαν αυτό που εγώ φοβόμουν. Αν και μικρή να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι την αίσθηση του φόβου.

Έχει λίγες ημέρες που επέστρεψα Αθήνα. Ημέρες μετά καραντίνας, στην Αθήνα μου.
Πολλά… τα περισσότερα δηλαδή μοιάζουν πρωτόγνωρα και ο ενθουσιασμός για τα αγαπημένα πρόσωπα και μέρη που συναντώ ξανά, απερίγραπτος.

Αφού είμαι ξανά με ότι μου έλειψε. Σειρά έχει κάτι ακόμη.
Το είχα δει μια από εκείνες τις ημέρες που αναζητούσα Αθηναϊκές εφημερίδες με τα νέα spot της πόλης. Ήταν ίσως κάτι που μου έλειψε από τα πρώτα. Να βρεθώ και πάλι στο κέντρο. Να γνωρίσω μια νέα ιστορία. Έναν καινούργιο άνθρωπο με το όραμα του, το οποίο πέτυχε. Πάντα μου άρεσαν άλλωστε οι ιστορίες με happy ending.

Σε πολλές (ιστορίες) τέλος μπορεί να μην υπάρξει. Αν δηλαδή δεν το μάθεις ποτέ…

Πρόκειται για κάποια μαγαζιά. Ολοκαίνουργια. Από ανθρώπους που αποφάσισαν να ανοίξουν ένα καινούργιο μαγαζί εν μέσω πανδημίας. Όπου υπήρξε εμπόδιο. Βρήκαν λύση. Όταν ακόμη και ''υγιείς'' επιχειρήσεις συζητούσαν για πιθανό κλείσιμο λόγω covid, αυτοί δεν δείλιασαν να κάνουν το βήμα.

Η πανδημία μπορεί να τους βρήκε απροετοίμαστους. Σημασία έχει ότι Άνοιξαν. Και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον την Αθηναϊκής νεολαίας.

Σήμερα θα δούμε το Fig. Bρίσκεται στη στοά της Πραξιτέλους. Ιδανικό location για την αισθητική του.

"Το επίσημο άνοιγμα του καταστήματος είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, όμως πρόλαβαν τα γεγονότα. Έπειτα έγινε το lockdown και νιώσαμε πως ήρθε το τέλος. Δεν μου πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσω, αλλά το μούδιασμα που νιώσαμε όλοι με αυτή την ξαφνική παύση στην καθημερινότητά μας ήταν αρκετό για να αδρανήσει το κίνητρό μου» λέει χαρακτηριστικά η Έλλη (ιδιοκτήτρια του μαγαζιού), στην εφημερίδα Lifo.

Στο Fig, ( πρώτος όροφος και νούμερο 33 Πραξιτέλους), είναι ένα κατάστημα, το οποίο στο κέντρο του, έχει το πρώτο γεύμα της ημέρας, το πρωινό.

«Λατρεύω την ιεροτελεστία του πρωινού και όλα τα σκεύη γύρω από αυτό. Κάπως έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορεί κανείς να βρει συλλογές από vintage κεραμικά μπολ σερβιρίσματος, καθώς και τις πρώτες ύλες για τη δημιουργία του πρωινού».

Αν είσαι από εκείνους που παραβλέπεις το πρωινό ή το συνηθίζεις βιαστικός, (στο πόδι) τότε δεν ξέρεις τι χάνεις... Αν κάτι με βοηθά περισσότερο από οτιδήποτε να απολαύσω όλη την ημέρα μου, είναι να απολαύσω την αρχή της. Να ζήσω το κάθε πρωινό, έντονα. Αργά και με προσήλωση. Θα αξίζει το λίγο πιο πρωινό ξύπνημα. Οι μυρωδιές, ο καφές, η ησυχία. Μακριά από οθόνες όμως. Ούτε κινητό. Ούτε τηλεόραση! Επομένως καταλαβαίνεις πως όταν άκουσα για κατάστημα το οποίο έχει το ‘’πρωινό’’ ως ιεροτελεστία, δεν μπόρεσα παρά να ενθουσιαστώ. Και μόνο για την ιδεά!

Το όνομά του (Fig) είναι εμπνευσμένο από το σύκο. To οποίο σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Έχει τη γλύκα του καλοκαιριού αλλά και την ανυπομονησία για τα νέα ξεκινήματα.

«Μιας και τώρα που μένουμε περισσότερο σπίτι ίσως έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επενδύσουμε σε όσα πραγματικά μάς φτιάχνουν τη διάθεση μέσα στον χώρο μας, δίνοντας βαρύτητα στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως ένα νέο αγαπημένο φλιτζάνι για τον πρωινό καφέ ή ένα αρωματικό κερί», δηλώνει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια και με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στην κάθε ημέρα, που την κάνουν μεγάλη.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares