Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

7o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA , 25-31 Μαΐου

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA θα σημάνει για μια ακόμη φορά την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σεζόν σε ΕΛΛΗΝΙΣ Cinemax και ΑΕΛΛΩ Cinemax



Το FeCHA (Festival de Cine Hispanófono de Atenas) είναι το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην προβολή Ισπανόφωνων ταινιών πρόσφατης παραγωγής από χώρες όπως η Ισπανία, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Κούβα, η Χιλή, η Κολομβία κ.α. αναδεικνύοντας τον κινηματογραφικό πλούτο αυτών των χωρών.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, 1985 (Argentina, 1985) του Santiago Mitre, με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Νταρίν και Πίτερ Λανσάνι. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η ταινία ξετυλίγει το κουβάρι της πραγματικής ιστορίας του δικαστικού αγώνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χούντας της Αργεντινής και να καταλογιστούν ευθύνες στους στρατηγούς της δικτατορίας.
Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει με την ταινία 75 ΜΕΡΕΣ (75 Días) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Marc Romero, βασισμένη στα ανατριχιαστικά γεγονότα της πραγματικής υπόθεσης που συγκλόνισε την Ισπανία και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Οι Φόνοι της Αλκάσερ».

https://www.instagram.com/p/CsihsjyoWQe/

Προφεστιβαλικές δράσεις θα ξεκινήσουν από τις 22 και 23 Μαΐου οι οποίες θα μας βάλουν στην κατάλληλη διάθεση για ισπανόφωνο θερινό σινεμά. Έτσι θα παρουσιαστούν με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο Exile Room και στην ταράτσα του Ινστιτούτου Θερβάντες το καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους cortoFeCHA, ένα αφιέρωμα στο Βασκικό Κινηματογράφο «La Ventana Vasca» και μια ειδική προβολή της σουρεάλ animation ταινίας Η ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ (La Otra Forma) σε συνεργασία με το Animasyros.

Οι βραβευμένοι με Goya σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Cesc Gay και Félix Viscarret θα βρεθούν φέτος στο FeCHA για να παρουσιάσουν τις νέες τους ταινίες ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ (Historias Para No Contar) και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a Los Ojos) αντίστοιχα. Ο Félix Viscarret ακόμη θα παρουσιάσει ένα masterclass με θέμα τη συγγραφή σεναρίου που βασίζεται σε λογοτεχνικό έργο την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με ελεύθερη είσοδο.

https://www.instagram.com/p/Cr8A2n5IPBM/

Φέτος το FeCHA θα έχει την χαρά να παρουσιάσει και σε πρώτη προβολή τη νέα ισπανική τηλεοπτική σειρά ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ (Apagón), όπου ο Rodrigo Sorogoyen («Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει», «Ο Έκπτωτος») και ο Alberto Rodríguez («Το Μικρό Νησί») θα μας παρουσιάσουν έναν κόσμο χωρίς τεχνολογία.

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τρελές κωμωδίες («ΡΑΜΟΝΑ / RAMONA», «Η ΝΥΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ / La Novia de América» ), αστυνομικά μυστήρια («Ο ΕΛΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ / La Maniobra de la Tortuga») και πολυβραβευμένες σινεφίλ επιλογές («PLAZA CATEDRAL», «Η ΑΓΕΛΗ / La Jauría», «O ΕΜΦΥΛΙΟΣ / La Civil») υπό το φως των αστεριών.

https://www.instagram.com/p/Csf-4Y-o-48/

Η αφίσα του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA αποτίει φόρο τιμής στον Ισπανό καλλιτέχνη Joan Miró, με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννησή του.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια εδώ
Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του