Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μία τυπική Δευτέρα στην -καλοκαιρινή- Αθήνα 

Ένα μπλε παπαγάλος, ένα (εξίσου) μπλε παγώνι και πολύ (αλλά πολύ) άρωμα γιασεμιού περιλαμβάνει το σημερινό "μενού" της Μαρίας. 


Μαρία Μυλωνά

* Στάση πρώτη: Τα πρωινά της Δευτέρας είναι "σκληρά". Πολύ "σκληρά". Πολύ πρωινό ξύπνημα, πολύ τρέξιμο, πολλή δουλειά στο γραφείο. Το μόνο που με "παρηγορεί" είναι εκείνο το μαγικό 10λεπτο, κάπου ανάμεσα στις 10 παρά 10 και τις 10. Εκείνο το 10λεπτο που σταματάω για να πάρω στο χέρι το πρώτο τσάι (ας όψεται η διακοπή του τσιγάρου, που συνεπάγεται και διακοπή του καφέ) της ημέρας από το ΠΙΟ αγαπημένο μου μαγαζί στην πόλη: τον "Μπλε Παπαγάλο" (Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο). Πρόκειται για ένα retro all day στέκι στην Πλατεία Αυδή, με πανέμορφα έπιπλα-αντίκες και άλλες vintage λεπτομέρειες, το οποίο ανήκει στον Πέτρο Ζήσου και την Νέλλη Μποφίλιου - δεν είναι συνωνυμία, πρόκειται για την αδερφή της γνωστής τραγουδίστριας. Εξαιρετικός καφές, μεγάλη ποικιλία τσαγιών (sos: δοκίμασε το τσάι γιασεμί!) αλλά και κα-τα-πλη-κτι-κές πίτες ημέρας! Αν, πάλι, δεν είσαι πολύ "πρωινός" τύπος, πέρνα μια βόλτα αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Αν είσαι τυχερή, μπορεί να πετύχεις κάποιο από τα swing parties ή τα events που οργανώνει συχνά.     

* Στάση δεύτερη: Και από τον μπλε παπαγάλο, θα περάσω στο... μπλε παγώνι. Κι εξηγώ αμέσως τι εννοώ. Ο κανόνας (μου) λέει ότι κάθε εργαζόμενο κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να αντισταθεί στη... μιζέρια της Δευτέρας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πετύχει, από το να κεράσει τον εαυτό του ένα λαχταριστό απογευματινό καφέ-τσάι-ποτό, που θα συνοδεύεται από ένα -νόστιμο μεν παχυντικό δε- σνακ (γιατί, Δευτέρα είναι, ποιος έχει τη διάθεση να μαγειρέψει;). Για σήμερα, επίλεξα όοοολα αυτά να τα δοκιμάσω στο άρτι αφιχθέν "Mr. Peacock" (Κατσουλιέρη 7), ένα ολοκαίνουργιο all day bar στο Χαλάνδρι. Με σήμα κατατεθέν το μπλε παγώνι που κοσμεί τη στοά της εισόδου του, το Mr. Peacock έχει ήδη γίνει γνωστό για τη σπιτική λεμονάδα του, για το Clandestino, το cocktail που χάρισε στον δημιουργό του και bartender Χάρη Δάρρα μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού Bacardi Legacy 2015, αλλά και για τα πεντανόστιμα σνακ -τύπου streer food- του. "Must try" μού είπαν και αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. 

* Και κάπως έτσι περνάμε στην... Στάση τρίτη: Τα θερινά σινεμά έχουν ανοίξει και λέω να κάνω την επίσημη πρώτη εμφάνισή μου, όχι τόσο γιατί είμαι σινεφίλ, αλλά γιατί τρελαίνομαι για τη μυρωδιά από το γιασεμί, την παγωμένη μπύρα και -κυρίως- το αχνιστό ποπ κορν. Απόψε, λοιπόν, θα δω μία ταινία για τα "μεγάλα μυαλά", τις μεγάλες προσπάθειες, τις μεγάλες αγάπες. Ναι, ναι, για την "Θεωρεία των πάντων" μιλάω. Για να σε βάλω λίγο στο κλίμα της ταινίας, πρόκειται για την ιστορία του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ με την πρώτη συζύγό του, Τζέιν Γουάιντ. Οκ, οι κριτικές μπορεί να μην ήταν διθυραμβικές, οκ, μπορεί η γκουρού του allyou.gr σε θέματα σινεμά (aka Αναστασία Τουρούτογλου) να μην το συμπεριέλαβε στη λίστα με τις ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσεις (βλ. "Ξέρω τι θα δεις φέτος το καλοκαίρι"), αλλά, πραγματικά τώρα: πόσο κακή μπορεί να είναι μια παραγωγή στην οποία πρωταγωνιστεί ο -μόλις 32 ετών, αλλά βραβευμένος με Όσκαρ- Εντι Ρεντμέιν; Θα την δω και θα επιστρέψω με εντυπώσεις.  

Στη φωτο, το μπαρ "mr. peacock" 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός