Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 μας

Τι ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.



Η Κέλλυ "το έκαψε"...

Την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν θα χάσω με τίποτα το καλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Αθήνας. Και όταν λέω «φεστιβάλ», το εννοώ με όλη του την έννοια. Το Plissken Festival, για άλλη μια χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στον απόλυτο –πλέον και συναυλιακό- χώρο της Αθήνας. Την Παρασκευή, ο Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος) θα γεμίσει με νέους -και όχι μόνο- ανθρώπους σαν εσένα, που θα ακούσουν ένα από τα καλύτερα line up (σε φεστιβάλ της χώρας μας) των τελευταίων χρόνων. Δεν έχει σημασία αν τους ξέρω όλους ή και κανένα. Σημασία έχει ότι ξέρω πως θα ακούσω ωραίες μουσικές σε ένα εντυπωσιακό χώρο με 4 stages (indoors & outdoors), ενώ παράλληλα θα πίνω το ποτό μου και θα χαζεύω το μαγευτικό, καλοκαιριάτικο φεγγάρι. Δεν θα στριμωχτώ, δεν θα σπρώξω νευρικά τον διπλανό μου και απλά θα ζήσω την εμπειρία ενός πραγματικού φεστιβάλ. 

Η Ειρήνη ταξίδεψε... 

Κάνοντας βόλτες στο νησί της Άνδρου αυτές τις ημέρες και δοκιμάζοντας αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες (κατόπιν σύστασης από ντόπιους), ομολογώ ότι σήμερα θα επιλέξω τη μια και μοναδική ταβέρνα που κανείς δε μου ανέφερε, αλλά όλοι οι τουρίστες, μαζί κι εγώ, τη λατρεύουν. Βρίσκεται στο Μπατσί, λίγο μετά την πιάτσα των ταξί. Το όνομά της «Τα δελφίνια»  και για να τη φτάσεις πρέπει να ανέβεις καμία δεκαριά σκαλοπάτια. Εκτός από υψηλής ποιότητας φαγητό, σου προσφέρει και θέα σε μια βεράντα γεμάτη λουλούδια και ζεστασιά! 

Η Μαρία κέρασε καφέ... 

Στο τέλος της Αρχαίας Αγοράς στην Πλάκα, ακριβώς δίπλα στην πολύβουη οδό Ανδριανού, βρίσκεται ένα σοκάκι καλά κρυμμένο, που θυμίζει παλιά Αθήνα. Το όνομα αυτού "οδός Βρυσακίου". Στον αριθμό 17, σ' ένα πανέμορφο νεοκλασικό, στεγάζεται το "Βρυσάκι". Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν πολυχώρο τέχνης και δράσης, όπου (εκτός από τον -πάμφθηνο- καφέ σου) μπορείς -κατά καιρούς- να απολαύσεις εκθέσεις, σεμινάρια, θέατρο, χορό, μουσική, συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές και πολλές άλλες δράσεις. Και παρότι μόνη μου, εδώ, θα πληρώσω καφέ για... δύο. Το concept, λίγο πολύ γνωστό: Ο "καφές που περιμένει" («suspended coffee» είναι ο όρος στα αγγλικά και «caffé sospeso» στα ιταλικά) είναι ένας καφές που προπληρώνεται, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος. Η "ιδέα" είναι ξενόφερτη, αλλά άκρως επίκαιρη. Και απαραίτητη. 

Η Λένα "μύρισε" το καλοκαίρι... 

Το βράδυ μου θα κλείσει στην καταπράσινη ταράτσα-όαση του Gazarte, στη Βουτάδων (στον αριθμό 34). Εκεί, θα επιτρέψω στον εαυτό μου την πολυτέλεια μιας... μπύρας, θα απολαύσω την ομορφιά της πιο όμορφης πόλης από ψηλά, θα μυρίσω τις μυρωδιές που λατρεύω: λεβάντα, βασιλικό και δυόσμο και θα 'χω εικόνα, ροδιές, μανταρινιές και λεμονιές. Από εκεί θα σου στείλω την πιο δικιά μου καληνύχτα.

Η Αναστασία σε καληνύχτισε... 

Eπιστρέφοντας στο σπίτι, η μέρα θα κλείσει στο κρεβάτι παρέα με το τελευταίο μυθιστόρημα που έχει υπογράψει ο Philip Roth με τίτλο "Φεύγει το Φάντασμα". Η ιστορία του, ενός άντρα που ζει απομονωμένος σε ένα βουνό μακριά από τις πληροφορίες, τους ανθρώπους και τον έξω κόσμο. Όταν όμως επιστρέψει και πάλι στον πολιτισμό της Νέα Υόρκης θα... αλλάξουν πολλά. Ήδη δεν βλέπω την ώρα να το ξεκινήσω και να βυθιστώ στις σελίδες του. Άσε που οι εκδόσεις «Πόλις» από τις οποίες κυκλοφορεί είναι από τις καλύτερες που θα συναντήσεις εκεί έξω, τόσο από πλευράς εκδοτικών επιλογών όσο και από πλευράς αισθητικής. Ψαξ΄το κι εσύ λοιπόν.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram