Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από καταπράσινα πάρκα σε βραδινά νερά!

Αυτή η Δευτέρα της Αναστασίας θα τα έχει όλα. Έτοιμη να την ακολουθήσεις; 



Κάθε καλοκαίρι μού δίνω την ίδια ακριβώς υπόσχεση, που ποτέ δεν κρατώ: να κάνω βραδινό μπάνιο στη θάλασσα. Σήμερα έχω συμφωνήσει με τον εαυτό μου (εντάξει όχι μόνο με τον εαυτό μου) να την κάνω πραγματικότητα. 

Πριν όμως κατηφορίσουμε προς τις θάλασσες του νότου, θα ξεκινήσω κεντρικά και συγκεκριμένα από την οδό Μαυροματαίων, εκεί που κάποτε μαζευόταν η αθηναϊκή νεολαία για να χορέψει μάμπο και φοξ-τροτ ή γα να δει τα βαριετέ θεάματα και τις συναυλίες των διασήμων της εποχής. 

Εκεί λοιπόν με θέα το καταπράσινο πάρκο έχει ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή (και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 26 του μήνα) μια «άλλη» χρήση του χώρου: παρεμβατική και επικριτική απέναντι στις διάφορες αναπλάσεις –«μια κριτική στα ‘re’ της εποχής μας», όπως λένε οι ίδιοι οι εμπνευστές της.

Όσοι περάσουμε από το Green Park, λοιπόν, θα δούμε, κάθε απόγευμα, μια εναλλακτική μορφή «θεαμάτων ποικιλιών»: νέας μορφής χοροεσπερίδες και εισηγήσεις-μαρτυρίες από διάφορα κοινωνικά πειράματα, σύντομες θεωρητικές παρεμβάσεις (για τον Μαρξ και το μηδενισμό, για την Ομόνοια και το Ελληνικό, για τη χαρά να διαβάζεις Χέγκελ και για την τέχνη στο δημόσιο χώρο και στα ιδρύματα), dj sets αλλά και περφόρμανς, ακόμη και προβολές ταινιών αλλά και αφηγήσεις παραμυθιών. Κάτι μου λέει ότι είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσουμε. 

Κι αφού το μάτι μας χορτάσει... πράσινο είναι ώρα για ένα early drink. Γι' αυτό κατευθυνόμαστε προς το Κουκάκι και συγκεκριμένα στο υπέροχο Mπελ Ρέυ (Φαλήρου 88 και Γεωργάκη Ολυμπίου) εκεί όπου δεν βρίσκεις ποτέ να καθίσεις αν πας αργά και που ο θόρυβος του δρόμου μπλέκεται γλυκά με τις ομιλίες και την ατμόσφαιρα εντός του καταστήματός. Πρόκειται για ένα σούπερ snack bar το οποίο στήθηκε στο χώρο ενός πρώην πλυντηρίου και λιπαντηρίου αυτοκινήτων, με προσεγμένη cocktail list και φοβερά σνακ, που κάνουν θραύση ως το πιο hot spot της περιοχής - και όχι μόνο. Θα αράξουμε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο και θα απολαύσουμε το πιο δροσιστικό κοκτέιλ.

Κι αν καταφέρουμε τελικά να αντισταθούμε σε ένα από τα σνακς που προσφέρει ο μακροσκελής κατάλογος του Μπελ Ρέυ είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια των νοτίων προαστίων, το Da Bruno (Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο) του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί θα βρούμε την δική του «πίτσα σαλάτα», με ζύμη που περιέχει καπνιστή μοτσαρέλα και φορμάρεται σαν μπολάκι γεμισμένο με πράσινη σαλάτα, προσούτο San Daniele, ντοματίνια και πεκορίνο με τρούφα, τη «μαύρη πίτσα» με μελάνι σουπιάς στη ζύμη και βόνγκολε, μύδια, γυαλιστερές, γαρίδες, πεκορίνο και παρμεζάνα, τα bocconcini με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα, που μοιάζουν σαν μπουμπούκια λουλουδιού, αλλά και τη πίτσα Carpaccio e tartufo με μοσχαρίσιο καρπάτσιο και κρέμα μαύρης τρούφας. Οι επιδόρπιες πίτσες κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση στο φινάλε με σοκολάτα και μασκαρπόνε ή με σοκολάτα, κόκκινα φρούτα του δάσους και άχνη ζάχαρη. Υπολόγισε μόλις € 5-10, ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξεις. 

slide-06.jpg

Μην αναρωτιέσαι πως θα κολυμπήσω μετά από τόσο φαγητό. Ο προορισμός είναι αρκετά μακριά και το άραγμα στην παραλία must πριν την πρώτη βουτιά. Άλλωστε το βραδινό μπάνιο είναι ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία ισχύει το ρητό «όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά». Όλα αυτά θα συμβούν σε κάποια από τις πιο έρημες και λιγότερο προσβάσιμες παραλίες του Σούνιου. Δεν μπορώ να πω που ακριβώς. Θα πλακώσει κόσμος. 

Στη φωτό, το Μπελ Ρέυ

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός