Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.



Τη Δευτέρα, η Αναστασία είδε... 

Τώρα που ο καιρός μας έκανε το χατίρι να ανοίξει πια για τα καλά, βάζουμε μπόλικο αντικουνουπικό και ξεκινάμε για μια ρετρό βόλτα στην... Ιταλία, αφού ήδη από την Πέμπτη που μας πέρασε το cine Θησείον προβάλει το "Διακοπές στη Βενετία" (1955) του σπουδαίου Ντείβιντ Λην, με μία υπέροχη Κάθριν Χεπμπορν στον ρόλο μίας μοναχικής Αμερικανίδας, η οποία κάνει της διακοπές της στην ιταλική πόλη. Συντροφιά με μια κάμερα περιπλανιέται στην Βενετία, όπου γνωρίζει τον Ρενάτο, έναν γοητευτικό έμπορο ο οποίος τη φλερτάρει. Ερωτευμένη κι έτοιμη να υποκύψει, μαθαίνει πως εκείνος είναι παντρεμένος... Θα το παραδεχθώ, το έχω ξαναδεί. Αλλά πως να πεις όχι σε 1μιση ώρα στα άνετα αν και πλαστικά καθίσματα, μία κρύα μπύρα στο τραπεζάκι δίπλα σου και ένα μεγάλο κύπελλο παγωτό σοκολάτα; 

Την Τρίτη, η Ειρήνη "ταξίδεψε"... 

Σήμερα, το ταξίδι μου πρόκειται να είναι μεγάαααλο, αφού η απόσταση που θα διανύσουμε παρέα, καλύπτει και τις πέντε ηπείρους! Ναι, καλά διάβασες, έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά, έχω εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα και είμαι αποφασισμένη να περάσω μέσα από ζούγκλες, να περπατήσω μέσα σε άγρια φυτά και ζώα, να ακούσω τους εξωτικούς παπαγάλους να μου τραγουδούν, να δω τα δελφίνια να χορεύουν συντονισμένα, να μετρήσω τα δόντια ενός κροκόδειλου, να ταΐσω μια ταραντούλα και όταν κουραστώ, να κάνω μια στάση, στο φίλο μου Λεμούριο, που... είδες με τι βλέμμα δολοφονικό με κοιτάζει! Που θα συμβούν όλα αυτά; Μα φυσικά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Θέση Υαλού, Σπάτα). Εκεί, όπου τα παιδιά  μπορούν να ψυχαγωγηθούν αλλά και να επιμορφωθούν. Εκεί, όπου εσύ ως ενήλικας, θα βρεις ξανά το χαμένο παιδί μέσα σου και θα ξεχάσεις τα άγχη, τις υποχρεώσεις, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το συνάδελφο που μάλωσες, τον οδηγό που έβρισες γιατί παραβίασε το κόκκινο. 

Την Τετάρτη, η Λένα ήπιε... 

Μ' ένα ..κουνέλι σκέφτομαι να τελειώσω την τεταρτιάτικη βόλτα μου, πηγαίνοντας στη γειτονιά που με τραβάει σαν μαγνήτης, το Θησείο...  Στο Rabbit (Απ. Παύλου 23), λοιπόν, σ' έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης μας, θα πιω το τελευταίο κοκτέιλ της ημέρας. Μη φανταστείς πως θα έχω πιει κι άλλα! Το πρώτο και το τελευταίο θα είναι. Στην υγειά σου!

Την Πέμπτη, η Μαρία μάς ξενάγησε με οδηγό ένα βιβλίο... 

Πριν από μερικά χρόνια, είχε πέσει στα χέρια μου το βιβλίο «X-άρχεια uncensored: τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων» (Εκδόσεις Ρακοσυλλέκτης), του φωτογράφου Τάκη Σπυρόπουλου. Το περιεχόμενό του είναι αυτό ακριβώς που λέει και ο τίτλος του: ένα φωτογραφικό άλμπουμ γεμάτο με συνθήματα που κοσμούν τους τοίχους, τις κολώνες ή τα πεζοδρόμια αυτής της -ιδιότυπης αλλά και ταυτόχρονα πανέμορφης – συνοικίας. Έκτοτε, κάθε φορά που βολτάρω στα στενά της, ψάχνω να βρω που κρύβεται το καθένα από αυτά. Σήμερα, αποφάσισα να δώσω ραντεβού με τους «συμμαθητές» μου στο σημείο που βρίσκεται το δικό μου αγαπημένο σύνθημα, για να ξεκινήσουμε παρέα τη βόλτα μας. Δεν θα σου αποκαλύψω που είναι. Σε προ(σ)καλώ να το ανακαλύψεις.  

Την Παρασκευή, η Κέλλυ πήρε μία γεύση από Ιταλία... 

Μετά από τα ψώνια μου και έχοντας κάνει και λίγο window shopping στην Σωτήρος, μου άνοιξε η όρεξη. Έχοντας μπει για τα καλά μέσα στα στενά του Πειραιά, λέω να απολαύσω το γεύμα μου με λίγη θέα. Την χρειάζομαι και εξάλλου αυτό είναι ένα από τα «ατού» της περιοχής. Για σήμερα, θα πάρω μία γεύση από... Ιταλία και -όπως σου είπα και προηγουμένως- ο Πειραιάς μπορεί με τον τρόπο του να τα συνδυάσει όλα. Γι’ αυτό λοιπόν και θα πάω στο Tony Bonanno (Βασ. Παύλου 63, Καστέλλα), το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο που τόσο τα φαγητό του, όσο και η καταπληκτική διακόσμηση του, είναι ότι πιο "πιστό" υπάρχει από την γειτονική μας χώρα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την αυθεντική, ιταλική πίτσα (με την λεπτή ζύμη φυσικά!) και τα άγρια μανιτάρια. Tip: Κάνε μια γρήγορη βόλτα και από το διπλανό μαγαζί -το Tony’s Bar- που μόλις άνοιξε και βγάλε τις καλύτερες φωτογραφίες για το Instagram, με φόντο την καταπληκτική ‘60s ταπετσαρία!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ