Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα στην gay friendly πλευρά της πόλης

Αυτή την Πέμπτη η Κέλλυ γιορτάζει την ελευθερία και την αγάπη. Έτοιμη να την ακολουθήσεις; 


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί για την χώρα μας, η 27η Ιουνίου να ήταν μια ιστορική και… ιδιαίτερα ανήσυχη μέρα, αλλά για κάποιες άλλες μακρινές χώρες, ήταν ημέρα χαράς. Αναφέρομαι φυσικά στην Αμερική και τον πρόσφατο νόμο που πέρασε από το Ανώτατο Δικαστήριο για το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου γάμου σε όλη την χώρα. Μου φαίνεται περίεργο ότι εν έτη 2015 πρέπει να υπερασπίζεται ακόμα κανείς το πρόσωπο που έχει επιλέξει να αγαπάει. Όπως και να έχουν τα πράγματα, αυτό το γεγονός ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ανθρωπότητα -σε συνδυασμό με τον πρόσφατο ελληνικό νόμο που επιτρέπει το Σύμφωνο Διαβίωσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Και έχω αρκετές φίλες και φίλους που ξέρω ότι έλαβαν ένα μήνυμα ελπίδας από αυτά τα συμβάντα.

Έτσι, θα βγω σήμερα μαζί τους και θα το γιορτάσω. Η Ελλάδα, όντας μια από τις μεγαλύτερες gay κοινότητες της Ευρώπης, διαθέτει πολλά μέρη που μπορείς να διασκεδάσεις αυτό που επιλέγεις να είσαι, με απόλυτη ελευθερία. Η σημερινή μου βόλτα λοιπόν, θα «περιοριστεί», στα gay friendly μαγαζιά της Αθήνας, εκεί που ξέρω ότι θα περάσω σίγουρα καλά και θα ξεχαστώ από όλα! Θα πάρω, λοιπόν, τα 60 ευρώ μου  και θα τα ξοδέψω όλα για την πιο fun και απελευθερωτική πεμπτιάτικη βραδιά!

Η πρώτη μου στάση θα είναι στο Μεταξουργείο και το καφέ-μεζεδοπωλείο Μυροβόλος (Γιατράκου 12). Με έμφαση στις ελληνικές και ανατολίτικες γεύσεις, θα τσιμπήσω κάτι στα γρήγορα και θα πιω το κρασί μου στην όμορφη πλατεία του Μεταξουργείου, υπό τους εναλλακτικούς ελληνικούς μουσικούς ήχους. Χαλαρή κουβεντούλα (οκέι, μπορεί να τσακωθούμε και λίγο για τα πολιτικά), λίγο catch-up στα νέα της εβδομάδας και είμαι έτοιμη για να συνέχισω την βραδιά μου.

Η επόμενη στάση μου θα είναι στην πλατεία Αγ. Ειρήνης και το μπαράκι Rooster (Πλ. Αγ.Ειρήνης 4). Ένα ανάλαφρο μαγαζί, που είναι από τα πρώτα της πλατείας, με ωραία και «καθαρά» ποτά. Ο πιο διάσημος «πετεινός» της Αθήνας, είναι ό,τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω την βραδιά μου και να πιω ένα δροσιστικό κοκτέιλ, απολαμβάνοντας ευχάριστα την βοή από τις ομιλίες του κόσμου. 

Με την διάθεσή μου να έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο, ακόμα και με τα ατέλειωτα πολιτικά ανέκδοτα του τύπου «δέχεστε ευρώ ή δραχμές;», ο τελευταίος μου σταθμός για σήμερα θα είναι στο Γκάζι, σε ένα all time classic μαγαζί. Το Sodade (Τριπτολέμου 10), είναι το πρώτο gay club της Αθήνας, που τώρα φυσικά έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο hot spots της πόλης, εάν θέλεις να χορέψεις μέχρι πρωίας. Μην αναρωτηθείς αν βρεις εκεί μέσα πολλούς straight φίλους σου, γιατί το μαγαζί διαθέτει ένα straight friendly attitude. Με δύο stages, ένα με πιο mainstream ήχους και ένα με progressive house μουσική, το μαγαζί καλύπτει όλα τα γούστα!

Και έτσι απλά, χωρίς ταμπού και αναστολές θα περάσω μια πολύ ευχάριστη βραδιά, την οποία -αν μη τι άλλο- την έχω πολύ ανάγκη. Και επειδή ξέρω ότι την έχεις και εσύ, ελπίζω να σε συναντήσω σήμερα το βράδυ σε ένα από αυτά τα μέρη.

Στη φωτο, το μαγαζί Rooster  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!