Skip to main content

ΜΟΔΑ

Αποκριάτικες στολές με δικά σου ρούχα

"Τι να ντυθώ τις απόκριες χρησιμοποιώντας δικά μου ρούχα;" 


Κέλλυ Νόβακ

"Τι να ντυθώ τις απόκριες χρησιμοποιώντας δικά μου ρούχα;" 

Η αντίστροφη μέτρηση για τις απόκριες έχει ξεκινήσει και σίγουρα αυτές τις ημέρες, το inbox του Facebook σου είναι γεμάτο με προσκλήσεις αποκριάτικων πάρτυ. Δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ, δεν είμαι ο τύπος που λατρεύει να φοράει πολυφορεμένες ενοικιασμένες στολές ή κακοφτιαγμένα κοστούμια από πολυεστέρα. Μπορείς να με αποκαλέσεις σνομπ σίγουρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα αισθάνομαι πιο άνετα όταν φοράω τα δικά μου ρούχα.

Φτιάξε στολές για τις απόκριες  με δικά σου ρούχα

Και ποιος είπε ότι δεν μπορείς με αυτά που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου, να σκαρφιστείς ένα-δύο ευφάνταστα κοστούμια για να φορέσεις αυτές τις Αποκριές; Έτσι και θα δεν χρειαστεί να ψάχνεις σα μανιακή στα μαγαζιά στολές για να φορέσεις, ούτε λεφτά θα ξοδέψεις και stylish θα είσαι (ε, εντάξει, το τελευταίο παίζεται!).

#1. Μάγισσα, με δικά σου ρούχα

Μπορεί να είναι μια αρκετά «διάσημη» στολή, αλλά είναι και η πιο εύκολη… περσόνα για να δημιουργήσεις. Όλες έχουμε μαύρα ρούχα στην γκαρνταρόμπα μας, όποτε φόρεσε ένα μαύρο σύνολο (ιδανικά προτίμησε ένα μακρύ φόρεμα για ένα πιο dramatic look), μαύρα γάντια (προαιρετικά), μαύρα αξεσουάρ (π.χ ένα choker) και ένα καπέλο μάγισσας. Εντάξει, είναι το μόνο πράγμα που θα χρειαστεί να αγοράσεις.

https://www.instagram.com/p/gJ5zXGQdQX/

#2. Τουρίστρια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο fun από αυτό το κοστούμι! Εσύ και οι φίλοι σου θα το διασκεδάσετε πολύ, ενώ μπορείτε πολύ εύκολα να ντυθείτε όλοι έτσι (βλ. γκρουπ τουριστών). Αρκεί ένα εμπριμέ (ή χαβανέζικο αν έχεις) πουκάμισο, μια βερμούδα, σανδάλια και φυσικά must-have αξεσουάρ αποτελούν ένα καπέλο και μια φωτογραφική κάμερα!

https://www.instagram.com/p/9hxbK6kJY8/?taken-by=melinda_benitez8

#3. Παιδί των λουλουδιών

«Ταξίδεψε» μέχρι τα ‘70s και γίνε το πιο stylish… παιδί των λουλουδιών. Ένα άνετο πουκάμισο «λαχούρι» ή ένα φλοράλ τοπ και μια παντελόνα (καμπάνα ιδανικά) και έχεις ήδη την βάση για ένα άψογο κοστούμι. Επιβάλλεται φυσικά να φορέσεις λουλούδια στα μαλλιά, ίσως και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου (aviator), για ένα πιο αυθεντικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/7YZzVsnSjI/

#4. Hipster, με δικά σου ρούχα

Σίγουρα το πιο εύκολο κοστούμι ever. Αρκεί ένα καρό πουκάμισο και μια ζακέτα, ένα skinny τζιν παντελόνι, σκουφάκι στα μαλλιά, oxford παπούτσια και φυσικά ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως με μαύρο ή καφέ σκελετό. Θα γίνεις η απόλυτη… χιπστερού που τρώει μόνο vegan φαγητά και λατρεύει τα vintage μαγαζιά!

https://www.instagram.com/p/BQJox4Ylcjr/?tagged=hipstercostume

Αποκριάτικες στολές, με δικά σου ρούχα ή μη: Τι πρέπει να προσέχεις στην επιλογή τους

 

Η εύκολη διαδρομή: Αποφασίζεις εσύ τη στολή που θα φορέσει το παιδάκι σου, την αγοράζεις ή την φτιάχνεις, και όλα καλά. 

Η δύσκολη διαδρομή: Αφήνεις το παιδί να αποφασίσει μόνο του πώς θέλει να μεταμφιεστεί. Χμμμ, ρίσκο!

Εσύ ποια διαδρομή θα πάρεις και τι πρέπει να προσέξεις για το καλό του παιδιού;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να διαλέγουν μόνα τους την αποκριάτικη στολή τους καθώς με αυτόν τον τρόπο εκφράζονται και παράλληλα ενδυναμώνεται η αυτοπεποίθησή τους.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν το αγοράκι σου θέλει διακαώς να ντυθεί φοβερό και τρομερό τερατάκι ή διαβολάκι, κάτι που εσένα δεν σου αρέσει καθόλου, επίτρεψέ του το. Με αυτό τον τρόπο χειρίζεται το θέμα του φόβου. Ή εάν το κοριτσάκι σου θέλει για άλλη μια χρονιά να υποδυθεί την πανέμορφη πριγκίπισσα, γιατί όχι; Είναι προφανής η επιρροή των στερεότυπων ενώ προσπαθεί ασυναίσθητα να εξερευνήσει την θηλυκότητά της.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου δεν αφήνεις το παιδί ανεξέλεγκτο και πρέπει να παρέμβεις: Όταν η στολή του θεωρείται προσβλητική για κάποια κοινωνική ομάδα ή είναι ρατσιστική και φυσικά όταν είναι τόσο έντονης σεξουαλικής φύσεως που την καθιστά ακατάλληλη για την ηλικία του. Και δυστυχώς στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, θα δεις πολλές τέτοιες στολές!     

 

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department