Skip to main content

ΜΟΔΑ

H αιώνια γοητεία του πουά

10 εμφανίσεις που αποδεικνύουν πως το μοτίβο αυτό θα είναι πάντα σύγχρονο.


Κέλλυ Νόβακ

10 εμφανίσεις που αποδεικνύουν πως το μοτίβο αυτό θα είναι πάντα σύγχρονο.

Υπάρχουν τόσες και τόσες τάσεις που καθημερινά «ξεπετάγονται», είτε από τις πασαρέλες μεγάλων οίκων, είτε από την μόδα του street style... Αυτό καμιά φορά μας κάνει να ξεχνάμε τις κλασικές, σταθερές αξίες στην μόδα.

Μία απ’ αυτές; Το πουά μοτίβο.

Ο όρος του πουά στα Αγγλικά (βλ. “polka dots”), "γεννήθηκε" γύρω στο 1800, όταν ένα αμερικάνικο περιοδικό μόδας, περιέγραψε έτσι αυτό το μοτίβο με τους επαναλαμβανόμενους κύκλους.

Από τότε; Χαμός! Γυναίκες όπως η Marilyn Monroe ή σχεδιαστές όπως ο Christian Dior, ακόμα και πλασματικοί (αξιολάτρευτοι) χαρακτήρες όπως η Minnie Mouse, το συμπεριέλαβαν στις εμφανίσεις και τα σχέδιά τους.

Η αλήθεια είναι –αν το καλοσκεφτείς- ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην αγαπάμε στο πουά μοτίβο. Έχει σίγουρα κάποια στοιχεία που το χαρακτηρίζουν (ρομαντικό, ρετρό, κομψό), αλλά αν χρησιμοποιήσει κανείς την φαντασία του, μπορεί να το επαναπροσδιορίσει όπως επιθυμεί ο καθένας, δημιουργώντας ανάλογα στιλ.

Για να γιορτάσουμε αυτό το μοτίβο λοιπόν, παρακάτω σου παρουσιάζω εμφανίσεις γυναικών από τη street style μόδα που προσφέρουν μια πιο σύγχρονη ματιά στο πουά.

 

10polkadots_looks_01.jpg10polkadots_looks_02.jpg10polkadots_looks_03.jpg10polkadots_looks_04.jpg10polkadots_looks_05.jpg10polkadots_looks_06.jpg10polkadots_looks_07.jpg10polkadots_looks_08.jpg10polkadots_looks_09.jpg10polkadots_looks_10.jpg

 

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30