Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να πλένεις σωστά τα λευκά ρούχα και να τα κάνεις να λάμψουν

Αυτά τα tips θα σε σώσουν



Αυτά τα tips θα σε σώσουν

Η αλήθεια είναι πως οι δουλειές του σπιτιού δεν αποτελούν ένα ευχάριστο κομμάτι της καθημερινότητας, ακόμη κι αν πρόκειται για το πλυντήριο που πλένει τα ρούχα μόνο του. Όμως, θα πρέπει να θυμάσαι, ότι σε όλες αυτές τις δουλειές του νοικοκυριού είναι σημαντικό να ακολουθείς πιστά ορισμένα μυστικά τα οποία και θα φροντίσουν ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα.

Τι εννοώ; Στην περίπτωση του πλυσίματος των ρούχων λοιπόν και συγκεκριμένα των λευκών κομματιών της γκαρνταρόμπας σου, όσο πιο προσεκτική είσαι, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις να τα διατηρήσεις αψεγάδιαστα και να τα απολαύσεις επάνω σου. Γιατί τα λευκά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να έχουν αυτό το καθαρό και λαμπερό χρώμα, που τα κάνει πολύ αγαπητά.

Tip 1

Το ήξερες ότι ακόμη και τα πολύ ανοιχτόχρωμα ρούχα, μπορούν να «βγάλουν» χρώμα και να αλλοιώσουν την εμφάνιση των λευκών μετά από μία πλύση; Για να αποφύγεις έναν τέτοιο μπελά θα πρέπει να τα χωρίζεις με αυστηρό τρόπο και να συνδυάζεις τα λευκά μόνο με λευκά πριν βάλεις τα ρούχα για πλύσιμο.

Tip 2

Αν τα λευκά σου ρούχα δεν βγαίνουν φωτεινά και ολόλευκα μετά την πλύση, τότε ενδέχεται το πλυντήριο σου να είναι γεμάτο βρωμιές οι οποίες κατά τη διάρκεια του προγράμματος μεταφέρονται με το νερό σε αυτά. Η λύση είναι ο καθαρισμός του κάδου του πλυντηρίου με μια πλύση χωρίς ρούχα, στους 90 βαθμούς, με λίγη μαγειρική σόδα και 2 κούπες ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού.

Tip 3

Ένας σημαντικός παράγοντας για το σωστό πλύσιμο των λευκών είναι η θερμοκρασία του νερού. Η βρωμιά έχει την τάση να κάθεται στα ρούχα που δεν πλένονται σε ζεστό νερό, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στα λευκά. Επίλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα βάζοντας τη θερμοκρασία στους 50 ή 60 βαθμούς για να αφαιρεθούν όλοι οι λεκέδες.

Tip 4

Βάλε τα λευκά ρούχα για πλύσιμο όταν έχει ηλιοφάνεια. Στεγνώνοντας τα κάτω από τον ήλιο, όχι μόνο «σκοτώνονται» τα μικρόβια αλλά τα ρούχα ασπρίζουν και γίνονται πιο φωτεινά.

 

cover photo credits unsplash.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

DO IT YOURSELF

Πώς να ελαχιστοποιήσεις τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου εφαρμόζοντας τον κανόνα less is more

Δημιούργησε μια capsule γκαρνταρόμπα με τα απαραίτητα ποιοτικά κομμάτια, μειώνοντας τα έξοδά σου και εξοικονομώντας χώρο στο σπίτι σου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;