Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να διατηρήσεις τα μάλλινα σαν καινούργια

Tips που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη 



Tips που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη 

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τη ζεστασιά που χαρίζει ένα μάλλινο πουλόβερ τις κρύες ημέρες του χειμώνα! Είτε είναι oversized είτε όχι, όποιο κι αν είναι το χρήμα του ή το σχέδιο του, αυτό το item είναι μια σωτήρια, πρακτική και πολύ ντελικάτη επιλογή για κάθε γυναίκα και άντρα που αγαπάει τη μόδα. 

Το μάλλινο πουλόβερ μπορεί να φορεθεί σχεδόν με τα πάντα. Από τα κλασικά jeans μέχρι τα office παντελόνια, τις midi φούστες, ακόμα και πάνω από ένα midi ή maxi φόρεμα. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τόσο πολυχρηστικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας ωστόσο το φέρνει αυτομάτως ένα βήμα πιο κοντά στη φθορά. 

Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς πια! Εμείς σου έχουμε δυο tips που αφορούν στο πλύσιμο των πλεκτών και τα οποία αν τα ακολουθήσεις, μπορείς να τους προσφέρεις περισσότερο χρόνο ζωής και να τα διατηρήσεις σαν καινούργια. 

Tip για το πλύσιμο στο χέρι 

Δώσε μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία του νερού που βάζεις στη λεκάνη. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό προς κρύο και όχι ζεστό. Επίσης, θα πρέπει να προσέχεις το πώς πλένεις το πλεκτό σου ρούχο. Μην το τρίβεις όπως θα έκανες με κάποιο άλλο item. Ρίξε το ειδικό απορρυπαντικό για τα μάλλινα και πίεσε το ρούχο απαλά. Άφησε το να μουλιάσει για δέκα λεπτά και ξέπλυνε το πολύ πολύ καλά. 

Tip για το σιδέρωμα

Η υψηλή θερμοκρασία στο σίδερο εξοντώνει όλα τα μικρόβια όμως τα μάλλινα ρούχα θέλουν προσοχή. Επίλεξε την ειδική ρύθμιση που έχει το σίδερο και έπειτα γύρισε το ρούχο από την ανάποδη για να το σιδερώσεις. 

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.