Skip to main content

ΜΟΔΑ

Πώς θα καταλάβεις αν πρέπει να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου ή όχι;

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επανασύνδεση μπορεί να σου βγει σε καλό.


Γεωργία Κοντού

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επανασύνδεση μπορεί να σου βγει σε καλό.

Όσο κι αν πονάει ένας χωρισμός, συνήθως έχει τους -σοβαρούς- λόγους του, που αργά ή γρήγορα συνειδητοποιούμε, ιδιαίτερα όταν προχωράμε σε μια νέα σχέση με λιγότερα προβλήματα από την προηγούμενη. Υπάρχουν όμως κάποιοι πρώην που έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ. Κάποιοι χωρισμοί που νιώθουμε, εκ των υστέρων, ότι δεν έπρεπε να συμβούν. Μπορεί να μας φαίνεται μάλιστα ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία, καθώς και ο πρώην κάνει προσπάθειες επανασύνδεσης. Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει να ενδώσουμε και η σχέση μας δεν θα είναι, απλά, «ξαναζεσταμένο φαγητό»;

«Το βασικό κριτήριο για να το αποφασίσουμε είναι ότι κάτι έχει αλλάξει» απαντά η ψυχολόγος Κόρτνεϊ Γουόρεν. «Υπάρχει λόγος που η σχέση τελείωσε – ίσως μάλιστα περισσότεροι από έναν λόγοι. Όποιοι κι αν ήταν αυτοί, συνέβαλαν στον χωρισμό. Οπότε για να πετύχει αυτή τη φορά, πρέπει είτε ο ένας είτε και οι δύο να έχετε εξελιχθεί».

Το πρώτο βήμα είναι να κάνουμε μια συζήτηση και να συμφωνήσουμε ποια ήταν τα προβλήματα που οδήγησαν στο χωρισμό. «Πρέπει να είστε στο ίδιο μήκος κύματος για το τι οδήγησε στον χωρισμό και τι χρειάζεται να αλλάξει» σχολιάζει η ειδικός στις σχέσεις Ρέιτσελ Σάσμαν.

Οποιαδήποτε απόφαση, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι βιαστική. Είναι σημαντικό να μεσολαβήσει μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδος χωρισμού ώστε το ζευγάρι «να σκεφτεί και να αλλάξει. Τότε, είναι πολύ πιο πιθανό να πάει καλά η επανασύνδεση από ό,τι, π.χ., αν μεσολαβήσουν μόλις δύο εβδομάδες χωρισμού και επιστρέψει ο ένας στον άλλο από ανασφάλεια, μοναξιά ή για οποιονδήποτε άλλο λάθος λόγο» καταλήγει η Σάσμαν.

Photo by Christopher Alvarenga on Unsplash

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου