Πώς θα καταλάβεις αν πρέπει να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου ή όχι;

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επανασύνδεση μπορεί να σου βγει σε καλό.

Γεωργία Κοντού

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επανασύνδεση μπορεί να σου βγει σε καλό.

Όσο κι αν πονάει ένας χωρισμός, συνήθως έχει τους -σοβαρούς- λόγους του, που αργά ή γρήγορα συνειδητοποιούμε, ιδιαίτερα όταν προχωράμε σε μια νέα σχέση με λιγότερα προβλήματα από την προηγούμενη. Υπάρχουν όμως κάποιοι πρώην που έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ. Κάποιοι χωρισμοί που νιώθουμε, εκ των υστέρων, ότι δεν έπρεπε να συμβούν. Μπορεί να μας φαίνεται μάλιστα ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία, καθώς και ο πρώην κάνει προσπάθειες επανασύνδεσης. Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει να ενδώσουμε και η σχέση μας δεν θα είναι, απλά, «ξαναζεσταμένο φαγητό»;

«Το βασικό κριτήριο για να το αποφασίσουμε είναι ότι κάτι έχει αλλάξει» απαντά η ψυχολόγος Κόρτνεϊ Γουόρεν. «Υπάρχει λόγος που η σχέση τελείωσε – ίσως μάλιστα περισσότεροι από έναν λόγοι. Όποιοι κι αν ήταν αυτοί, συνέβαλαν στον χωρισμό. Οπότε για να πετύχει αυτή τη φορά, πρέπει είτε ο ένας είτε και οι δύο να έχετε εξελιχθεί».

Το πρώτο βήμα είναι να κάνουμε μια συζήτηση και να συμφωνήσουμε ποια ήταν τα προβλήματα που οδήγησαν στο χωρισμό. «Πρέπει να είστε στο ίδιο μήκος κύματος για το τι οδήγησε στον χωρισμό και τι χρειάζεται να αλλάξει» σχολιάζει η ειδικός στις σχέσεις Ρέιτσελ Σάσμαν.

Οποιαδήποτε απόφαση, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι βιαστική. Είναι σημαντικό να μεσολαβήσει μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδος χωρισμού ώστε το ζευγάρι «να σκεφτεί και να αλλάξει. Τότε, είναι πολύ πιο πιθανό να πάει καλά η επανασύνδεση από ό,τι, π.χ., αν μεσολαβήσουν μόλις δύο εβδομάδες χωρισμού και επιστρέψει ο ένας στον άλλο από ανασφάλεια, μοναξιά ή για οποιονδήποτε άλλο λάθος λόγο» καταλήγει η Σάσμαν.

Photo by Christopher Alvarenga on UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares