Skip to main content

ATHLEISURE

Η Τomboy αισθητική ήρθε για να μείνει

Όταν τα genderless αθλητικά ρούχα γίνονται η απόλυτη τάση της εποχής



Το ανδρόγυνο στιλ κέρδιζε στην γυναικεία γκαρνταρόμπα όλο και περισσότερο έδαφος, βλέποντας καθημερινά street style εμφανίσεις να απογειώνονται. Τα φαρδιά φούτερς, η εμμονή στα αθλητικά παπούτσια  και οι boyfriend  γκρι φόρμες που πρωταγωνιστούσαν, έδιναν μια άκρως δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μπορεί κάποτε ο διαχωρισμός μεταξύ γυναικείας και ανδρικής μόδας να ήταν ξεκάθαρος, τα τελευταία χρόνια όμως, ήρθαν να αποδείξουν πόσο διαφορετική αισθητική επικρατεί ανά εποχή. Η αρχή έγινε σταδιακά με unisex αρώματα, με unisex κοσμήματα και ιδιαίτερα ρολόγια και ήρθε να απογειωθεί το 2020 όπου οι φόρμες, τα loungewear, sneakers και overshized κομμάτια, έγιναν η νέα μας καθημερινότητα.

Πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, κυριάρχησε ένας "unisex" χαρακτήρας στον σύγχρονο κόσμο της μόδας. Ήταν -και είναι- η χρονιά όπου ακόμη και τα "barbie girls" που φορούσαν καθημερινά ψηλοτάκουνα, φορέματα και αμιγώς γυναικεία ρούχα… περπάτησαν θηλυκά με τα sneakers τους. Φόρεσαν φόρμες και ανδρόγυνα style κομμάτια. Μπορεί τώρα να μη σου περνάει από το μυαλό το γεγονός πως τα αθλητικά παπούτσια -που έχουν γίνει προέκτασή σου-, οι φόρμες και τα φαρδιά ρούχα, θεωρούνταν "ανδρικά" ρούχα και οι γυναίκες που τα προτιμούσαν ήταν ελάχιστες και συχνά αποκαλούμενες ως "αγοροκόριτσα",  ιδιαίτερα αν ήταν νεαρής ηλικίας.

Sneakers Reebok “Classic Leather Legacy”. Για να τα βρεις, πάτησε εδώ.

Και μιλώντας από το σήμερα, απορώ πώς είναι η καθημερινότητα με ψηλοτάκουνα, στενά ρούχα, φούστες και καλσόν. Όταν οι φόρμες και τα sneakers αποτελούν τα απόλυτα must haves της σύγχρονης αισθητικής. Η άνεση έγινε προτεραιότητα, όχι μόνο στις "καθημερινές" γυναίκες της πόλης, αλλά και σε κορυφαίες celebrities. Κάθε εμφάνιση με casual/effortless αισθητική και αθλητικά ρούχα από τον χώρο του Χόλιγουντ, ήταν αρκετή για να στεφθεί  ως το καινούργιο viral  του διαδικτύου. Να θεωρηθεί cool και να αλλάξει όλα όσα μέχρι τότε ξέραμε.

Sneakers Reebok “Classic Leather Legacy”. Για να τα βρεις, πάτησε εδώ.

Μοντέλα λίγο πριν τα εντυπωσιακά catwalks μεταξύ των εξαντλητικών εβδομάδων μόδας, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν με τις φόρμες τους σε επίσημες εκδηλώσεις και να εμπνέουν καθημερινά όλο και περισσότερες να βάλουν την άνεση στην πρώτη θέση και τον casual, relaxed χαρακτήρα, στο προσκήνιο.

Όλο αυτό ήρθε να απογειωθεί την χρονιά που μόλις πέρασε. Αλλά -όπως όλα δείχνουν- και την χρονιά που μόλις ήρθε. Μαζί με την πανδημία, την απομόνωση και την μόνη δραστηριότητα, την άθληση… τα κάποτε αγορίστικα, αθλητικά κομμάτια, όχι μόνο έγιναν και γυναικεία… αλλά καμιά μας δεν μπορεί να φανταστεί πως ήταν η ζωή πριν από αυτά.

Στο σύγχρονο street style, μάλιστα, είδαμε τις πιο εντυπωσιακές αθλητικές εμφανίσεις, οι οποίες στιγμάτισαν την εποχή και εκτόξευσαν τα "unisex" brands και αισθητική. Η ανδρική γκαρνταρόμπα έγινε κοινή και οι γυναίκες που φόρεσαν hoodies και ρούχα των boyfriends τους, ήταν περισσότερες από ποτέ. Και θα είναι, γιατί η unisex μόδα δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη τάση, αλλά βήμα που δεν μπορεί να σε επιστρέψει σε προηγούμενες εποχές. Και γιατί η μόδα είναι πλέον άμεσα συνυφασμένη με την άνεση.  Και τέλος, γιατί τα loungewear ρούχα που απογειώθηκαν μέσα στις συνθήκες πανδημίας, αγαπήθηκαν ακόμη περισσότερο και δεν έχουν κανένα λόγο να μας αποχωριστούν. Παρά μόνο να εμπλουτίσουμε τις ντουλάπες μας, με ακόμη περισσότερα athleisure και ‘’genderless’’ κομμάτια.

Διαβάστε επίσης

ATHLEISURE

5 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που θα φοράς non stop την άνοιξη

Άνετα, όμορφα και με υπέροχο πάτημα για το πόδι

ATHLEISURE

Αυτά είναι τα sneakers που έχουν κλέψει την καρδιά διάσημων γυναικών

Κομψά, πρακτικά, ταιριάζουν με όλα και είναι ιδανικά για τις καθημερινές εμφανίσεις

ATHLEISURE

Yoga lovers: 4 αθλητικά κομμάτια για απόλυτη άνεση

Σε υπέροχα χρώματα και σχέδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;