Skip to main content

DO IT YOURSELF

Σουτιέν: σωστό νούμερο

Πώς να επιλέξεις σωστό νούμερο σουτιέν. Ο απόλυτος οδηγός


Κέλλυ Νόβακ

Πολλές είναι οι γυναίκες που -ακόμα και σε μεγάλη ηλικία- δεν γνωρίζουν ή δεν αγοράζουν το σωστό μέγεθος σουτιέν. Και αυτό γιατί, ενώ μπορεί να γνωρίζουν το μέγεθός τους, από μάρκα σε μάρκα οι φόρμες διαφοροποιούνται.

Πώς να επιλέξω σωστό νούμερο σουτιέν;

Για τον λόγο αυτό, με τα παρακάτω tips θα σε κατευθύνω σωστά, ώστε σε καμία περίπτωση να μην αμφιβάλλεις εάν το σουτιέν που επέλεξες είναι και το κατάλληλο!

• Δοκίμασε το σουτιέν στην τελευταία διαβάθμιση του κουμπώματος: Τα σουτιέν, είτε με το πλύσιμο, είτε με την χρήση, έχουν την τάση να ξεχειλώνουν. Όταν λοιπόν αγοράζεις ένα, δοκίμασέ το στην τελευταία διαβάθμιση του κουμπώματος και φρόντισε να σου ταιριάζει άψογα.

• Όταν σηκώνεις τα χέρια σου, το σουτιέν δεν πρέπει να κουνιέται: Σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου και δες εάν το σουτιέν σου μετακινείται. Εάν ναι, τότε το μέγεθος είναι είτε πολύ μεγάλο, είτε πολύ μικρό.

• Το ενδιάμεσο σημείο του σουτιέν σου, ανάμεσα στα δύο στήθη πρέπει να είναι πάντα επίπεδο με το στέρνο σου: Ακούμπησε στο σημείο αυτό και δες εάν το σουτιέν σου κουνιέται λίγο ή πολύ. Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε πρέπει να αγοράσεις το σουτιέν ένα νούμερο μεγαλύτερο.

• Εάν το σουτιέν αφήνει σημάδι στους ώμους τότε χρειάζεσαι μεγαλύτερο νούμερο: Εάν τα λουράκια του σουτιέν «ζορίζονται», τότε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις μεγαλύτερο μέγεθος σουτιέν για καλύτερη στήριξη.

• Χρειάζεσαι μεγαλύτερο μέγεθος σουτιέν, εάν η μπανέλα σε ενοχλεί: Εάν το σίδερο της μπανέλας ενοχλεί το στήθος σου, τότε σημαίνει ότι έχεις πάρει μικρό μέγεθος. Απέφυγέ το, αγοράζοντας ένα μεγαλύτερο.

• Το στήθος δεν πρέπει να προεξέχει ή να είναι μικρότερο από τα cups: Εάν τα cups δείχνουν να τσαλακώνονται ή το στήθος να προεξέχει από αυτά, τότε χρειάζεσαι ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της