Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να προστατέψεις τα ρούχα με χάντρες και παγιέτες από τη φθορά

Τα γιορτινά ρούχα μας έχουν πολλές φορές διακοσμητικά στοιχεία με χάντρες και παγιέτες για λάμψη που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Να και πώς θα τα προστατεύσουμε από τη φθορά.



Τα γιορτινά ρούχα μας έχουν πολλές φορές διακοσμητικά στοιχεία με χάντρες και παγιέτες για λάμψη που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Να και πώς θα τα προστατεύσεις από τη φθορά, με απλές συμβουλές καθαρισμού και αποθήκευσης.

Πλύσιμο στο χέρι

Πλένε πάντα τα ρούχα με χάντρες απαλά και στο χέρι. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο απορρυπαντικό και χλιαρό νερό. Απόφυγε σκληρές χημικές ουσίες ή χλωρίνη, καθώς μπορούν να αποδυναμώσουν τα νήματα που συγκρατούν τις χάντρες.

Γύρισέ τα ανάποδα

Γύρισε τα ρούχα ανάποδα πριν τα πλύνεις. Αυτό βοηθά στην προστασία των διακοσμητικών στοιχείων από το τρίψιμο σε άλλες επιφάνειες, μειώνοντας τις πιθανότητες να πιαστούν ή να καταστραφούν.

Χρησιμοποίησε διχτυωτή τσάντα προστασίας

Όταν πλένεις ρούχα με χάντρες σε πλυντήριο ρούχων, τοποθέτησέ τα μέσα σε μια διχτυωτή σακούλα προστασίας ρούχων. Αυτό θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα και θα αποτρέψει τις χάντρες από το να καταστραφούν.

Απόφυγε την άμεση θερμότητα

Οι χάντρες και οι παγιέτες μπορεί να είναι ευαίσθητες στη θερμότητα, επομένως απόφυγε το άμεσο ηλιακό φως όταν στεγνώνεις τα ρούχα σου. Άπλωσε επίσης τα ρούχα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν στον αέρα, αντί να χρησιμοποιήσεις στεγνωτήριο.

Ράψε τις χαλαρές χάντρες και παγιέτες

Έλεγχε τακτικά τα ρούχα σου για χαλαρές χάντρες ή παγιέτες που λείπουν. Επισκεύασέ τα αμέσως χρησιμοποιώντας βελόνα και κλωστή που ταιριάζει με την αρχική ραφή.

Αποθήκευσε προσεκτικά

Αποθήκευσε τα ρούχα με χάντρες και παγιέτες προσεκτικά, κατά προτίμηση κρεμώντας τα σε μια υφασμάτινη θήκη ρούχων για να αποτρέψεις την τριβή με άλλα ρούχα και την πρόκληση ζημιάς.

Φόρεσέ τα με προσοχή

Να είσαι προσεκτική όταν φοράτε ρούχα με χάντρες. Απόφυγε το υπερβολικό τέντωμά τους, το τράβηγμα ή το τρίψιμο σε τραχιές επιφάνειες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις χάντρες, τις παγιέτες ή τα νήματα.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα