Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!



Το να αποφασίσεις εάν ένα ρούχο πρέπει να πεταχτεί ή να δωριστεί κάπου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η κατάστασή του, η εφαρμογή, το προσωπικό σου στυλ και η συχνότητα χρήσης του. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις εάν ένα ρούχο πρέπει να φύγει, κάνοντας χώρο για νέες ενδυματολογικές επενδύσεις.

Κατάσταση

Είναι το ρούχο κατεστραμμένο χωρίς δυνατότητα επισκευής; Ψάξε για σκισίματα, τρύπες, λεκέδες ή ύφασμα που να έχει ξεχειλώσει. Εάν είναι κατεστραμμένο και δεν μπορεί να επισκευαστεί, ίσως είναι καιρός να φύγει.

Fit

Το ρούχο εξακολουθεί να σου ταιριάζει ως προς την εφαρμογή του; Εάν είναι πολύ στενό, πολύ χαλαρό ή είναι άβολο για να το φορέσεις, σκέψου εάν είναι δυνατές αλλαγές ή αν είναι ώρα να πεις αντίο.

Στυλ

Το ρούχο εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σου στυλ; Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και αυτό που κάποτε αγαπούσες μπορεί να μην ταιριάζει στις τρέχουσες προτιμήσεις σου. Αν το νιώθεις ξεπερασμένο ή δεν ταιριάζει πλέον με το στυλ σου, ίσως είναι καιρός να το αποχωριστείς.

Λειτουργικότητα

Είναι ακόμα λειτουργικό το ρούχο; Εάν εξυπηρετεί το σκοπό του και μπορείς να δεις τον εαυτό σου να το φοράει στο μέλλον, ίσως αξίζει να το κρατήσεις. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμεύει πλέον σε καμία πρακτική χρήση, ίσως είναι καιρός να ξεφορτωθείς.

Συναισθηματική αξία

Το ρούχο έχει συναισθηματική αξία; Αν έχει συναισθηματική σημασία, ίσως θελήσεις να το κρατήσεις για νοσταλγικούς λόγους, ακόμα κι αν δεν το φοράς συχνά. Απλώς πρόσεξε μην το παρακάνεις με τη νοσταλγία!

Συχνότητα χρήσης

Πόσο συχνά φοράς το ρούχο; Αν κάθεται στην ντουλάπα σου ανέγγιχτο για πολλούς μήνες, ίσως είναι σημάδι ότι δεν το χρειάζεσαι πια. Σκέψου αν αξίζει να το κρατήσεις σε περίπτωση που το φοράς σπάνια ή ποτέ.

Ευελιξία

Μπορεί το ρούχο να συνδυαστεί με άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου; Τα ευέλικτα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους συνήθως αξίζει να τα διατηρήσεις στη ντουλάπα σου, καθώς προσφέρουν περισσότερη αξία και ευελιξία στην γκαρνταρόμπα σου.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

5 fashion items που δεν έχουν θέση στη βαλίτσα των καλοκαιρινών σου διακοπών

Απόφυγε το overpacking και τις λανθασμένες επιλογές ρούχων και αξεσουάρ που δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σου το καλοκαίρι

DO IT YOURSELF

Χρόνια πολλά, υπέρκομψη Margot Robbie!

Συμβουλές για να αγκαλιάσεις το εμβληματικό της στυλ μόδας

DO IT YOURSELF

7 tips για να επιλέξεις το μαγιό σου σύμφωνα με τις ανάγκες του σωματότυπού σου

Τι να προσέξεις για να κάνεις την πιο κολακευτική επιλογή για το σώμα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral