Skip to main content

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.



Οι αγορές ρούχων σε vintage καταστήματα μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να ανακαλύψεις μοναδικά κομμάτια που προσθέτουν χαρακτήρα στην γκαρνταρόμπα σου και το στυλ σου, χωρίς να ξοδεύεις απαραίτητα πολλά χρήματα, αλλά και ακολουθώντας μια πιο sustainable προσέγγιση στον τρόπο που ντύνεσαι. Ακολουθούν ορισμένα fashion items που είναι ιδανικά για αγορά σε vintage καταστήματα και που μπορείς να αναζητήσεις για μια φρέσκια πνοή στο ντύσιμό σου, με το βλέμμα στο παρελθόν της μόδας.

Εξωτερικά ενδύματα

Τα vintage παλτό και σακάκια έχουν συχνά διαχρονικά στυλ και ανθεκτικά υλικά, όπως το μαλλί και το βελούδο. Ψάξε για κλασικές καμπαρντίνες, δερμάτινα τζάκετ, μάλλινα πανωφόρια και τζιν μπουφάν με μοναδικά στοιχεία που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες.

Φορέματα

Τα vintage φορέματα που μπορείς να βρεις στην αγορά κυμαίνονται από κομψά βραδινά φορέματα μέχρι casual πρωινά φορέματα με ανέμελη διάθεση. Μπορείς να βρεις κομμάτια από διαφορετικές εποχές της μόδας, όπως swing φορέματα της δεκαετίας του '50, mod κομμάτια της δεκαετίας του '60 ή μποέμ μάξι φορέματα της δεκαετίας του '70, σε φλορά υφάσματα και αέρινα πατρόν.

Τζιν

Το vintage denim μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας κατασκευή, μοναδικά νερά και ξεθωριάσματα που δύσκολα συναντά κανείς στα μοντέρνα τζιν του εμπορίου. Αναζήτησε vintage τζιν Levi's, Wrangler ή Lee, καθώς και τζιν μπουφάν και φούστες με ρετρό στυλ.

Πουκάμισα και μπλούζες

Τα vintage πουκάμισα και μπλούζες έχουν συχνά ενδιαφέροντα prints, υφές και λεπτομέρειες που μπορούν να προσθέσουν μια ξεχωριστή πινελιά στην γκαρνταρόμπα σου. Αναζήτησε vintage μεταξωτές μπλούζες, πουκάμισα με ιδιαίτερα κουμπιά και σχέδια ή κεντητά κομμάτια.

Φούστες και σορτς

Από ψηλόμεσες φούστες σε γραμμή Α μέχρι tailored σορτς με μοναδικές λεπτομέρειες, αναζήτησε κομμάτια κατασκευασμένα από ποιοτικά υφάσματα όπως μαλλί, λινό ή βαμβάκι και πειραματίσου με διαφορετικά μήκη και πατρόν.

Αξεσουάρ

Vintage αξεσουάρ όπως κασκόλ, καπέλα, ζώνες και τσάντες μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα στην εμφάνισή σου, ενώ όταν μιλάμε για τσάντες δεν είναι σπάνιο το να βρεις ένα κομμάτι που θεωρείται σήμερα συλλεκτικό (μιλώντας πάντα για μεγάλα και πολυτελή brands).

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!

DO IT YOURSELF

5 κατηγορίες εσωρούχων στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Must-haves που πρέπει να αποκτήσεις στη συλλογή σου.

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

CELEBS

Μάρα Ζαχαρέα: Oι εξωτικές φωτογραφίες από το ταξίδι της στο Μαρόκο

«Ταξίδια… Το παράθυρο του νου στον κόσμο», έγραψε στο instagram

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου