Το μοτίβο ανανεώθηκε στις μεγάλες πασαρέλες των σχεδιαστών και συστήθηκε ξανά. Στη συνέχεια πέρασε στη πιο καθημερινή μόδα, μέσα από τις streetstyle εμφανίσεις των influencers. Στην πιο ώριμη και κομψή εκδοχή του, το tie-dye φορεμένο με παστέλ κουστούμια σε ανδρόγυνα σύνολα, καρό σακάκια και midi φούστες, δημιουργεί fashion statement. Tο εν λόγω ντεσέν έχει ήδη πιστό κοινό. Στις φετινές επιδείξεις μόδας, από τον Calvin Klein και τον οίκο Νο21 μέχρι τον Fashion East και τον ΜSGM, όλοι έδειξαν ένα παρόμοιο print σε φορέματα, tops, παντελόνια ή πανωφόρια, “αναμειγνύοντας” τα χρώματα πάνω στο ύφασμα.
H φετινή τάση tie-dye έκανε να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε και να το υποδεχτούμε σαν κάτι καινούργιο, fresh και punky. Ξέρεις όμως την ιστορία της; Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η τεχνική αυτή έχει τις ρίζες της στο 1960 και στους Αμερικανούς χίπις, χρονολογείται πολύ πιο πριν. Η τεχνική tie-dye έκανε την εμφάνισή της ήδη από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Το 1960 -1970 ωστόσο, η τάση έγινε ευρέως γνωστή και αναπόφευκτα συνδέθηκε με την επανάστασή όσων θέλησαν να ξεφύγουν από τα αυστηρά πρότυπα των 50’s, καθώς για αυτούς ήταν ένα μέσο να εκφράσουν την ελευθερία του πνεύματος, αφού επρόκειτο για μια καθαρά αντι-εμπορική τάση.
Η διαδικασία της βαφής είχε ένα συγκεκριμένο τελετουργικό που αφορούσε τη δίπλωση του υφάσματος με συγκεκριμένο τρόπο και στη συνέχεια τη εφαρμογή πάνω του χρωστικών ουσιών. Μερικά χρόνια αργότερα η τάση παραγκωνίστηκε. Το 1990 το tie-dye print επανήλθε από τους φαν της rave μουσικής σκηνής σε αρκετά πιο φωσφοριζέ εκδοχές. Και να που το 2019 το πνεύμα των 60’s και τα ψυχεδελικά χρώματα επέστρεψαν.
Δες παρακάτω top ιδέες για να εμπνευστείς: