Skip to main content

FASHION TRENDS

Tips για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου μέσα από την εμφάνιση σου

Η μόδα και το ταξίδι αυτοβελτίωσης μας



Και αφού έχεις την δυνατότητα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, γιατί να μην το κάνεις; Όλες μας γνωρίζουμε την δύναμη που έχει η αυτοπεποίθηση και πρωτίστως είναι εσωτερική υπόθεση. Σίγουρα όμως, εκτός από εσωτερική υπόθεση είναι και θέμα επιλογών. Η πρώτη εντύπωση, τα κομμάτια που κολακεύουν το σώμα σου, η ικανοποίηση για την εικόνα που πραγματικά  θες να έχεις (και όχι αυτή που σου έχουν επιβάλλει εξωτερικοί παράγοντες) είναι σημαντικά στοιχεία, τα οποία θα σε βοηθήσουν στην αυτοπεποίθηση σου και κατ’ επέκταση στις καθημερινές προκλήσεις.

Αν τα ρούχα και η μόδα έχουν κερδίσει αυτήν την τεράστια αγάπη από το κοινό, πέρα από την δημιουργικότητα και την έμπνευση που προσφέρει, προσφέρει πρωτίστως αυτοπεποίθηση. Είναι τo στοιχείo, το οποίο θα είναι σύμμαχος σου προκειμένου να αναδείξεις την καλύτερη πτυχή του εαυτού σου, να εκφράσεις αυτό που πραγματικά είσαι και να κάνεις πιο σωστά και σταθερά βήματα σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Αγαπάμε την μόδα λοιπόν γιατί μας βοηθά να αναδείξουμε τις καλύτερες πτυχές μας, μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας και να μας ενισχύσει στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης μας.

Η διαδικασία αυτή σίγουρα χρειάζεται δουλειά, πειραματισμό και χρόνο. Ωστόσο υπάρχουν χρήσιμα και απλά tips, τα οποία μπορούν εύκολα να αναδείξουν μια άλλη πλευρά της προσωπικότητας σου. Σχεδιαστές και στιλίστες, όταν δίνουν συμβουλές για το πώς να νιώσουν οι γυναίκες καλύτερα σε αυτά που φορούν και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, αναφέρονται κυρίως σε τρία πράγματα: το ύφασμα, την εφαρμογή και την περίσταση.

Ας ξεκινήσουμε από την περίσταση
Σκέψου πόσο άβολα μπορείς να νιώσεις, αν για παράδειγμα βρεθείς σε μια κοσμική εκδήλωση με ένα τελικώς, casual και ‘’underdressed’’ σύνολο. Ή το αντίθετο, όταν έχεις ντυθεί με υπερβολή για μια πιο χαλαρή περίσταση. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό, όταν στεκόμαστε μπροστά από την ντουλάπα μας να έχουμε κατά νου, την περίσταση για την οποία επιλέγουμε τα ρούχα μας. Όσο πιο πολύ ταιριάζει το αποτέλεσμα με την περίσταση, τόσο πιο άνετα θα νιώσεις. Εκτός και αν επιθυμείς πάντοτε να ‘’σπας τους κανόνες’’ με εκκεντρικά outfit… εκεί ‘’αλλάζουν τα πράγματα’’.

Η εφαρμογή ενός ρούχου
Ας πούμε πως φοράς ένα τέλειο strapless μπλουζάκι το οποίο ταιριάζει ιδανικά με τα υπόλοιπα κομμάτια, όμως…! Πέφτει και είναι πολύ άβολο. Το φοράμε ή όχι; Η απάντηση θα ήταν όχι. Οτιδήποτε δεν εφαρμόζει σωστά επάνω μας, είτε είναι πολύ στενό είτε είναι μεγάλο και δεν μας κολακεύει, τότε καλύτερα να το βγάλουμε από την ντουλάπα μας, αφού όσο και να μας αρέσει, δεν μπορούμε να το φορέσουμε με άνεση και ευχαρίστηση.

Τέλος έχουμε το ύφασμα
Τα υφάσματα που συνήθως αγαπούν οι γυναίκες και παραδέχονται πως προτιμώντας τα  έχουν πολλή περισσότερη αυτοπεποίθηση, είναι φυσικά τα δερμάτινα ρούχα, τα μεταξωτά και αυτά που έχουν ύφασμα το οποίο εφαρμόζει ιδανικά!

 

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη