Skip to main content

FASHION TRENDS

4 χειμερινά κομμάτια που δεν κολακεύουν ιδιαίτερα

Όσο και αν αγαπάμε τους όγκους και το layering τον χειμώνα, θέλουν προσοχή



 

Όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στον χειμώνα, από την μια ‘’εμείς του καλοκαιριού’’, χαιρόμαστε γιατί ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση για την άνοιξη και από την άλλη τα βαριά χειμερινά κομμάτια, οι διάφορες υφές όπως οι μάλλινες και τα βελούδα κάνουν την εμφάνιση τους.

Είναι συχνό φαινόμενο προκειμένου να προστατευτούμε από το κρύο, να αδιαφορούμε για το αποτέλεσμα και να δίνουμε έμφαση στο να παραμείνουμε στα ζεστά. Το να παραμείνουμε με αρκετά ρούχα κομψές όμως, δεν είναι και τόσο απλό, θέλει λίγη σκέψη παραπάνω… καθώς μπορεί να καταλήξεις με πολύ όγκο και χωρίς να αναδεικνύεις το σώμα σου.

Και επειδή υπάρχουν πολλοί τρόποι να παραμένεις ζεστή και ταυτόχρονα κομψή, πάμε να δούμε κάποια από τα κομμάτια και τους συνδυασμούς που ίσως καλό θα ήταν να αποφύγεις ή να κοιτάξεις καλά στον καθρέφτη πριν περάσεις την πόρτα σου.

Τα πολύ μακριά παλτό

Από πέρσι τα βλέπαμε non stop σε εξόδους, πρωινές και βραδινές. Αγαπήθηκαν πολύ και φυσικά προστάτευαν ιδανικά από το κρύο. Δεν είναι τυχαίο όμως, που τις περισσότερες φορές οι διάσημες fashion bloggers, προτιμούσαν τα πολύ μακριά παλτό που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο, με τακούνια. Και συγκεκριμένα με ψηλές δερμάτινες μπότες. Ομολογουμένως τις φορές που το είδαμε συνδυασμένο με sneakers και flat shoes, δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα αφού αφαιρούσε πόντους και έκρυβε όλο το υπόλοιπο σύνολο. Επομένως, πάντα ανοιχτό και κατά προτίμηση με ψηλές μπότες.

Προσοχή στο layering

Φοράς φανελάκι. Πουκαμισάκι. Πουλοβεράκι. Σακάκι. Και ίσως και παλτό πάνω από όλα αυτά. Όσο κρύο και να έχει, προτίμησε το layering σου να μην ξεπερνά τα τρία κομμάτια. Ο υπερβολικός όγκος και το να δείχνεις με περιττά κιλά ενώ δεν τα έχεις, είναι σίγουρα μια από τις παγίδες που μπορείς να πέσεις πολύ εύκολα, αν δεν δώσεις έμφαση.

Μάλλινα πλεκτά με ογκώδη παντελόνια

Η ομοιομορφία είναι πάντα το κλειδί για ένα εναρμονισμένο συνολικό αποτέλεσμα. Και όταν ο όγκος υπάρχει και στο πάνω μέρος με πουλόβερ μάλλινα/ μπουφάν και υπάρχει και στο κάτω μέρος με κάποιο baggy παντελόνι, τότε και πάλι το αποτέλεσμα μπορεί να δείξει ‘’λάθος’’, περιττό και να μην αναδεικνύει σε καμία περίπτωση το σώμα σου. Επομένως προτίμησε baggy παντελόνια με πιο εφαρμοστές μπλούζες, όπως για παράδειγμα ένα μάλλινο ζιβάγκο, ή αν επιθυμείς όγκο στο πάνω μέρος μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι skinny jeans.

Cropped μπλούζες με χαμηλοκάβαλα παντελόνια.
Είναι νομίζω ένας συνδυασμός που τον χειμώνα δεν ωφελεί και πολύ. Προτίμησε τα cropped πουλοβεράκια και ζακέτες με ψηλόμεσα παντελόνια, τα οποία και θα αναδείξουν τα πόδια σου αλλά και δεν θα κρυώσεις, αν αντιθέτως εκθέτεις μεγάλο μέρος της κοιλιάς σου.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ