Skip to main content

FASHION TRENDS

5 στιλ φούστας που θα απογειώσουν το στιλ σου

Δες πώς φόρεσαν αυτές τις φούστες οι fashionistas και εμπνεύσου για την επόμενη έξοδό σου



Η μόδα έχει τη δύναμη να αναζωογονεί τη διάθεση μας και φυσικά να ανανεώνει την γκαρνταρόμπα μας. Ένα από τα κομμάτια που παίζουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό τη φετινή σεζόν είναι και η φούστα. Τα στιλ που ξεχωρίζουν σύμφωνα με τα διασημότερα brands αλλά και τις trend setters του Instagram είναι πέντε και χαρακτηρίζονται από θηλυκότητα, λειτουργικότητα και κομψότητα. Αυτά τα στιλ φούστας δίνουν περισσότερα περιθώρια για styling και πειραματισμούς, είναι άκρως ερωτεύσιμα και πρόκειται να φορεθούν ξανά και ξανά.

MAXI

Οι influencers στο Instagram αλλά και μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως Prada και Jacquemus, φαίνεται ότι λατρεύουν τη maxi φούστα κι όχι άδικα. Το καλό με αυτό το κομμάτι είναι ότι μπορεί να κολακέψει κάθε σωματότυπο και επιτρέπει αρκετούς στιλιστικούς πειραματισμούς. Στην αγορά θα βρεις πολλές επιλογές που καλύπτουν κάθε ανάγκη και γούστο: σε ίσια γραμμή, με βολάν, με κεντήματα, είτε σε ουδέτερες, μίνιμαλ αποχρώσεις είτε σε εντυπωσιακά floral και statement μοτίβα, ακόμα και σε neon χρώματα. Μπορείς να την συνδυάσεις με ένα απλό t-shirt και τα sneakers σου ή με ένα πουκάμισο δεμένο στη μέση και δερμάτινα σανδάλια για ένα boho look, εσπαντρίγιες ή ψηλοτάκουνα.

photo credits Instagram @lucywilliams02

Αγόρασε το trend

Maxi φλοράλ φούστα με βολάν λεπτομέρειες, ελαστική μέση και ζωνάκι με φούντες, BSB

FLARED

Αποτελεί ιδανική επιλογή για ρομαντικές εμφανίσεις και ανέμελες βόλτες. Η flared φούστα είτε μονόχρωμη, είτε φλοράλ, είναι ένα από τα πιο πολυφορεμένα κομμάτια στον χώρο της μόδας. Είναι αρκετά «έξυπνη» γιατί φοριέται τόσο στο γραφείο, όσο και σε μια casual βόλτα μετά τη δουλειά. Συνδύασε την με ένα απλό μπλουζάκι και αξεσουάρ με ρετρό αναφορές για ένα ανεπιτήδευτα κομψό αποτέλεσμα. Φόρεσε την με ένα T-shirt, ένα λεπτό cardigan και sneakers ή με ένα τοπ σε lingerie στυλ και ψηλοτάκουνα. Είναι πολύ πιο άνετη από ένα παντελόνι και μπορεί να προσφέρει περισσότερη κάλυψη σε σχέση με ένα slip-dress.

photo credits Instagram @theemeraldslipper

Αγόρασε το trend

Light yellow flared skirt, H&M

KNITTED

Αν η σκέψη του να αποχωριστείς τα αθλητικά σου ρούχα δεν σε ενθουσιάζει και τόσο, τότε θα πρέπει να επενδύσεις σε ένα από τα εξίσου άνετα κομμάτια, την πλεκτή φούστα. Οι fashionistas αγαπούν ιδιαίτερα τις μίντι και μάξι εκδοχές της, που κολακεύουν τις περισσότερες σιλουέτες. Ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας, η πλεκτή φούστα που έγινε το must have του χειμώνα, προσθέτει πολυτέλεια και στην ανανεωμένη γκαρνταρόμπα της άνοιξης. Επίλεξε μια μονόχρωμη για τις πρωινές εξόδους ή μια που ενσωματώνει στην πλέξη της μεταλλιζέ νήματα και άλλες λαμπερές λεπτομέρειες, για μια απογευματινή σου βόλτα. Είναι το απόλυτο πασπαρτού.

photo credits Instagram @mingg_11

Αγόρασε το trend

Πλεκτή φούστα σε ίσια γραμμή με λάστιχο στη μέση και πλαϊνά σκισίματα στο κάτω μέρος, Massimo Dutti

MINI

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως πρόκειται για ένα “killer” κομμάτι της γκαρνταρόμπας που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων. Η μικροσκοπική φούστα έχει αγαπηθεί από πολλούς οίκους μόδας στο παρελθόν, όπως Chloe, Isabel Marant και Miu Miu και η ανοδική της πορεία φαίνεται πως συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν. Θα μπορούσες εύκολα να τη συνδυάσεις με ένα t-shirt και μπαλαρίνες ή ένα ζευγάρι φλατ σανδάλια το καλοκαίρι ή με ένα camisole top και ψηλοτάκουνα mules για μια βραδινή έξοδο, όταν με το καλό ανοίξουν τα bars και να κλέψεις τις εντυπώσεις αναδεικνύοντας τόσο το στιλ σου όσο και τη σιλουέτα σου.

photo credits Instagram @victoriacasalino

Αγόρασε το trend

Julia skirt khaki Indian flowers, Sezane

DENIM

Άλλο ένα trend των '90s που βρίσκεται στο προσκήνιο αυτή τη σεζόν είναι η denim φούστα. Σίγουρα θα έχεις κι εσύ ένα τέτοιο κομμάτι, κάπου ξεχασμένο στην αποθήκη ή την ντουλάπα σου, το οποίο θυμίζει το teen παρελθόν σου. Αυτό το ρούχο αποδεικνύεται ότι έχει διαχρονική αξία και είναι το ίδιο ευέλικτο με ένα jean παντελόνι, αφού ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Είτε φορέσεις τη μίνι εκδοχή της denim φούστας είτε τη μίντι με κουμπιά μπροστά ή μια A-line, μην φοβηθείς να τη συνδυάσεις με διάφορα κομμάτια και υφές. Φόρεσε την με μια απλή κοντομάνικη μπλούζα  και ανοιξιάτικα μποτάκια ή με ένα σατινέ τοπ και ένα ζευγάρι φλατ ή με χαμηλό τετράγωνο τακούνι ankle boots, ακόμα και με ένα αέρινο ή off shoulder μπλουζάκι για να δημιουργήσεις ένα boho look.

photo credits Instagram @frannfyne

Αγόρασε το trend

Denim midi skirt high – waist, Zara

 

Cover photo credits Instagram @lucywilliams02

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού

FASHION TRENDS

4 αέρινα λινά πουκάμισα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη τη νέα σεζόν

Με το καλοκαίρι να έχει μπει πριν την ώρα του, επιλέγουμε προτάσεις για το καλύτερο transitional ρούχο της σεζόν

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση