Skip to main content

FASHION TRENDS

Athleisure στυλ: Tips για να το υιοθετήσεις και ιδέες για outfits

Το athleisure φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει και κυριαρχεί στο χώρο του street style



Δικαίως έχει ανακηρυχθεί ως η απόλυτη τάση, αφού προσφέρει άνεση και έχει υιοθετηθεί κατα καιρούς από τα μεγαλύτερα it-girls. Το συγκεκριμένο στυλ αν και βασίζεται στην ύπαρξη sporty στοιχείων έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια του γυμναστηρίου και φοριέται παντού. Είναι ιδανικό για τις καθημερινές σου εμφανίσεις και με τους κατάλληλους συνδυασμούς φοριέται από την πρωινή βόλτα, μέχρι και το γραφείο.

Αν λοιπόν θες και εσύ να το εντάξεις στη ντουλάπα σου, συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις χρήσιμα tips και συμβουλές που θα σε κάνουν athleisure master.

Κάνε layering

Το layering είναι η απάντηση σε πολλά στυλιστικά διλήμματα και δε θα μπορούσε να απουσιάζει και από το athleisure στυλ. Η τεχνική αυτή σου επιτρέπει να δημιουργήσεις πολυεπίπεδα σύνολα με αθλητικά ρούχα, προσφέροντας άνεση, στυλ και πρακτικότητα. Μπορείς για παράδειγμα να ξεκινήσεις με ένα αθλητικό κολάν, στη συνέχεια να προσθέσεις ένα μακρύ αθλητικό μπλουζάκι για να δημιουργήσεις ένα επίπεδο, και τελικά να ολοκληρώσεις το σύνολο με ένα oversized αθλητικό jacket. Επένδυσε σε διαφορετικά jackets και δημιούργησε διαφορετικά στυλ με κοινή βάση. Μία καλή ιδέα επίσης είναι και τα γυναικεία αμάνικα μπουφάν που προσφέρουν παραπάνω δυναμισμό και σου χαρίζουν έξτρα ζεστασιά τις κρύες μέρες του Φθινοπώρου.

Προτίμησε τα απαλά και γήινα χρώματα

Παίξε με την παλέτα της εποχής και διάλεξε γήινες αποχρώσεις όπως είναι για παράδειγμα το καφέ, το μπεζ, το γκρι κ.α. Η επιλογή λιτών χρωμάτων στο athleisure στυλ αποτελεί σημαντική πτυχή της επιτυχίας του, καθώς δημιουργεί ένα κομψό και ισορροπημένο σύνολο που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Για ξεχωριστές εμφανίσεις τόλμησε να πειραματιστείς με κάποιες πιο έντονες χρωματικές λεπτομέρειες και να χαρίσεις στο outfit μια πιο παιχνιδιάρικη διάσταση.

Συνδύασε διαφορετικά στυλ

Η αρχή του “Mix&Match” συνδέεται άμεσα με την athleisure φιλοσοφία, επιτρέποντας το συνδυασμό διαφορετικών στυλ. Πειραματίσου λοιπόν με τα ρούχα της ντουλάπας σου και φόρεσέ τα με διαφορετικούς τρόπους. Βάλε το κλασικό σου κοστούμι με μονόχρωμο T-shirt ή την αγαπημένη σου pencil φούστα με ένα casual πουλόβερ και δώσε νέα πνοή στα χιλιοφορεμένα σου κομμάτια. Οι επιλογές είναι πολλές, μένει απλά να βάλεις όλη σου τη δημιουργικότητα και να τολμήσεις για το κάτι διαφορετικό.

Πες ναι στα λευκά sneakers

Ένα από τα must-have κομμάτια των τελευταίων σεζόν είναι τα λευκά αθλητικά sneakers που φοριούνται κυριολεκτικά με τα πάντα. Η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να είναι κορυφαία για τις απαιτητικές μέρες, διότι πέρα από άνεση και πρακτικότητα, προσθέτει και έναν αέρα φρεσκάδας σε οποιοδήποτε ντύσιμο. Φόρεσε τα sneakers σου λοιπόν με ρομαντικά φορέματα, αυστηρά κοστούμια και κλασικές φούστες και απόκτησε αμέσως cool vibes και στυλ σε κάθε σου εμφάνιση.

Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για το athleisure στυλ, καθώς προσθέτουν προσωπικότητα σε κάθε συνδυασμό. Προσπάθησε να επιλέξεις αξεσουάρ που ταιριάζουν τόσο στην αθλητική, όσο και στην καθημερινή σου εμφάνιση και την αναβαθμίζουν. Διάλεξε baseball hats, μοντέρνα backpacks, αθλητικά γυαλιά ηλίου κ.α. και ταίριαξέ τα με τα ρούχα που φοράς κάθε μέρα. Για πιο grande στιγμές, μη διστάσεις να ενσωματώσεις στο look σου και πιο μεγάλα κοσμήματα που θα δώσουν στο outfit μία αίσθηση πολυτέλειας.

Το athleisure δεν είναι απλώς μια μόδα, αλλά ένας τρόπος ζωής που ενσωματώνει την άνεση, τη λειτουργικότητα και το στυλ. Είναι η ευκαιρία να συνδυάσεις τον αθλητικό τρόπο ζωής με τη μόδα, να αναδείξεις το προσωπικό σου αυθεντικό στυλ και να νιώσεις άνετα με την εμφάνισή σου. Αυτό το trend σου προσφέρει την ευελιξία να εξερευνήσεις διάφορα ρούχα, χρώματα και αξεσουάρ και να δημιουργήσεις ιδιαίτερα σύνολα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σου.

Μην ξεχνάς ότι η ουσία του athleisure στυλ είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να αξιοποιήσεις την άνεση και το στυλ που προσφέρει. Για αυτό το λόγο λοιπόν, σε καλούμε να εξερευνήσεις, να πειραματιστείς και να απολαύσεις την ελευθερία της αυθεντικής αυτής μόδας, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το προσωπικό σου γούστο!

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του