Δες τώρα την έμπνευση πίσω από την νέα συλλογή του οίκου Prada

Η σύγχρονη γυναίκα των mod’s!

Κέλλυ Νόβακ

Τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα του ’60 τριγυρνάει στους δρόμους του Μιλάνου, εν έτει 2015; Mε αυτή την λογική πρέπει να οραματίστηκε και η Miuccia Prada το νέο κορίτσι του brand.

Για την νέα της συλλογή, λοιπόν, για τον οίκο Prada και την Άνοιξη/Καλοκαίρι ’16, η σχεδιάστρια κάνει δύο «ταξίδια»: Ένα στο παρελθόν και ένα στο παρόν. Οι ξεκάθαρες αναφορές στα ρούχα από την δεκαετία του ’60 και την τάση της mod υποκουλτούρας αλλά και στιλ στα ρούχα που άνθισε τότε, γίνονται πιο «θολές» μέσα από τα πιο επίκαιρα υφάσματα, όπως την διαφάνεια και το δίχτυ, τα οποία συνθέτουν μια άκρως ευφάνταστη συλλογή.

Τα boxy μεγέθη και σιλουέτες, τα μοναδικά graphic αλλά και bold prints, σε συνδυασμό με τα αέρινα υφάσματα και τις ιδιαίτερους χρωματικές μίξεις, παντρεύουν δύο διαφορετικούς καιρούς. Αλλά υπάρχει κάτι που συνδέει αυτούς τους δύο κόσμους: Tο μέλλον. Η φουτουριστική "μανία" που κατέκλυζε την δεκαετία του ’60 στην μόδα, την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση, είναι ίδια με την «τρέλα» με την οποία αντιμετωπίζουμε μέχρι και σήμερα για το μέλλον. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, η Miuccia Prada, «επικοινωνεί» τους δύο αυτούς κόσμους, μέσα από την τεχνική του layering, τα ιδιαίτερα αξεσουάρ από δίχτυ που καλύπτουν τον λαιμό και πολλές φορές φτάνουν και μέχρι τους ώμους, τα μεταλλικά ριγέ patterns αλλά και με τα «διαστημικά» χρυσά κραγιόν και φουτουριστικά μαλλιά.

Έτσι, το «άγνωστο» γίνεται κάπως πιο σαφές και συγκεκριμένο, χωρίς αυτό να προκαλεί φόβο παρά μόνο αστείρευτη έμπνευση.

Δες παρακάτω την συλλογή!

prada_ss16_01.jpg

prada_ss16_02.jpg

prada_ss16_03.jpg

prada_ss16_04.jpg

prada_ss16_05.jpg

prada_ss16_06.jpg

prada_ss16_07.jpg

prada_ss16_08.jpg

prada_ss16_09.jpg

prada_ss16_10.jpg 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares