Skip to main content

FASHION NEWS

H… ουδέτερη πλευρά του Olivier Rousteing

Απόλαυσε τώρα την νέα συλλογή του οίκου Balmain!


Κέλλυ Νόβακ

Είναι μερικά χρόνια τώρα, που την καλλιτεχνική επιμέλεια του θρυλικού οίκου Balmain, έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Olivier Rousteing. Και η αλήθεια είναι ότι από τότε που αντικατέστησε τον -επίσης θρυλικό- σχεδιαστή Christophe Decarnin, ο οίκος έχει γίνει πιο διάσημος από ποτέ.

Παρά τα 29 του χρόνια, ο Rousteing έχει αποδείξει ότι η φρέσκια ή μάλλον η μοναδική του ικανότητα να αποδίδει μια φρέσκια ματιά ακόμα και σε ρούχα εμπνευσμένα από παλαιότερες δεκαετίες, είναι αυτό που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς. Φέτος, ο ίδιος φαίνεται να είναι στο peak της καριέρας του. Με όλο τον κόσμο της μόδας στο «πλάι» του, συμπεριλαμβανομένων και των γνωστότερων μοντέλων αυτής της δεκαετίας, ο Rousteing, είχε μια πολύ παραγωγική χρονιά. Από τη μία οι επιτυχημένες συλλογές του και οι καμπάνιες του οι οποίες γίνονται viral, και από την άλλη η συνεργασία του με την H&M, όλα δείχνουν να είναι με το μέρος του. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να «θορυβείται» από αυτό. Το αντίθετο μάλλον: φαίνεται να έχει την ίδια σιγουριά της επιτυχίας με την ίδια όταν τραβάει τις διάσημες selfie φωτογραφίες του για το Instagram!

Και μάλλον είναι αυτή η... ατρόμητη αντιμετώπιση που τον δικαιώνει κάθε φορά. Έτσι, λοιπόν, και σε αυτή του την συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι ’16, ο Rousteing επιμένει στο κλασικό sexy μοτίβο που "διάθετουν" πάντα οι συλλογές του. Και δεν νομίζω ότι κάποια γυναίκα δεν θα ήθελε να αισθανθεί τόσο ελκυστική και θηλυκή, όσο την παρουσιάζει ο σχεδιαστής.

Η παρουσία -ή μάλλον η απουσία- υφάσματος σε πολλά «κρίσιμα» σημεία του σώματος, είναι αισθητή μέσα από τις διαφάνειες, τις εντυπωσιακές caged φούστες, τα φορέματα από δίχτυ αλλά και τα cut-outs, τα οποία συχνά εμφανίζονται στην μορφή χιαστού σχεδίου σε τοπ και φορέματα. Μini φορέματα, bodysuits, στενά cigarette παντελόνια, διαγράφουν και αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα με τον πιο chic τρόπο. Η πολυαγαπημένη δεκαετία του Rousteing, αυτή του 1980, είναι «εκεί» αλλά με ένα πιο «ευγενικό» και χαλαρό τρόπο, εκμοντερνίζοντας αυτή την φορά στο έπακρο την γυναίκα Balmain.

Αλλά το αξιοσημείωτο της συλλογής, είναι η χρωματική παλέτα που επέλεξε για αυτήν. Ενώ, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την χρήση bold και τολμηρών χρωμάτων, ο σχεδιαστής, επιλέγει μια πιο διακριτική παλέτα, κυρίως αυτής των ουδέτερων χρωμάτων. Οι αποχρώσεις του nude αλλά και του διακριτικού πορτοκαλί, καφέ, πράσινου του σμαραγδιού αλλά και του κίτρινου της καραμέλας, δίνουν ένα απόλυτα εκλεπτυσμένο ύφος στα σύνολα.

Τα looks συνοδεύονται από μερικά εντυπωσιακά, showstopping αξεσουάρ, όπως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα bold σκουλαρίκια αλλά και τα bondage-themed κολάρα λαιμού, τα οποία όμως γρήγορα «ρομαντικοποιούνται» από τα θηλυκά ruffles των ρούχων.

Φυσικά, από το show δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα μοντέλα και προσωπικές φίλες του Rousteing, όπως οι Kendall Jenner, Gigi Hadid, Jourdan Dunn, Alessandra Ambrosio και πολλές πολλές άλλες, που περπάτησαν στην πασαρέλα.

Και ποιος ξέρει; Μπορεί του χρόνου το καλοκαίρι και πάλι να τον δούμε παρέα με μερικές από αυτές, στον αγαπημένο του καλοκαιρινό προορισμό, τη Μύκονο!

balmain_ss16_01.jpg

balmain_ss16_02.jpg

balmain_ss16_03.jpg

balmain_ss16_04.jpg

balmain_ss16_05.jpg

balmain_ss16_06.jpg

balmain_ss16_07.jpg

balmain_ss16_08.jpg

balmain_ss16_09.jpg

balmain_ss16_10.jpg

balmain_ss16_11.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

FASHION NEWS

Μόδα και οικολογική ευαισθητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Tips για να καταναλώνεις λιγότερο νερό στη φροντίδα των ρούχων σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»