Όταν ο Raf Simons αποφάσισε να φύγει από τον Dior

Η αποχώρηση του ταλαντούχου σχεδιαστή από τον θρυλικό οίκο!

Κέλλυ Νόβακ

Ναι, είναι γεγονός ότι ο σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Christian Dior, Raf Simons, αποχωρεί από την θέση του αυτή. Και εάν λάτρεψες τόσο πολύ τις συλλογές του για τον οίκο τα τελευταία 3,5 χρόνια όσο και εγώ, τότε αυτά τα νέα θα σου είναι ιδιαιτέρως στενάχωρα.

Είναι εδώ και λίγες ημέρες που έχει γίνει γνωστό ότι ο Simons δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με το label και ο τον λόγο στον εξηγώ παρακάτω: Αρχικά, ο Simons δημοσίευσε μια κατάθεση μέσω του οίκου, όπου δήλωνε ότι η απόφαση αυτή ήταν ξεκάθαρα δική του και έγινε ύστερα από αρκετές συζητήσεις... με τον εαυτό του και τους κοντινούς ανθρώπους τους. «Oι λόγοι είναι προσωπικοί», είπε και εμείς φυσικά, δεν έχουμε κανένα λόγο να τον αμφισβητήσουμε.

Παρόλα αυτά, πολλά λέγονται και ακούγονται στα «πηγαδάκια» του χώρου, όπως για παράδειγμα ότι ο ίδιος ένιωθε ότι δεν μπορούσε να εκφραστεί πλήρως σαν καλλιτέχνης –γιατί εάν αυτός ο άνθρωπος δεν θεωρείται καλλιτέχνης, τότε δεν ξέρω ποιος άλλος μπορεί- λόγω της πίεσης και έλλειψης χρόνου, ως προς την έκβαση της κάθε συλλογής. 

Παρόλα αυτά, ο Bernard Arnault, πρόεδρος του ομίλου LVΜH (όπου περιλαμβάνει και τον γνωστό οίκο), δηλώνει την ευγνωμοσύνη του απέναντι στον Simons για το έργο του στον θρυλικό οίκο και ότι αυτός και τα υπόλοιπα στελέχη σέβονται αυτή του την απόφαση.

Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από αυτή την απρόσμενη αποχώρηση, κανείς πραγματικά δεν ξέρει –προς το παρόν τουλάχιστον. 

Αλλά μην ανησυχείς, εγώ θα είμαι εδώ για να σε κρατάω ενήμερη!

Σημείωση: Τον Φεβρουάριο, στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, θα παρουσιαστεί η τελευταία συλλογή του Simons για τον οίκο.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares