Skip to main content

FASHION NEWS

Όταν ο Peter Lindbergh βρέθηκε στην Αθήνα...

Απόλαυσε κι εσύ την εξαιρετική έκθεση φωτογραφιών του!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να μην είμαι αντικειμενική όταν μιλάω για αυτόν τον άνθρωπο (είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου φωτογράφους εξάλλου), οπότε προετοιμάσου να διαβάσεις πολλούς χαρακτηρισμούς του τύπου: «θρυλικός», «καταπληκτικός», «ταλαντούχος». Αλλά είναι γεγονός ότι ο… θρυλικός φωτογράφος μόδας, Peter Lindbergh είναι και καταπληκτικός και (υπερ)ταλαντούχος σε αυτό που κάνει. Η καριέρα του είναι αξιοζήλευτη, έχει δουλέψει και δουλεύει με τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, τις πιο γνωστές προσωπικότητες και μοντέλα του κόσμου (είναι αυτός που έχει τραβήξει την φημισμένη φωτογραφία με τις Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz κ.ά, με τα λευκά πουκάμισα το 1988, για την αμερικάνικη Vogue) και οι ασπρόμαυρες –συνήθως- φωτογραφίες του, έχουν δώσει διάσταση στις έννοιες εξπρεσιονισμός και του ρεαλισμός.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, ήταν εδώ στην Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ, για το opening της νέας του έκθεσης, στην γκαλερί Gagosian στο Κολωνάκι. Η γκαλερί γέμισε με μοντέλα και θαυμαστές του, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά την πολύχρονη δουλειά του γνωστού φωτογράφου. Σε αυτήν, θα μπορέσεις να απολαύσεις κι εσύ -μέχρι και τις 23 Απριλίου- μερικές από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες του Lindbergh, από τα τελευταία 30 χρόνια. Προκλητικές ή μη, ρεαλιστικές ή μη, σοκαριστικές ή μη, όπως και να τις ερμηνεύσεις θα σου προκαλέσουν κάποιο συναίσθημα. Και αυτό δεν είναι καμιά φορά το νόημα της τέχνης; Ή μήπως είναι αυτό που έχει πει και ο ίδιος ο Lindbergh: «Ο σκοπός της τέχνης δεν είναι να μην ακολουθείς τους κανόνες, αλλά να προκαλείς τα υπάρχοντα συστήματα; Να ανακαλύψεις το νόημα των πραγμάτων ή των καταστάσεων πριν οι άλλοι βρουν κάτι σε αυτά...».

Peter Lindbergh, Gagosian Gallery (Μέρλυν 3, Κολωνάκι), 4/02-23/04

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 11.00-06.00 μ.μ & Σάββατο: 11-03.00 μ.μ

athens_lindbergh_01.jpg

athens_lindbergh_02.jpg

athens_lindbergh_03.jpg

athens_lindbergh_04.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός