"Έφυγε" ο Bill Cunningham

O χώρος της μόδας έχασε ένα θρύλο...

Κέλλυ Νόβακ

O Bill Cunningham ήταν ένας θρύλος. Ένα είδωλο. Ένας πρωτοπόρος. Ήταν ο απόλυτος φωτογράφος μόδας, για σχεδόν 40 χρόνια. Μάλλον, για να είμαι πιο σωστή, ήταν ο πρώτος “street photographer”.

Από το 1978 δούλευε για την New York Times, υπογράφοντας και φωτογραφίζοντας για την στήλη On the street”. Η σκηνή και η πορεία της μόδας δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτόν. Ο όρος “street style” δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς αυτόν. Ο ίδιος «μετέτρεπε» κάθε εμφάνιση στον δρόμο, κάθε πεζοδρόμιο, στην δική του πασαρέλα μόδας. Ο Cunningham κατάφερε να κάνει τη μόδα πιο... ρεαλιστική. Την έκανε προσιτή και προσβάσιμη στο κοινό, χωρίς όμως να την κάνει «κοινή».

Ήταν χαρισματικός άνθρωπος. Ήταν από τους ανθρώπους που, πέρα από το τεράστιο ταλέντο του, κατάφερνε και κερδίζει τους πάντες. Εμένα, προσωπικά, αυτό το κατάφερε μέσα από την δουλειά του. Γι΄αυτό και μόνο ήταν και θα είναι μοναδικός. Γιατί, τα καλά νέα είναι ότι, είναι αθάνατος. Η δουλειά του και οι φωτογραφίες του, τον κάνουν αθάνατο. Και αυτό και μόνο είναι αρκετό. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares