10 φωτογραφίες που θυμίζουν ποια ήταν η Sonia Rykiel

Μπορεί να "έφυγε" στα 86 της, αλλά το όνομα της θα μείνει ανεξίτηλο στο χώρο της μόδας.

Κέλλυ Νόβακ

Και ναι. Κάπως έτσι ξεκινάει η νέα σεζόν. Με μια θρυλική γυναίκα σχεδιάστρια να βάζει «τίτλους τέλους» στην σημαντική πορεία της στον χώρο της μόδας. Ο λόγος για την σχεδιάστρια Sonia Rykiel η οποία απεβίωσε πριν μερικές μέρες στην ηλικία των 86 ετών.

Είναι ένα στενάχωρο γεγονός για πολλούς λόγους. Πέρα δηλαδή από το προφανές (του ότι πεθαίνει ένας άνθρωπος) μερικοί ακόμη είναι το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα ήταν μοναδική, πρωτοποριακή και αφοπλιστικά καλή στην δουλειά της μέχρι τώρα. Ένας θρύλος στον χώρο της γαλλικής μόδας και όχι μόνο που κατάφερε ακόμα και σε δύσκολες κοινωνικές περιόδους για την μόδα και την ανθρωπότητα, να περάσει το μήνυμά της μέσα από τα ρούχα της και να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες γυναίκες σχεδιάστριες, ώστε να μπορέσουν και αυτές να είναι το ίδιο πρωτοποριακές.

 Σίγουρα, το γεγονός ότι τα σχέδιά της ήταν πάντα “loud” και αρκετά pop ακόμα και αν η εποχή δεν το πρόσταζε, έπαιξε ρόλο στο να στεφθεί μια από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες αλλά και επιχειρηματίες του χώρου. Ίσως όλο αυτό το «κραυγαλέο» ύφος των ρούχων της να το έκανε για να τραβήξει την προσοχή από τα χαρακτηριστικά, φριζαριστά κόκκινα μαλλιά της. Όποιος και ο λόγος, όποια και η περίπτωση, το θέμα είναι ένα: Ότι όταν μιλάμε (γιατί δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για αυτήν ποτέ) για την Sonia Rykiel πάντα θα θυμόμαστε τα signature navy, biker jackets της αλλά και σίγουρα τα μοναδικά και άκρως εντυπωσιακά πλεκτά της πουλόβερ (και όχι μόνο), για τα οποία δικαιωματικά είχε στεφθεί και ως η «Βασίλισσα των πλεκτών».

Τα παραπάνω λόγια όμως είναι περιττά, οπότε θα αφήσω την δουλειά της να «μιλήσει» από μόνη της. 

bestwork-soniarykiel-01.jpgbestwork-soniarykiel-02.jpgbestwork-soniarykiel-03.jpgbestwork-soniarykiel-04.jpgbestwork-soniarykiel-05.jpgbestwork-soniarykiel-06.jpgbestwork-soniarykiel-07.jpgbestwork-soniarykiel-08.jpgbestwork-soniarykiel-09.jpgbestwork-soniarykiel-10.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares