Skip to main content

FASHION NEWS

10 φωτογραφίες που θυμίζουν ποια ήταν η Sonia Rykiel

Μπορεί να "έφυγε" στα 86 της, αλλά το όνομα της θα μείνει ανεξίτηλο στο χώρο της μόδας.


Κέλλυ Νόβακ

Και ναι. Κάπως έτσι ξεκινάει η νέα σεζόν. Με μια θρυλική γυναίκα σχεδιάστρια να βάζει «τίτλους τέλους» στην σημαντική πορεία της στον χώρο της μόδας. Ο λόγος για την σχεδιάστρια Sonia Rykiel η οποία απεβίωσε πριν μερικές μέρες στην ηλικία των 86 ετών.

Είναι ένα στενάχωρο γεγονός για πολλούς λόγους. Πέρα δηλαδή από το προφανές (του ότι πεθαίνει ένας άνθρωπος) μερικοί ακόμη είναι το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα ήταν μοναδική, πρωτοποριακή και αφοπλιστικά καλή στην δουλειά της μέχρι τώρα. Ένας θρύλος στον χώρο της γαλλικής μόδας και όχι μόνο που κατάφερε ακόμα και σε δύσκολες κοινωνικές περιόδους για την μόδα και την ανθρωπότητα, να περάσει το μήνυμά της μέσα από τα ρούχα της και να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες γυναίκες σχεδιάστριες, ώστε να μπορέσουν και αυτές να είναι το ίδιο πρωτοποριακές.

 Σίγουρα, το γεγονός ότι τα σχέδιά της ήταν πάντα “loud” και αρκετά pop ακόμα και αν η εποχή δεν το πρόσταζε, έπαιξε ρόλο στο να στεφθεί μια από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες αλλά και επιχειρηματίες του χώρου. Ίσως όλο αυτό το «κραυγαλέο» ύφος των ρούχων της να το έκανε για να τραβήξει την προσοχή από τα χαρακτηριστικά, φριζαριστά κόκκινα μαλλιά της. Όποιος και ο λόγος, όποια και η περίπτωση, το θέμα είναι ένα: Ότι όταν μιλάμε (γιατί δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για αυτήν ποτέ) για την Sonia Rykiel πάντα θα θυμόμαστε τα signature navy, biker jackets της αλλά και σίγουρα τα μοναδικά και άκρως εντυπωσιακά πλεκτά της πουλόβερ (και όχι μόνο), για τα οποία δικαιωματικά είχε στεφθεί και ως η «Βασίλισσα των πλεκτών».

Τα παραπάνω λόγια όμως είναι περιττά, οπότε θα αφήσω την δουλειά της να «μιλήσει» από μόνη της. 

bestwork-soniarykiel-01.jpgbestwork-soniarykiel-02.jpgbestwork-soniarykiel-03.jpgbestwork-soniarykiel-04.jpgbestwork-soniarykiel-05.jpgbestwork-soniarykiel-06.jpgbestwork-soniarykiel-07.jpgbestwork-soniarykiel-08.jpgbestwork-soniarykiel-09.jpgbestwork-soniarykiel-10.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ