Skip to main content

FASHION NEWS

Γιατί αυτά τα κοσμήματα διαφέρουν απ’ όλα όσα έχεις δει μέχρι τώρα

Η αναβίωση του filigree τεχνικής από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Christina Soubli.


Κέλλυ Νόβακ

Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στην παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων της Ελληνίδας σχεδιάστριας Christina Soubli. Με την πρώτη κι όλας ματιά, συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για «απλή» σχεδιάστρια. Πρόκειται για μια έμπειρη δημιουργό και κατασκευάστρια κοσμημάτων που «καταλαβαίνει» το κόσμημα, το αγαπάει, το νοιάζεται. Γνωρίζει ότι το μυστικό βρίσκεται στις λεπτομέρειες και αυτό είναι ξεκάθαρο και στις 5 νέες σειρές των κοσμημάτων της.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν η Christina Soubli, έχει γίνει γνωστή για τη μοναδική filigree τεχνική της. Η τέχνη του filigree πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαιότητα γύρω στο 1000 π.Χ. όπου οι Φοίνικες, οι Ετρούσκοι και οι Έλληνες χρυσοχόοι της εποχής, κατασκεύαζαν χειροποίητα κοσμήματα δημιουργώντας και στρίβοντας σύρμα από πολύτιμο μέταλλο.

Η σχεδιάστρια, με τη θηλυκή χροιά που διέπει τη δουλειά της, καταφέρνει να αποδώσει το filigree με ένα απόλυτα σύγχρονο τρόπο, διατηρώντας παράλληλα ακριβώς τις ίδιες παραδοσιακές τεχνικές των αρχαίων χρόνων. Τα κοσμήματα δουλεύονται στο χέρι ένα προς ένα, με στριφτό πολύτιμο σύρμα από χρυσό 18Κ, το οποίο η σχεδιάστρια συνδυάζει με τουρμαλίνες ή μαργαριτάρια, ανάλογα με τη συλλογή αλλά και το ίδιο το κόσμημα.

Dentelles Collection

Είναι η συλλογή με την οποία η Χριστίνα Σούμπλη πρωτολάνσαρε τη filigree τεχνική της. Με αισθητική αέρινη που θυμίζει δαντελένια υφάσματα, η συλλογή Dentelles εκφράζει την έννοια της διαχρονικής θηλυκότητας. Όλα τα κοσμήματα της συλλογής είναι φτιαγμένα από χρυσό 18Κ ενώ κάποια κομμάτια συνδυάζονται με λευκά ή μαύρα μαργαριτάρια fresh water.

christina-soubli-new-collection-01.jpg

Basics Collection

Μια συλλογή εμπνευσμένη από τα τρία βασικά σχήματα: τον κύκλο, το τετράγωνο και το τρίγωνο. Με λιτές γεωμετρικές γραμμές τα Basics συνδυάζουν το χρυσό με τους πολύχρωμους ημιπολύτιμους λίθους. Η συλλογή είναι φτιαγμένη από χρυσό 18Κ, ενώ διατίθεται και σε ροζ χρυσό.

christina-soubli-new-collection-02.jpg

Tattoo Collection

Η συλλογή Tattoo έχει σχεδιαστεί ώστε τα κοσμήματα να γίνονται ένα με το δέρμα, ακριβώς όπως τα τατουάζ. Σκουλαρίκια “ear climbers”, δαχτυλίδια και διακριτικά μενταγιόν φτιαγμένα από χρυσό 18Κ ή ροζ χρυσό 22Κ και σε συνδυασμό με ημιπολύτιμους λίθους.

christina-soubli-new-collection-03.jpg

Fauna Collection

Μια συλλογή από χρυσό 18Κ εμπνευσμένη από το ζωϊκό βασίλειο. Κομψά κοσμήματα με τη μορφή της χελώνας, της μέλισσας και του ιχθύ για ιδιαίτερες εμφανίσεις.

christina-soubli-new-collection-04.jpg

Honey Bee Collection

Η πιο πρόσφατη σειρά κοσμημάτων που αποτυπώνει την τεχνική filigree σε παιχνιδιάρικα μενταγιόν με μορφή μέλισσας από χρυσό 18Κ και ημιπολύτιμους λίθους.

christina-soubli-new-collection-05.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

CELEBS

Βίκυ Παπαδοπούλου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της

Πού τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός;