Το πιο fashionable videoclip είναι το Freedom! ‘90 του George Michael

Αυτό είναι το πιο επίκαιρο videoclip για τον χώρο της μόδας.

Κέλλυ Νόβακ

Και ναι, λίγες μέρες πριν φύγει αυτή η… σχεδόν καταστροφική για όλη την ανθρωπότητα χρονιά, καταφέραμε να ακούσουμε άλλο ένα δυσάρεστο νέο. Ο τραγουδιστής George Michael απεβίωσε στην ηλικία των 53 ετών, έπειτα από προβλήματα που είχε με την καρδιά του. Δεν θα σου πω ότι αναστατώθηκα.

Με το που διάβασα τα νέα, μου ήρθε στο μυαλό το αρμόνιο που είχα σαν παιδί (ήταν τα ‘80s, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχω ένα τέτοιο παιχνίδι!) όπου πατούσες ένα κουμπί και  κατευθείαν έπαιζε η μελωδία από το κλασικό τραγούδι των Wham! “Wake me up before you go”. Αμέσως λοιπόν, ένιωσα την ανάγκη να μπω στο YouTube και να ξαναδώ μερικά από τα θρυλικά βίντεοκλιπ που όλα αυτά τα χρόνια, ο George Michael έχει κάνει. Είναι όλα ένα προς ένα. Όλα –κυρίως αυτά από την περίοδο του 1987 και έπειτα- έχουν μια τρομερά ριζοσπαστική, προβοκατόρικη, ανατρεπτική και σίγουρα σέξι αισθητική. Νομίζω αυτός ήταν και ο George Michael. Ένας άνθρωπος που ένιωθε την ανάγκη να προκαλέσει μεν, αλλά για το «καλό» της κοινωνίας. Για να απενεχοποιήσει το σεξ, τα ναρκατωτικά, όλα, κάτι που εν μέρει το κατάφερε.

Κοιτώντας λοιπόν μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα βιντεοκλίπ του, «έπεσα» στο Freedom! ‘90. Αυτό το κομμάτι το οποίο όλοι έχουμε τραγουδήσει δυνατά και έχουμε χορέψει σαν… τρελοί κάποια στιγμή της ζωής μας. Αυτό το τραγούδι που τα λέει όλα… Απλά “Freedom”, ελευθερία για αυτό που είσαι. Βλέποντας την… παρέλαση των σημαντικών μοντέλων που συμμετέχουν σε αυτό το βιντεοκλίπ (βλ. Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington και Tatjana Patitz), συνειδητοποιώ πόσο σημαντική ήταν η Μόδα για τον Michael αλλά και για την Μόδα ο ίδιος αλλά και αυτό το συγκεκριμένο βιντεοκλίπ.

Ο -άγνωστος τότε- σκηνοθέτης David Fincher παρέα με τον George Michael, κατάφεραν με ένα άρκως επιδέξιο τρόπο και stylish τρόπο να αποτυπώσουν την «γέννηση» αυτής της κουλτούρας στον χώρο της Μόδας και την γενιά των «αυθεντικών» supermodels που κυριάρχησαν την δεκαετία του ’90, με ένα τρόπο που ως τώρα δεν έχει ξανασυμβεί. Τα λίγα λεπτά αυτού του βίντεο λοιπόν απαθανάτισαν μια μοναδική στιγμή που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην ιστορία της Μόδας και που συνοδευόταν από αυτόν τον θρυλικό «ύμνο» που γενιές και γενιές έχουν τραγουδήσει και έχουν εμπνευστεί από αυτό και που άλλες τόσες πρόκειται ακόμα να κάνουν. R.I.P George. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares