Και ο οίκος Versace αποφάσισε να «πολιτικοποιηθεί» μέσα από την συλλογή του

Τα ξεκάθαρα μηνύματα της ενότητας και αγάπης, μέσα από καλοραμμένα ρούχα.

Κέλλυ Νόβακ

Δεν μας φάνηκε καθόλου περίεργο το γεγονός, ότι κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στην Νέα Υόρκη, πολλοί σχεδιαστές ένιωσαν την ανάγκη να πάρουν θέση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αμερική, μέσα από τις συλλογές τους. Θέλοντας να προμοτάρουν μια αίσθηση ενότητας, αγάπης, ακτιβισμού και ισότητας, πολλοί σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από αυτή την κατάσταση, για να περάσουν άλλοτε πιο έμμεσα και άλλοτε άμεσα, το μήνυμά τους στον κόσμο. Αλλά, απ’ ότι φαίνεται, αυτή την ανάγκη ένιωσε να εκφράσει ένα ακόμα brand, του οποίου τα «σύνορα» ταξιδεύουν πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο ιταλικός οίκος Versace, λοιπόν, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, την νέα του συλλογή για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017-2018, στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Είναι ο πρώτος διεθνής οίκος / brand που πολιτικοποιείται μέσα από την συλλογή του, για να εκφράσει όλη αυτή την πολιτική δυσαρέσκεια ή καλύτερα για να περάσει ένα θετικό μήνυμα.

Με πιο ξεκάθαρο και άμεσο τρόπο, το θρυλικό brand συμπεριέλαβε στη συλλογή με athleisure στοιχεία, τις λέξεις “Equality” (ισότητα), “Unity” (ενότητα), “Love” (αγάπη), “Courage” (κουράγιο) κ.ά. Οι λέξεις αυτές εμφανίζονταν και σε αρκετά από τα αξεσουάρ της συλλογής, όπως τα σκουφάκια και κασκόλ. Φυσικά και στα ρούχα, όπου οι λέξεις εμφανίζονταν ραμμένες πάνω σε ημιδιάφανα μανίκια και τοπ ή και τυπωμένα σε φορέματα και φούτερ.

Δες παρακάτω μερικά από τα στιγμιότυπα της συλλογής. 

 

20172018-versace-mfw-01.jpg 20172018-versace-mfw-02.jpg 20172018-versace-mfw-03.jpg 20172018-versace-mfw-04.jpg 20172018-versace-mfw-05.jpg 20172018-versace-mfw-06.jpg About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares